Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Manzel ma blbi vzpominky na vanoce od mala to u nich nebylo nic mic.Ja ji vzdycky pozvala.jsem vychovana v tom ze na stedry den by nemel byt nikdo sam.Ale kdyz mela kazdy rok na vybranou tak proc nam to potom tak znepeijemnuje? a ona prijede uz dopoledne protoze nam rekne ze ji k nam pak nic nejede a kdyz jsme pro ni chteli kazdy rok jet az odpoledne tak stejne prijela dopoledne aniz by to rekla.
ty budeš jednou taky třeba osamocená tchyně. pozor na to ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj jdu si pro nazor. Manzelova maminka(tchyne)zije sama. kazdy rok co jsme byli s manzou sami byla na stedry den u nas. kazdy stedry vecer byl pro me za trest. tchyne sije do manzela ten byl protivnej atd atd. narodila se dcera minule vanoce ji bylo pul roku takze jsem tchyni nijak neresila.Ale ted ji je rok a pul a uz z toho bude mit trosku rozum. Myslim stromek darky atd.No a zatim jsme tchyni nerekli prijd k nam.Byli jsme u ni vcera a tak nejak zacla kdy si prijedem pro darky a at prijedem na stedry den odpoledne atd. Rekli jsme ze uvidime.Ale ja chci aby jsme byli jako rodina na stedry den doma.sli se projit atd. A ted sed a premyslim jestli ji rict at prijede tento rok zase.Ona to zase zkazi je proste takova. Manzel mi rekl ze je mu to jedno kde bude.Me je ji na jednu stranu lito. nikdy by nemel byt sam, ale na druhou stranu bude zase dusno a bude to na nic…co by jste delali vy?
Radeji anonym…co kdyby…
docela Ta chapem, mame nieco podibne..i deti mame rovnako stare..ale ako tu bolo napisane, neviem si predstavit, ze by bola sama, ja by som mala skazene Vianoce..
Neviem ako spolu vychadzate, ale skus urcit mantinely a nastavit to tak, ako to potrebujes Ty..
Predsa len, na navstevu pride tchyne, takze by sa podla toho mala chovat..
@Anonymní píše:
Ahoj jdu si pro nazor. Manzelova maminka(tchyne)zije sama. kazdy rok co jsme byli s manzou sami byla na stedry den u nas. kazdy stedry vecer byl pro me za trest. tchyne sije do manzela ten byl protivnej atd atd. narodila se dcera minule vanoce ji bylo pul roku takze jsem tchyni nijak neresila.Ale ted ji je rok a pul a uz z toho bude mit trosku rozum. Myslim stromek darky atd.No a zatim jsme tchyni nerekli prijd k nam.Byli jsme u ni vcera a tak nejak zacla kdy si prijedem pro darky a at prijedem na stedry den odpoledne atd. Rekli jsme ze uvidime.Ale ja chci aby jsme byli jako rodina na stedry den doma.sli se projit atd. A ted sed a premyslim jestli ji rict at prijede tento rok zase.Ona to zase zkazi je proste takova. Manzel mi rekl ze je mu to jedno kde bude.Me je ji na jednu stranu lito. nikdy by nemel byt sam, ale na druhou stranu bude zase dusno a bude to na nic…co by jste delali vy?
Radeji anonym…co kdyby…
Já bych se za ní stavila na štědrý den v rámci odpolední procházky.
Zakladatelko, opravdu by nefungovalo, kdyby ji manžel navrhl, že s ní rádi strávíte štědrý večer a zároveň máte už představu o průběhu - takže ji vyzvednete v tolik a tolik, večeře bude tehdy a tehdy..? Prostě ve stylu Take it or leave it..
@Sany80s píše:
Já vůbec nechápu ten trend, kdy jen rodina jen manžel, manželka a dítě.
Jak si vůbec může vzít na svědomí, nechat matku, otce, strýce prostě kohokoli zrovna na Vánoce samotné-pokud Vánoce ctí a vídají se běžně.
Takové uvažování není normální, to je prostě absolutní nepochopení pojmu rodina.
V životě jsem nebyla v zemi, kde by s klidným svědomím nechal někdo něčí rodiče na Vánoce samotné, jestliže se vídali.
Vy chcete být na Vánoce s dítětem. A o asi chce ta babička? A kdo je její dítě? Všichni jste rodina, co je tak hrozného na tom, sedět na salátem ve slavnostní chvíli s matkou? Co je oslavou rodiny? Snad to, že se navzájem vídáme a svátky zaměřené na rodinu si spolu užíváme.
Já prostě nechápu.
taky to nechápu.. my se na Štědrý večer scházíme všichni - máma, táta, babi, já s rodinou, brácha s přítelkyní a ségry…
Jinak zajkladateklko, tchýni bych vzala k nám na 100% ![]()
Opravdu neslo. zkouseli jsme to tolikrat.byli dobre naladeni. tesili se na vecer ale ona si udela co chce. a hlavne se ji nesmi nic rict protoze odpovi ze ona prece nic nedela ze uz prece ken tak postuchuje syna atd. takze z toho vyjdeme my jako tupci. Kdyby se s ni dalo dalo domluvit nic neresim.ze mame na stedry den o jednoho vic u stolu mi vubec nevadi.Jen kdyby se s ni dalo domluvit
Já teda moji tchyni nemusím
ale kdyby měla být na Vánoce sama, tak by jsme ji pozvali k nám. Jeden den nebo svátky bych se snažila překousnout.
Tak ten jeden den překousni, dcera bude mít určitě radost.
My jsme letos pozvali moje rodiče, aby nebyli sami doma.
Na Vanoce nema byt nikdo sam. Ja tu budu mit uz tretim rokem svoji babicku a tchyni. Obe jsou vdovy. Mame dvouleteho syna. Ikdyz ma tchyne sve mouchy, nenapadlo by me, ji nepozvat
Letos to bude jeste slozitejsi v tom, ze je po mozkove prihode, a je jen castecne hybna. Vezmeme si ji z LDN a bude tu s nami tri dny. Takze ano, pozvat ji mas.
@Anonymní píše:
Opravdu neslo. zkouseli jsme to tolikrat.byli dobre naladeni. tesili se na vecer ale ona si udela co chce. a hlavne se ji nesmi nic rict protoze odpovi ze ona prece nic nedela ze uz prece ken tak postuchuje syna atd. takze z toho vyjdeme my jako tupci. Kdyby se s ni dalo dalo domluvit nic neresim.ze mame na stedry den o jednoho vic u stolu mi vubec nevadi.Jen kdyby se s ni dalo domluvit
no tak ji nezvy, co řešíš? podle mě je to blbý, ale ty si udělej co chceš.
Nikdy bych nenechala nikoho z rodiny na štědrý večer samotného. Protože až budu já stará a nedejbože tu zůstala sama nechtěla bych být v tento den osamocená. A podle toho se budu snažit vychovávat i své děti… U nás se i tak prostírá jedno místo u stolu navíc…
Pro nás děti se také snažili naši rodiče udělat krásný štědrý večer, tak nevidím důvod proč se jim na stará kolena odvděčit tím, že je pošlu do háje…
To nechápu ![]()
Tchýni bych pozvala, ale muž by ji dopředu upozornil, že na rytí a špatnou náladu nikdo doma není zvědavý. Také chci Vánoce v kruhu rodinném nejužším, ale máme v rodině osamělou tetu z manželovy strany a zveme ji každoročně, když to neumí její vlastní rodina, já si to na tričko a svědomí nevezmu. Letos nás bude dokonce sedm, možná osm
.
Pokud má možnost jet ke svým rodičům, tak bych to neřešila.
Jako, že se jí nechce, tak ty to budeš zachraňovat??
![]()
@zuzukobylka píše:
Já bych ji také pozvala. Přes den si to užijete sami, můžete jít na procházku, koukat sami na pohádky a no a tchýně může přijít jen na večer. To že je to manželovi jedno, kde bude jeho máma na Štedrý den, je docela smutné. Představ si, že by to samé jednou řekla vaše dcera…
@Kathuschka píše:
Nikdy bych nenechala nikoho z rodiny na štědrý večer samotného. Protože až budu já stará a nedejbože tu zůstala sama nechtěla bych být v tento den osamocená. A podle toho se budu snažit vychovávat i své děti… U nás se i tak prostírá jedno místo u stolu navíc…Pro nás děti se také snažili naši rodiče udělat krásný štědrý večer, tak nevidím důvod proč se jim na stará kolena odvděčit tím, že je pošlu do háje…![]()
To nechápu
Mela bych stejne dilena jako ty. Jsem vychovana stejne, tchyne je fajn, jenze je proste sva, ve spouste veci se neshodneme, zvlast kdyz mame obe blbou naladu. Neumim si s ni vanoce predstavit, bereme zivot kazda jinak a ona ma komentare a ja jsem startovaci.
Za me? Pokud bych z toho mela mit zaludecni vred a tchyne mela moznost travit vanoce s jinou casti rodiny, asi bych uvazovala, zda si neudelat vanoce po svem. My jsne letos prvne sami. Pozvani rodicu jsme s diky odmitli, vsnpcni posezeni budeme mit mezi svatky.
A kamenujte me ![]()