Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nenávist je taky druh citu
nad tohle bych se naučila povznést, protože tohle je válka která se nejen špatně bojuje, ale ještě hůř vyhrává.
Určitě bych si v partnerském vtahu určila jistá pravidla, aby bylo co nejméně třecích ploch a tchýni bych dala jasně na srozuměnou, že můj dům=můj hrad a až budu chtít poradit, tak se určitě zeptám ![]()
Jsi fakt hloupá. Když s nimi přestal komunikovat neměla ses do toho cpát - jsi jak ta tchýně - cpeš se do vztahů do kterých ti nic není. Jestli tam bude chtít přítel jet tak je hlupák a jestli bys snad chtěla jet s níma dělat už po sté že se nic nestalo, tak by ses měla nechat vyšetřit.
Po tom všem, pokud má přítel rozum, Tě nikdo nebude nutit do toho s es ní ještě někdy vidět, ne?
Taky mám psychopatku tchýni, dělá podobné věci, změnili jsme si čísla, nereagujeme na ni. Nejezdíme za ní, naši dceru neuvidí.
Má jen, co chtěla a Tobě doporučuji totéž. Vymaž ji, jakože není.
A bála bych se k ní pouštět dceru - bude jí očkovat do hlavy, že maminka je svi-ně…
![]()
Co mas delat. Nic, delat, ze ten clovek neexistuje pro tebe.
Trochu sem se v tom ztrácela, ale pochopila sem že přítel o matinku nestojí, tak není co dál řešit, pošlete matinku pěkně do zahraničí a přerušte kontakty a nazdar…Asi nic jiného nejde poradit, podle toho co píšeš asi opravdu může trpět nějakou psychickou poruchou.
Chovala ses jak malá holka, proboha co je prastrýci dítěte do jeho zdravotní dokumentace, jak jako vyžádal si ji? Někdo musel být tak blbý, že mu ji dal. Tys měla polovinu aktérů celé té grotesky, co popisuješ, dávno vyhodit, prostě je vykázat pryč a klidně pohrozit policií. A nechat matinku tajně přijet bez vědomí partnera? Proboha začněte se chovat dospěle oba dva, nastavte si hranice, kam jste ochotni příbuzné nechat zajít, a dodržujte je. Zásadně nepodnikejte nic bez dohody s tím druhým, a hysterii nechte nepříteli. A doporučuju se co nejdřív vzít, ať jim sklapne.
Ignoruj ji. Mě tchýně po porodu, když za mnou přišla do porodnice, řekla, že malej není přítele, ale, že ho mám s nějakým cigánem (malej měl žloutenku tak byl trochu tmavší). Zakázala jsem aby malého viděla a já s ní ukončila všechno, ale po delší době se do mě celá jejich rodina navážela, že jsem hrozná a že malému beru babičku, že to byla jen sranda. ona mi psala, jak je z toho v haji, že furt bulí, že si musí brát každý den lexaurin, tak jsem jí napsala, že si to posrala sama a že mi je to fuk. Já taky skoro každý den brečela. přišla jsem i o mléko. takže malej byl částečně kojený jen 3 týdny. po 2 měsících jsem za přísných podmínek svolila, že ho může vídat no a před týdnem si zase otevřela hubu a teď nevím co dělat, protože si usmyslela jeho setra, že 25 u nich musíme strávit celej den.
Jen co dosedl na zidli, nadal mi, jak jsem spatna matka, ze chci o par tydnu presunout ockovani, zacal si listovat v telefonu a zjistovat informace a cist pribalove letaky vakcin, vyzadal si ode me veskerou dokumentaci o me dceri. Prisla jsem si jako mala holka. Nakonec uzavrel s tim, at si delam co chci, kdyz si myslim, ze jsem chytrejsi nez doktori a zdravotni organizace.Ze prej priletel, aby udelal poradek hlavne v nasem vztahu mezi mnou a mym pritelem. Tresila jsem oci. Postupne mluvil sam s mym pritelem, pak se mnou. Pritom si zapisoval do notysku. Prisla jsem si jako u psychiatra.
A proč si toto tolerovala??
Kam bys jela když píšeš že jí vidět nikdy nechceš? nechápu proč jsi někomu ukazovala zdravotní dokumentaci své dcery
, vůbec že si se s nima bavila, měla jsi být ráda že přítel se s nima nechce stýkat a měla by jsi klid, asi budeš bud extra naivní nebo hloupá ![]()
@Lynette píše:
Jsi fakt hloupá. Když s nimi přestal komunikovat neměla ses do toho cpát - jsi jak ta tchýně - cpeš se do vztahů do kterých ti nic není. Jestli tam bude chtít přítel jet tak je hlupák a jestli bys snad chtěla jet s níma dělat už po sté že se nic nestalo, tak by ses měla nechat vyšetřit.
a ty jsi do p*dele jako kdo? do niceho jsem se necpala-ona sama mi volala, brecela a prosila, at se s nema zacne bavit! vysetrit se jdi ty.
@Mari-KusKus píše:
Po tom všem, pokud má přítel rozum, Tě nikdo nebude nutit do toho s es ní ještě někdy vidět, ne?Taky mám psychopatku tchýni, dělá podobné věci, změnili jsme si čísla, nereagujeme na ni. Nejezdíme za ní, naši dceru neuvidí.
A bála bych se k ní pouštět dceru - bude jí očkovat do hlavy, že maminka je svi-ně…
Má jen, co chtěla a Tobě doporučuji totéž. Vymaž ji, jakože není.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Toho se prave bojim a poustet k ni dceru nechci. Jedinym resenim tedy je nejet tam v lete a poslat pritele samotneho.On tam pojede urcite, vidi rodinu jednou rocne, nemuzu mu to zakazovat.
@Markéta80 píše:
Kam bys jela když píšeš že jí vidět nikdy nechceš? nechápu proč jsi někomu ukazovala zdravotní dokumentaci své dcery, vůbec že si se s nima bavila, měla jsi být ráda že přítel se s nima nechce stýkat a měla by jsi klid, asi budeš bud extra naivní nebo hloupá
Bohuzel jsem extremne hodna, takze naivni a blba. proste jsem jen naivne a hloupe chtela mit babicku pro dceru a navstevovat se s rodinou, jako kazdy normalni clovek.no,ted bohuzel vim, ze to nepujde. pritel tam bude muset jet sam, protoze pokud bychom tam jeli, bylo by jen tezke se ji vyhnout, v lepsim pripade by se na me zase vsichni sesypali a chteli dceru videt, ale rozhodne bych neprekousla, abych ja sedela nekde na hotelu a pritel s dcerou vyrazil sam na „navstevu“ ![]()
Zdravim, radeji anonymne.
Strasne nenavidim svou „skorotchyni“.S pritelem mame male dite.Nas vztah uz od pocatku tehotenstvi zacal stagnovat a meli jsme spousty problemu i krizi. Nicmene to byl problem mezi mnou a mym pritelem.
Od pocatku techto problemu a neshod, se do vseho zacla plantat. Poprve mi napsala, ze je jeji syn se mnou nepopsatelne nestastny a ze si dela starosti.Ze prej z nasich spolecnych fotek ma pocit, ze jakoby se smal umele a jak z nej cisi nestesti a smutek. Nesmirne me to nastvalo, protoze jsem byla cerstve tehotna a potr.klid.Pro jistotu, aby se ujistila, ze ma nad vsim kontrolu, az prisel pritel z prace, dozadovala se skype hovoru, kde si prizvala jako posilu proti mne. Tepala do me, az jsem se neudrzela a rekla ji, ze si vyslovne nepreji, aby se montovala do naseho zivota a nasich problemu ve vztahu.Pak se mi na popud pritele pozdeji omluvila. I mu to bylo nesmirne trapne a porad se mi za ni omlouval. Odpustila jsem ji, protoze nikdy predtim se nic takoveho nestalo. Naivne jsem zila v domneni, ze jsme si to vyrikaly a uz se to nebude opakovat.
Nicmene pak jednou prileteli na navstevu(ona a jeji pritel).Ten den co odletali, jsme se s pritelem rozesli. Brecela a delala, jak ji to priserne mrzi, ale ze to je zivot.Pri svem navratu domu mi nelenila napsat sahodlouhou zpravu, jak to bylo to nejlepsi, co jsem mohla pro nas dva udelat. Rozchod byl nejlepsim vychodiskem a ona pevne veri, ze s jejim synem prestanu hrat hry a intriky a necham ho v klidu, dam mu cas, aby na me jemne zapomnel. Napsala jsem ji opet, at to necha na nas.Ona ovsem neprestala a nase psani se stupnovalo. Napsala mi, ze jsem jejiho syna dohnala do depresi a on se se mnou chudak trapil bez lasky a ze jsem snad vztah nechtela udrzovat, kdyz jsem vedela, ze je se mnou jen z litosti a pocitu odpovednosti(byla jsem tehotna).
S pritelem jsme se po kratke pauze k sobe vratili.To zrejme nemela v planu a tak zvolila jinou taktiku. Pritel v lete odletel k ni a ja jsem mela doletet o tyden pozdeji. Domluvili jsme se tak, protoze jsem mela jeste nejake kontroly na gynekologii a pritel tam mel zarizovani, ktere se nedalo presunout. S pritelem jsme se domluvili na datu a ja si rezerovala a zaplatila letenku.Par dni na to jsem se dozvedela, ze si letenku mam presunout, protoze maminka pozvala pritelova kamarada na navstevu a protoze jak naschval uz znovu rekonstruuji cely byt, nebylo by pro me doma misto.Snad to tedy chapu. Pritel zaplatil storno poplatek na letenku a ja jsem si odlet musela o tyden presunout.Kdyz jsem priletela, tvarila se na me, jako bych byla nejlepsi bytost na svete. Chystala mi jidlo, vykladala si se mnou, davala darky pro malou a kazde rano me nezapomela polibit a rict mi ty nejsladsi slova pod sluncem. Proste dobrota sama. Neverila jsem ji to, ale pak jsem si rekla, ze to mezi nami vse asi bylo jen opravdu nedorozumeni.
Nicmene tesne pred nasim odletem usporadala rodinnou terapii, kde jsem byla obetnim berankem. Zacla na me rvat, jak jsem jejimu synackovi zkazila ditetem zivot a karieru.Ze jsem si dite udelala sama a ho jsem si tim chtela k sobe pripoutat. Prskala jsem vzteky a nebyt tesne pred odletem, davno bych odletela domu.Po nasem navratu do Ceska mi zacla opet psat a volat, brecela, ze s ni muj pritel nechce mluvit a nebere ji telefony a ja jsem jedina, kdo mu muze domluvit a prinutit ho, aby mamince volal.Prej taky nevi nic o male v brisku a mam ji o vsem informovat.Opet jsem se nechala nalakat na sladke reci a hru na city.Muj pritel prestal mluvit s celou rodinou, aby se mu nepletli do vztahu, jak to jeho rodina ma ve zvyku. Nesouhlasila jsem a casto za ne orodovala a dokonce priteli nadavala, jak se tak muze chovat.Ja blbec jsem jim jeste chtela pomoci! Domluvila jsem, aby se usmirili a souhlasila s tim, ze tchyne prileti a prekvapi ho. Prosila me, abych mu nic nerikala.
Objevila se v nasich dveri, pritel ji sotva poradil.Ja se o ni starala se vsim vsudy jako o navstevu a byla na ni slusna, jak jsem vychovana.Par dni se dokazovala pretvarovat a opet me krasne zmanipulovala. Rekla, ze si o syna dela starosti a ze ma psychicke problemy a ze mu doml. schuzku u psychologa a ze ho mam presvedcit, ze nejlepsi bude, aby Vanoce stravil cele u ni, ze prece nebudeme spolu, ze by to nestalo za moc, kdyz se mezi nami stalo tolik osklivych veci. Nechala jsem si to projit hlavou a nakonec souhlasila-treba mu pomuze si o problemech s nekym promluvit a bude mu lepe a zlepsi se tim i nas vztah. Tchyne si mnula ruce.Hned na druhy den se objevila opet u nas ve dverich, spolecne se svym bratrem(!)ktery take priletel.Jen co dosedl na zidli, nadal mi, jak jsem spatna matka, ze chci o par tydnu presunout ockovani, zacal si listovat v telefonu a zjistovat informace a cist pribalove letaky vakcin, vyzadal si ode me veskerou dokumentaci o me dceri. Prisla jsem si jako mala holka. Nakonec uzavrel s tim, at si delam co chci, kdyz si myslim, ze jsem chytrejsi nez doktori a zdravotni organizace.Ze prej priletel, aby udelal poradek hlavne v nasem vztahu mezi mnou a mym pritelem. Tresila jsem oci. Postupne mluvil sam s mym pritelem, pak se mnou. Pritom si zapisoval do notysku. Prisla jsem si jako u psychiatra. Potom mi rekl, ze se mnou pritel urcite na Vanoce nebude a ze je preci nechci kazit a at ho „pustim“ s nimi.Pak se na me tchyne rozervala, ze jsem neprejici a nepreju priteli jeho praci.Ze jsem se rozhodla mit dite, sve rodice mam omotane kolem prstu, jsem manipulatorka a ma dcera se snad nemela nikdy narodit.Po techto slovech, kdy dcera spala par metru od nas, jsem se neudrzela. Pritel ji vyhodil z bytu. Tesne pred odletem se sem stryc vetrel, aby mi vyhrozoval, nadaval a urazel me.Toho jsem pak vyhodila ja, protoze jsem tu s nim byla bohuzel sama.
Jeho matku jsem si zablokovala na fb a uz o ni nechci slyset.je to falesny a zly clovek. dokonce jsem zjistila, ze se lecila na psychiatrii.jeji sestra ma schizofrenii a ona to nejspis castecne zdedila. Priteli jsem rekla, ze malou do sveho odletu neuvidi a ze to co rekla, ji do smrti neodpustim a nechci uz ji ani videt. Pekne jsem na ni nadala, protoze se ve mne varila krev. Pritel rekl, ze prej mu rekla:PROMIN.mne ale nerekla ani slovo, neomluvila se mi. naopak! Navykládala priteli, ze jsem ji psala, ze ho chci vyhnat z domu a ze cekam jen az skonci Vánoce a vyhodím ho! neverila jsem svym usim! Jako bonus napsala moji matce, aby mi domluvila, abych ten nestastny vztah ukoncila a ze tim udelam nejlepe pro vsechny.Ze vi moc dobre, ze jsme meli hnusny vztah od zacatku a predne, ze jeji syn me nikdy nemiloval.Prej se snazil, ale nechce me.
Co mam delat? samozrejme ji ignoruji a hodlam v tom pokracovat.Ale co az tam v lete bude chtit pritel letet? Mam zustat doma a at leti sam? nebo mam letet a delat, ze se nic nestalo? Samozrejme k ni do bytu nevkrocim, natoz, abychom tam spali a travili cele leto jako vzdy predtim.To by ale problem nebyl, mame mnoho moznosti, kde zustat a take u nich by ani nebylo misto pro malou atd.Jak se te osobe ale muzu podivat do oci? nenavidi me a ja nenavidim ji.