Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Kotatko03 Myslím si, že mne vychovali dobře. Jenže pokud mi tchýně řekne, že je normální, že můj manžel řve na naše dítě debile, tak mne to teda normální nepříjde, no…
Ano, to normální není…osobně bych s takovým chlapem nebyla a je jedno jestli je ve vztahu dítě nebo ne…možná spíš naopak.
@Anonymní píše:
Ahojte, nenávidím svou tchýni, dávám ji za vinu, že špatně vychovala mého manžela. Je to děsný hulvát…nikde si nebere servítky a vůbec mu nedělá problém na mne v obchodě řvát: Ty jelito jedno, co jsi to vzala za žrádlo!…nebo běžně před dětmi mi říká: Drž hubu! No a teď si asi říkáte, jak je to možné, že jsem si takového chlapa vzala? No, ono to bylo tak, že před svatbou se choval normálně, přetvařoval se a po svatbě se pěkně vybarvil. Dělá se mi z něj zle. Mám s ním jedno dítě, to jsem čekala před svatbou. Bojím se, že z něj vyroste stejný hulvát jako s tatínka. Tchýně manžela pořád obhajuje a nedá na něj dopustit, ale myslím, že mu nedala špetku vychování. Nevím, co dál, ale vím, že mi bere před dítětem veškerou autoritu a vadí mi to.
On se sice před svatbou přetvařoval, ale jeho matka asi ne…holt koukat na to, jak se chová chlap ke své mámě (tak se bude chovat pak i k partnerce),tak i jeho rodiče k sobě (má otce, ne?).
@Kotatko03 píše:
Ano, to normální není…osobně bych s takovým chlapem nebyla a je jedno jestli je ve vztahu dítě nebo ne…možná spíš naopak.
no samo ![]()
@Žirafa 69 Otce už nemá, má jen matku. Jeho matka taky svou pravou tvář neukázala, byla to velice milá paní, měla jsem ji ráda. No, ale po svatbě se její chování postupně měnilo…Tak to je pravda, že je třeba se koukat, jak se chlap chová ke své matce…škoda, že jsem to nevěděla kdysi…
@Anonymní píše:
@Žirafa 69 Otce už nemá, má jen matku. Jeho matka taky svou pravou tvář neukázala, byla to velice milá paní, měla jsem ji ráda. No, ale po svatbě se její chování postupně měnilo…Tak to je pravda, že je třeba se koukat, jak se chlap chová ke své matce…škoda, že jsem to nevěděla kdysi…
Ty jo, úplně jsi mi jednoho připomněla…Jednoho takovýho jsem kdysi znala…
Co chces radit? Seber se a jdi. Aby chlap rval na dite ty debile vazne neni normalni
To, ze obcas otec rekne svemu diteti „ty debile“, bych jeste zkousla, ale aby ti nadaval v obchode „ty jelito“??? to je trosku moc ne? Vezmi nohy na ramena a utikej od magora!!!
@kruelka tak to já naopak teda, kdyby mi někdo na děcko nadával, a je jedno, jestli jeho otec nebo někdo cizí, nakopala bych ho až do dža… ale to jelito by se mi taky nelíbilo, je to prostě buran nevychovaný…
Co sis vzala, to máš. A kdyby ses dívala dobře, určitě by sis musela varovných projevů všimnout, to nevykládej. Takže máš dvě možnosti - zvyknout si nebo odojít. Jo a ještě třetí, ta je stejně těžká - zkusit se s manželem domluvit a vysvětlovat a vysvětlovat.
Je to hulvát. Záleží na tom, jestli mu ještě chceš dát šanci. Jestli ano, v klidu, ale velmi důrazně bych s ním o jeho chování vůči tobě a dítěti promluvila
s tím, že mu to už nikdy tolerovat nebudu, jinak že od něj odejdu.Ale to si rozmysli, protože pokud by svoje chování nezměnil, a ty by si zůstala, tak už na něj nebudeš mít páky. ![]()
@inkakřivák píše:
Co sis vzala, to máš. A kdyby ses dívala dobře, určitě by sis musela varovných projevů všimnout, to nevykládej. Takže máš dvě možnosti - zvyknout si nebo odojít. Jo a ještě třetí, ta je stejně těžká - zkusit se s manželem domluvit a vysvětlovat a vysvětlovat.
A v první řadě dle mne bys měla nenávidět svého partnera, protože to on se k tobě chová jako hulvát, on nadává tobě i dítěti. Ne tchyně.
@inkakřivák to ano, jenže mne štve na tchýni, že ho v tom ještě podporuje a kuje za zády pikle. Nejhorší je, že manžel si myslí, že se chová normálně, takže logicky z toho vyvozuji, že to v jejich rodině bylo tak běžné.