Tchýně a všechno kolem nich

• Otevřená skupina

Pro všechny, které mají velké či malé trápení s tchýní, švagrovou a prostě s tchánovci.P ojďte si popovídat, pojďte se vypovídat... :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

1318
28.5.11 10:39

Tchýně a všechno kolem nich

Ahojte maminy,tak kdopak se ke mě přidá? :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
786
18.6.11 19:07
petrusepetrus píše:
Ahojte maminy,tak kdopak se ke mě přidá? :dance:

ja se urcite pridam… :-) pokud muzu :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.6.11 11:21

Ahoj,ráda se přidám…pokud nevadí druhá strana?Jsem mámou holčičky v první třídě,ale zároveň tchýní.Vím,že být tchýní není lehký úděl,ale s tím nic nenaděláme.Jak být dobrou tchýní?Být nevšímavá?Někdy to bohužel nejde,hlavně když v tom je narozené miminko,které během šestinedělí leží opakovaně v nemocnici.Maminku zajímá pouze net a tlachání.Bordel,kam se dohlédne,kamna studená a na zemi u PC v autosedačce mimi.Flašky, ze kterých mimi papá páchnou jak septik.Asi jsem hrozná tchýně,když tohle nedokážu přehlédnout.Tak uklidím uvařím a pohlídám,aby byl čas pro maminku na PC.Pak se nedivím,když tchýně jsou ty nejhorší bytosti pod sluncem,vidí to co by vidět neměly…měly by to vidět bohužel ty matky,které si na ně zrovna stěžují. :potlesk: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.11 21:34

Mám jiný problém s tchýní

Já mám problém s tchýní jiný. Dlouho jsem nemohla mít děti, a tchýně mi to dávala patřičně sníst, týdně nás navštěvovala a týdně mi to připomínala. Nyní mám dvě holčičky, starám se o ně dobře, kojím, kojím, kojím, a babička mi řekla, že až skončím s kojením bude to lepší. Holčičky mám denně v novém čistém, tu menší převlékám třeba pět až šestkrát za den, ublinkává, přebaluji tak 12-13× denně, mazlím se s nimi, opečovávám, kolébám obě dvě, atp. Ale co nestíhám, tak úplně je úklid - denně vytírám, myji nádobí, týdně žehlím, jednou týdně prach a lux. Ale to kolikrát nestačí… Také zahradu zkouším plet, ale je obrovská. A milá tchýně přijde, jako na vizitu, a kritizuje, co mám kde, sama mi nepomůže, když hlídá, tak já se musím postarat o to, co děti budou jíst, co budou mít na sobě - tedy je obě musím převléci, aby mohly s ní na procházku o přebalování ani nemluvě, a mezitím co je do detailu připravím, ona nám prolustruje domek a zahradu, a přijde a kritizuje… Pak milostivě odejde na procházku na hodinu, a já si jdu raději sednout, a číst nebo relaxovat, protože jsem zapojená i v noci, miminko se budí čtyřikrát až pětkrát za noc, to komentuje tím, že je to mamánek… A že si ze mne dělá dudlík, mně to nevadí, mně vadí ty zbytečné řeči kolem…Co dělat, říct jí nic nemohu, jelikož prý vychovala tři děti, nebo mi odpoví, že mne se nedá nic říct, a když jí něco řeknu, je buď ublížená, nebo zlá až sprostá, a to nestačím koukat :nevim: Jsem z toho celá vyšťavená, šťastná jsem, že mám děti, moc… ale jsem zároveň zklamaná z jejího přístupu… Ani manžela neposlouchá, dělá, že neslyší, že to nevěděla, že bla bla, výmluvy. Má jít do důchodu, a to teprve se uvidí, zač je toho loket :think:

• Citovat
  • Upravit
Markul
28.6.11 10:37

Anonymní: Božato no tak to vydím že potřebuješ odpočinou a misto aby ti pomohla tak tě nenechá vydechnout …Pomáhá ti aspon manžel??? o něm tady nějak moc nemluvíš…protože abysi plela zahradu při tom všem co děláš ? no nevím ale takové věci bych přenechala mu … a tchýni bych řekla když se jí u Vás nelíbí tak at nechodí…myslím že i tak za vnoučky chodit bude to by nebyla babička… a Odkud jsi jestli se můžu zeptat ??? :-) :-)

• Citovat
  • Upravit
Markul
28.6.11 10:43

Zvonilka: njn to zní hrozně asi bych mymince něco řekla podle toho co tu píšete, ale na druhou stranu každý nějak začíná… třeba je jen unavená … ale zase na druhou stranu vy pomůžete a jestli si ona jenom leží a nic nedělá tak to je potom její chyba… ale jak tu například píše anonymka, tak to je ten příklad toho že maminka zjevně dělá co může a tchyně příjde a kritizuje ani si děti nepomůže obléct když jde s nimi ven… musí je mít nychystané a pak se teprv uráčí jít ven :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
1318
1.7.11 11:59

Tak tedy i má zkušenost s tchýní…nemůže se stále smířit s tím že jsem jí „odvedla“ synáčka a dovolali jsem si s ním mít miminko :pocitac: Když jsme si kupovali byt,byla jsem 3 týdny před porodem,co jsme si vyslechli výčitek,na co si byt kupujeme,proč jsme nezůstali v podnájmu :zed: :zed: :zed: Nakonec nám vyčetla i svou vlastní vnučku!!! a do mě si v devátém měsíci nezapoměla rýpnout že za chvylku nevejdu do dveří (Karolínka měla porodní váhu 5,010 g).Teď mi domů noí pytle s věcma ještě po Honzovy!!! a já se musím tvářit bůhví jak vděčně za to co mi donesla,protože když jsem jí řekla že věciček máme dost tak jsem si později vyslechla!!!Takže máme doma už 4 veliké pytle s takovýma „pokladama“ a nesmíme je vyhodit,protože až z toho malá vyroste,tak to chce vrátit…
Jinak když se tu staví,tak donese co zrovna koupila většina věcí prošlých takže pak hned letí do koše.
Při návštěvách no to ani nemluvím,jen co se otevřou dveře tak sustí vyčítání a pokračuje dokud neodejdeme,bože jak já ty návštěvy nesnáším!!!No bylo by to na hodně dlouhé psaní to snad ani nejde říct…Naposledy byla úžasná jobovka když nám vyčetla proč Karolínce dáváme bio mléko od Babylove,proč jí na to prý zvykáme…6e je o půlku evnější než jiná mlíka jí jaksi nezajímá,jako kdyby jí do toho něco bylo,grrr !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markul
1.7.11 12:50

Proboha to ti vůbec nezávidím.....Já mám taky hroznou tchýni a to vůbec nevím co mě bude čekat až bude mimčo na světě…ona bydlí v domě s tchánem a jedním ze 3 synátorů…a má byt po babičce prý si babička přála že nám ho má jako manželovi jednou dát…už tady bydlíme 3 rok… nijak sme na to nikdy nespěchali a ten byt nám několikrát slíbili ale jak sme se začali ptát kdy ho dostanem tak nám bylo řečeno že mají syny 3 a každý dostane část peněz z bytu že jsme jen podnájemníci a že i dál žijem v nejistotě :cry: :cry: :cry: moc mě to zarazilo to není poprvé co nás tak ,, vyšplouchli,, když tady ze začátku chodila tak sme uklízeli jak blbí ale manžel jednou nechal ležet tričko na gauči a ještě do nedávna sem to měla vyčítané že tu máme binec… no ale začala jsem se bránit oni na nás tak že jsme podnájemnici tak co mi furt leze do kuchyně když příjde na návštěvu… nic mi na to nežekla a pak sem se dozvěděla že se se mnou nebaví a jaké peklo dělala manželovi… musela sem se jít omluvit ne kvůli mě ale manželovi vlastní syn a takové naschvály no tak se jí du omluvit a ona volá na tchána tatko to si musíš taky poslechnout taková potupa že se omluvím jí a ještě musím před tchánem… manžel se mě zastal ona se ti bude za každou blbost omlouvat a ty ses jí nikdy za nic neomluvila :-( :-? no ze začátku toho bylo mnohem více ale ted už sme s manželem 6 let první rok manželé už lehce vím jak naní tak se tak nedám bráním si své územi jak se říká… ale už ted zase poslouchám že každý víkend ji pučíme malého no tak na to at zapomene :lol: :lol: :lol: A ohledně tvojí tchýně asi bych jí ty věci vrátila pokud je nechceš ona měla svojí šanci na výchovu a i ty si jako matka taky umíš zařídit svojí výchovu je to náš přirozený instinkt no ne ?? :-) :-) :palec: a to že si měla o pár kilo navíc.. co jí potom.. mimčo to potřebovalo :-) a jestli ji něco vadí tak at si to myslí ale řekni jí at si to nechá pro sebe nikoho to nezajmá :-) :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.11 22:38

Přeji hezký večer, :dance:
to mi povezte,proč vznikají takovýhle problémy z matkami našich manželů???v čem to vězí???já si třeba nejsem vědoma nějaké zásadní chyby kterou bych udělala,aby se takhle ke mě chovala.naopak.když potřebovala,tak jsem se jí snažila vyhovět a pomoci ji.ale nic nestačilo.a strašně mě to trápí :cry: .asi nejsem ta pravá pro jejího syna.nevím…přeji hodně LÁSKY :hug:

• Citovat
  • Upravit
2
3.7.11 09:21

Nemyslím si,že nejsi ta pravá pro jejího syna.On si Tě vybral,on s tebou žije…tak hlavní je,že ta pravá jsi pro něj.Sice sama jsem tchýní,ale také jsem jednu měla,proto jsem se snažila nedělat stejné chyby jako ta moje.Ale zjištění,že ta moje snacha dělá rozbroje v celé rodině…ne jen s tchýní,tak asi v tchýni to nebude.Teď je momentálně prý ta nej nej u ex manžela a jeho rodiny,ostatní jsou stranou,nu uvidíme, jak dlouho to vydrží.Ti,kteří ji zrovna opěvují jsou ti nej,i když po straně o ni také hezky nemluví…to je taky špatně.Ale ona má alespoň ten pocit,že je jedinečná.S druhou snachou,jsme si nerozuměly ze začátku a dnes je vše obráceně a dovolím si říct,že převážně to byla vina té mé jedinečné druhé snachy,chtělo to jen otevřít oči.Přes to je to partnerka syna,on si jí vybral,on s ní žije…je to moje snacha,ač nejsou manželé a mají miminko..moje vnouče. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markul
3.7.11 11:26

Zvonilka: no tak to je krásné že ste si začaly rozumnět :dance: ......dobré vztahy jsou důležité…ale výstřelky mojí tchýně já asi chápat nebudu :think: …když sem začala chodit s jejím synátorem byla sem u ní sice vítána ( jako že umím vařit , uklízet , postarat se ) vždy sem jí pomáhala uklízet na vánoce nebo kdykoliv potřebovala nebo sme někdy nakoupili jelikož jsem k nim často chodila a uvařili aby nemusela ona… za všechno byla ráda ,,, a ted se objevila ve dveřích druhá potencionální snacha druhého synátora,,,, no nebyla prví její druhý synátor měl více známostí ale s tadytou jsou do ted…no a když se objevila tak furt říkala jak jí nepustí přes práh že po minulých zkušenostech to zas bude jedna z těch neschopných co si zase 2 synátor domu přitáh…mlčky jsme to sledovali ale jednou příjedeme k tchýni a oni si tam spokojeně klábosily… no na tom by nebylo nic divného asi tchýně uznala že to je ta co s ním asi vydřží dlouho…a když jí něco donesli tak ona celánadšená že to by sme mi pro ní neudělali, tak to mě teda točí pěkně obraci :pocitac: :pocitac: …a to že když se o nás šustne něco špatného a ona tomu věří mi taky vadí ale více to že to nemá ověřené a roznáší to dál :zed: :zed: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1392
5.7.11 13:35

Ahoj taky nechápu co jsem udělala,že jsem vždy ta špatná asi prostě jenom jsem.Nejspíš si moc dovolujem brát jim jejich milované synáčky.A co kdybysme se náhodou o ně špatně staraly špatně-jinak než ona(tchýně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
6.7.11 16:16

Holky já se omlouvám že tady teď nejsem,zítra mi operují oba rodiče,hned jak bude po všem tak se připojím,moc se omlouvám!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
6.7.11 22:05
petrusepetrus píše:
Holky já se omlouvám že tady teď nejsem,zítra mi operují oba rodiče,hned jak bude po všem tak se připojím,moc se omlouvám!!!

drzim palecky :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
7.7.11 16:41

Tak je dneska v 7 ráno oba operovali a oba jsou v pořádku,jak mě se ulevilo!!!
Nejhorší na tom je že při všech těch poblémech když taťku poprvé odváželi,tak Honza zapoměl že má jeho máma narozeniny,holky to bylo keců :pocitac: :pocitac: :pocitac: prý abych se z našich neposrala a pod…No být to tchán…asi by se po… taky :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny