Tchýně drzí kasu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
108
6.7.15 09:28
@Anonymní píše:
Odsuzujete šlověka, děláte ukvapené závěry aniz o tom něco víte. Naco si bude chlap zakládat učet, když ho má,, jedná se o blbé dva měsíce, nez nám jej odblokují. Tchýně nám nikdy finančně nepomáhala. Ohledně auta.Kdyz oni měli auto nepojzdní, tak si ho tchýně půjčovala kazdý den dojjízěním do práce,, mohla jezdit busem, a naco, když měla naše auto ze. Neplatila ani projetý benzín,,nerešila to. Dostala jsem odpověd az dnes od tchýně, ze nám né ze nechtěla půjčit auto.. ale vylezlo ze tchýně, ze za naše peníze, si porídili krovinorez za 13tisíc,,,Ohledně zásob jídla. Mám to rozdělené tak, ze jezdíme nakupovat na týden, pečivo a drobnosti ve vesnickém krámu. To je celé. Kdyz jsem se jí zeptala jak je mozné a jak si mohla dovolit utratit nám peníze, tak rekla, ze si to neuvědomila.

Já ale stejně nerozumím tomu, proč sis třeba ty nezřídila vlastní účet a nenechali jste si peníze posílat tam? Založení účtu dnes zabere cca 10 min na netu, pokud tak činíš poprvé a otevřou ti jej do cca 5ti dní. Pak byste měli po problému. Auto vnímám jako zástupný problém. Myslím, že tě spíš štve ta nespravedlnost, které čelíš. Čímpak se živíš ty, pokud se můžu zeptat? Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
6.7.15 16:39

A proč ne? Já jsem totiž vůbec nepochopila důvod rozhořčení. Že si nechali posílat peníze ke tchyni bylo asi jejich rozhodnutí. A už vůbec z toho nevyplývalo, proč by měla být naštvaná, že jim tchyně nechce půjčit auto. To další vysvětlení - no dobře - pak má napsat, jsem naštvaná, protože tchyně utratila naše peníze. Ale na auto prostě nemá nárok, je to jen na tchyni, jestli jí auto půjčí nebo ne. A pokud napíše máma od malého dítěte, že doma má jen těstoviny a jinak nic, no to by mě tedy dorazilo i u vlastních dětí. Snad trochu přemýšlí dopředu, anebo by měla.
A navíc, jak píše ve druhém příspěvku, mají ve vsi obchod, tak bych se skutečně nad tím, že tchyně nechce jet na nákup, nerozčilovala. Nakoupila bych si něco tam. Čili pro příště - nemotat do diskuze nesmysly, ale napsat - tchyně drží kasu, utrácí i naše peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
6.7.15 18:24

Tchýni bych sjela na 3 doby, a donutila ji křovinořez prodat ať máte na jídlo. A ještě bych to rozhlásila po příbuzných :mavam: Starý babky nejsou rády když někdo drbe je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
7.7.15 09:09

Jo, ihned bych si udělala jiný účet kam mi chodí peníze. Není to přes net nic náročného, a vedení je zdarma, takže o nic nejde. A na tchyni bych šla, ať vám peníze okamžitě dá, i kdyby musela křovinořez prodat. Ale to, že nemáš nic k jídlu, je tvůj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
7.7.15 09:26

Anonymní tady psala, že se jedná jen o dva měsíce…pak že budou mít účet v pořádku..Dočetla jsem se, že na velký nákup jezdí jednou týdně, ale teď nebyla nikde 14 dní. V malém obchodě na vesnici se toho asi moc koupit nedá. Vše je tam dražší než v supermarketu ve městě…Je jistě na mateřské, tak těch peněz není na rozhazování..A chlap musí donutit svojí vlastní mámu, aby mu laskavě dala jeho peníze 8o :roll: Osobně bych se styděla za takovou „mámu“…,která rozfofruje něčí peníze… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
7.7.15 09:42

Můj nazor - zatím účet odblokovaný není a nikdo nemůže vědět, jak dlouho to bude trvat. A poté, co by mi tchyně utratila naše peníze, bych tedy neváhala ani minutu.
A o sortimentu v malém venkovském krámku jsem měla taky tyhle představy, dokud jsme se nepřestěhovali. Ano, děláme taky velké nákupy jednou za dva týdny, ale tady koupím všechno - maso, zeleninu, ovoce, drogerii. Je to dražší, ale jednou za čas, když mi najednou něco dojde, se to unést dá.
Opravdu jako hlavní vidím problém těch utracených peněz - a o těch v prvním příspěvku nepadlo ani slovo.To bych řešila a hledala způsob, jak tomu do budoucna zabránit. Navíc - jak ted ty prachy dostanou zpet, když to tchyně třeba příště zapře a řekne - peníze jste vybrali? tak proto ten účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
7.7.15 09:59

A je hrozné s takovou osobou mít společnou střechu nad hlavou…Tchyně zapře, tchyně ukradne, tchyně lže, zapomene.. :zed: A jak teď dostanou z tchyně svoje peníze? :think: Je smutné mít toto v rodině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
7.7.15 10:15
@kvitk1 píše:
A je hrozné s takovou osobou mít společnou střechu nad hlavou…Tchyně zapře, tchyně ukradne, tchyně lže, zapomene.. :zed: A jak teď dostanou z tchyně svoje peníze? :think: Je smutné mít toto v rodině…

To teda jo. A ještě má „skvělý charakter“ v tom, že ona si bez problémů jezila v jejich autě, aniž by jim uhradila aspon benzín, ale když se jim pokazilo jejich auto, tak svoje jim nepůjčila ani aby si mohli jet nakoupit, a ještě k tomu v době, kdy si jen tak bez jejich vědomí koupila za jejich peníze krovinořez. 8o
No tak s tou by „chtěl bydlet každý“. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
7.7.15 11:59

Auto bych tak neřešila - je to problém zakladatelčina manžela, že se nedomluvil jak a za jakých podmínek jim auto půjčí. A navíc zpětně už nic nevymůžou. Ale ty peníze, o ty bych se tedy brala, protože na mateřské je každá koruna dobrá.
Ale kdoví, třeba se nějak dohodnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.15 22:16

Holky, ale já jsem se dozvěděla o utracených penězích az po určité době, né hned ten den.

• Citovat
  • Upravit
1127
7.7.15 22:45

To spíš musí tvůj manžel na ní. A když si za peníze koupila křovinořez, tak má jistě nějakou finanční rezervu? Měla by mít, její problém…Na těch penězích bych tedy trvala a bylo by mi jedno, kde je vezme..ev. co prodá..Potřebuju nakoupit, tudíž potřebuju peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
9.7.15 09:46
@kvitk1 píše:

No ale já tohle uváděla jenom jako hypotetickou možnost. Třeba nic nezapře a nakonec peníze pustí. Ale stejně - už dávno bych měla svůj účet, je to sakra bezplatné, přes net bezpracné, tak o co jde, ne? leda o to, že mají exe a na účet by jim hned skočili? Kdoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová