Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nešla bych do toho ani omylem. Raději nějakou studentku třeba z oboru učitelka ve školce sehnat a tu na nějaké hlídání občas.
Děti může pohlídat i tchýně, ale rozhodně bych ji nenechala odcházet z práce. Pak by vám to mohla vyčítat.
Ne. Nechtela. Chtela bych aby dodrzovala moje pravidla coz by mohl byt velky problem. I mensi spor hned zustane v rodine. Urcite bych si nasla overene hlídání.
Tchyne muze dat vypoved, manzel o praci prijde, nebo odejde vrati se domu, tchýně nebude treba a co pak?
Je to moc zavazující pro obe strany a pokud mate fajn vztah, tak bych neriskovala.
@Micaella22 píše:
Tak vetsi nakupy si muzes objednat online. I ty male, at si usetris cas:)) pokud mate fine vztah, sla bych do toho. Pokud ale zacnou problemy, ze nechces aby detem davala cokynu a ona je tim bude cpat atd, bude rikat jak jen nekde litas po kadernicich, misto toho abys byla doma… tak to bude peklo ji odvolat… nevim kolik ji je a jak je na tom fyzicky, aby dala 2 deti, jaka je povahove.
tak každý nemá možnost objednat si nákup online
Pokud byste byli schopni babicce vynahradit finance, tak zkusit se to muze. I kdyz tento nazor moc nezastavam, proste dite je moje, predne se postaram ja a ne babicky ( aj kdyz za penize ), ono to taky nemusi doma delat dobrotu, jak jiz holky zminuji. Ja mam celou rodinu pres 300 km, pritelova mamka hodne pracuje a na vse sem tu byla sama, takze veskere lekare sem odjakziva obehavala s malou, krome rezonanci samozrejme. Nakupy taky, rehabky taky. Kamaradka ma mala dvojcata, holcicku ve skolce a muze kamionaka, nikoho tam nema a vse zvlada sama
chapu, ze mas zdravotni problemy, taky bych mohla sepsat roman, ale to se omlouvam, proc si porizujes dalsi ditko, kdyz vis, ze to nebudes zvladat a potrebujes chuvy…
presne z toho duvodu mam telisko a druhe ditko je odlozeno na az az. Ono totiz dite potrebuje hlavne mamu a ne babicku hlidaci, ono by se ji mozna casem nemuselo libit, ze litas tam a tam a ona vam vychovava dite
Neber to nijak zle, to je jen k zamysleni
![]()
@shadowbabe píše:
Pokud byste byli schopni babicce vynahradit finance, tak zkusit se to muze. I kdyz tento nazor moc nezastavam, proste dite je moje, predne se postaram ja a ne babicky ( aj kdyz za penize ), ono to taky nemusi doma delat dobrotu, jak jiz holky zminuji. Ja mam celou rodinu pres 300 km, pritelova mamka hodne pracuje a na vse sem tu byla sama, takze veskere lekare sem odjakziva obehavala s malou, krome rezonanci samozrejme. Nakupy taky, rehabky taky. Kamaradka ma mala dvojcata, holcicku ve skolce a muze kamionaka, nikoho tam nema a vse zvlada samachapu, ze mas zdravotni problemy, taky bych mohla sepsat roman, ale to se omlouvam, proc si porizujes dalsi ditko, kdyz vis, ze to nebudes zvladat a potrebujes chuvy…
presne z toho duvodu mam telisko a druhe ditko je odlozeno na az az. Ono totiz dite potrebuje hlavne mamu a ne babicku hlidaci, ono by se ji mozna casem nemuselo libit, ze litas tam a tam a ona vam vychovava dite
![]()
Tak s timto hrube nesouhlasim. Dite dle meho mnohem vic potrebuje sourozence nez matku, co je 24 hod doma. Zakladatelka pise, ze se jedna o par hodin tydne. Takoveto hlidani prospeje vsem a mnohem vic nez tahat dite po doktorech.
@shadowbabe Ditko vzniklo v době, kdy manžel o práci mimo vůbec neuvažoval. TP mám v na konci listopadu, odjížděl by v lednu, takže v podstatě po 6-nedělí. Stále zvažujem, jestli tu práci brát nebo ne a tohle je prostě jedna z možností, co nás napadly. Jinak souhlasím s tím, že o dítě se mají v první řadě starat rodiče. V tomto případě nás bude tatínek zajišťovat finančně na 100% a já se budu starat, co to jde, ale taky jsem člověk, který chce a potřebuje mít nějaký čas pro sebe a pro studium. V neposlední řadě bych např. nerada dopadla jako po prvním dítěti, kdy ten čas nebyl a tak jsem dlouho předlouho bojovala s kily navíc, protože jsem neměla možnost pořádně cvičit ani jinak se hýbat - nemůžu jen tak něco kvůli problémům se zády a kolenem, astmatu, špatné ledvině atd atd…Teď chci začít hned, co to půjde a správně.
@Anonymní píše:
@shadowbabe Ditko vzniklo v době, kdy manžel o práci mimo vůbec neuvažoval. TP mám v na konci listopadu, odjížděl by v lednu, takže v podstatě po 6-nedělí. Stále zvažujem, jestli tu práci brát nebo ne a tohle je prostě jedna z možností, co nás napadly. Jinak souhlasím s tím, že o dítě se mají v první řadě starat rodiče. V tomto případě nás bude tatínek zajišťovat finančně na 100% a já se budu starat, co to jde, ale taky jsem člověk, který chce a potřebuje mít nějaký čas pro sebe a pro studium. V neposlední řadě bych např. nerada dopadla jako po prvním dítěti, kdy ten čas nebyl a tak jsem dlouho předlouho bojovala s kily navíc, protože jsem neměla možnost pořádně cvičit ani jinak se hýbat - nemůžu jen tak něco kvůli problémům se zády a kolenem, astmatu, špatné ledvině atd atd…Teď chci začít hned, co to půjde a správně.
Proberte to s babickou, uvidis, jak se bude citit. Tobe preji hlavne zdarne uzdravovani, hodne sil a stesti ![]()
Nešla bych do toho… už jen z toho důvodu, že jen co bych dostudovala, tak bych i s dětmi jela za manželem. Takže tchýně by přišla o příjem.
@lucenka Já za manželem jít neplánuju. Je to (pro mě osobně) fakt hrozná země, obr město, žádná zeleň, nevydržela bych tam víc jak měsíc. Vůbec neumím jazyk a ani si nedovedu představit, že bych se ho jen tak naučila (Čínština). Fakt nee, v tomhle máme jasno.
@Anonymní píše:
@lucenka Já za manželem jít neplánuju. Je to (pro mě osobně) fakt hrozná země, obr město, žádná zeleň, nevydržela bych tam víc jak měsíc. Vůbec neumím jazyk a ani si nedovedu představit, že bych se ho jen tak naučila (Čínština). Fakt nee, v tomhle máme jasno.
je škoda nevyužít takovou příležitost, nemusíš se tam učit jen čínštinu, ale třeba s dalšími expat si zlepšit angličinu. A popravdě i v těchto obr městech ta zeleň je. A tedy pokud odjede takhle daleko, tak se asi moc vídat nebudete. to vám nevadí, že děti budou znát tátu jen ze skypu?
@shadowbabe píše:
Pokud byste byli schopni babicce vynahradit finance, tak zkusit se to muze. I kdyz tento nazor moc nezastavam, proste dite je moje, predne se postaram ja a ne babicky ( aj kdyz za penize ), ono to taky nemusi doma delat dobrotu, jak jiz holky zminuji. Ja mam celou rodinu pres 300 km, pritelova mamka hodne pracuje a na vse sem tu byla sama, takze veskere lekare sem odjakziva obehavala s malou, krome rezonanci samozrejme. Nakupy taky, rehabky taky. Kamaradka ma mala dvojcata, holcicku ve skolce a muze kamionaka, nikoho tam nema a vse zvlada samachapu, ze mas zdravotni problemy, taky bych mohla sepsat roman, ale to se omlouvam, proc si porizujes dalsi ditko, kdyz vis, ze to nebudes zvladat a potrebujes chuvy…
![]()
To jsou zase kecy… ![]()
@Anonymní píše:
Nemusíš se přeci nikomu omlouvat, každá máma je ráda, když ji občas někdo pohlídá a která říká že ne, tak kecá. Me taky malýho často někdo vozil, několikrát týdně i 2-3 hod…No a co? Neměla jsem si ho snad dělat, když se ho zbavuji a blabla…
@Danulinka16 Taky si myslím. Mně malou například nikdy nikdo nevozil. A byla jsem fakt celkem vyšťavená. Tak teď to chci prostě jinak, kór když tady manžel moc nebude.
Zakladatelko to myslíš vážně, že by z Číny létal domů každý druhý víkend?
To asi není moc reálný, už jen z toho důvodu, jak dlouho mu zabere cesta.
Kamarádka se musela vracet do práce na plný úvazek a platila své tchýni která dala výpověď ze zaměstnání a vnučku hlídala 6tis. měsíčně.
Nemůžeš asi po tchýni chtít, aby se vzdala zaměstnání a pak jí dávala dítě na 3h týdně. To už by ses s ní musela asi dohodnout, at si sníží úvazek a dohodla se třeba, že ti bude pevně hlídat dvě dopoledne v týdnu a za to jí platit. A na ty dva dny si dohodnout všechny lékaře a kadeřníky a tak.