Tchýně jako chůva?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.8.17 10:42

@Danulinka16 Taky si myslím. Mně malou například nikdy nikdo nevozil. A byla jsem fakt celkem vyšťavená. Tak teď to chci prostě jinak, kór když tady manžel moc nebude.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
31.8.17 10:48

Zakladatelko to myslíš vážně, že by z Číny létal domů každý druhý víkend? 8o 8o To asi není moc reálný, už jen z toho důvodu, jak dlouho mu zabere cesta.

• Citovat
  • Upravit
30975
31.8.17 10:49
@Anonymní píše:
@Danulinka16 Taky si myslím. Mně malou například nikdy nikdo nevozil. A byla jsem fakt celkem vyšťavená. Tak teď to chci prostě jinak, kór když tady manžel moc nebude.

Hlavne ono to, ze se o dite maji starat rodice, je fonomen poslednich cca 20-30 let. Driv se o dite velmi casto starali pres den prarodice, protoze lide v produktivnim veku pracovali. Ja pracuji a mam denne hlidani na cca 2hod a nemohu si to vynachvalit. A hlavne myslim, ze to tem detem velmi svedci. Prijde nekdo novy s energii, vytvori si s detmi hlubsi vztah, pohraje si s nimi zase jinak nez mamka, nauci je neco jineho nez uci mamka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
31.8.17 11:44

Ač mám tchýni super, tak do tohohole by nešla. Jako jo dát na pohlídání když si potřebuju odskočit nebo něco, tak není problém. Ale aby to měla jako zaměstnání to asi ne, a hlavně si myslím, že by to časem nedělalo dobrotu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.17 14:23

@lucenka Oba víme, že to bude záhul, ale chceme to aspoň zkusit. Prý by mohl mít volno i v pátek a pak se to dá. Minimum je jednou za měsíc, ale to nám přijde málo na udržení rodinného života :-/

• Citovat
  • Upravit
lucenka
31.8.17 14:34
@Anonymní píše:
@lucenka Oba víme, že to bude záhul, ale chceme to aspoň zkusit. Prý by mohl mít volno i v pátek a pak se to dá. Minimum je jednou za měsíc, ale to nám přijde málo na udržení rodinného života :-/

letěla jsi někdy takhle daleko s časovým posunem? Asi ne, protože jinak by vás takováhle blbost nemohla napadnout.
Hlavně si uvědom, jak dlouho to do té Číny letí a že je tam X hodin časový posun. Takže ti přiletí, spolu pobudete pár hodin a už zase poletí. To skoro ani nemá cenu opouštět letištní budovu.

• Citovat
  • Upravit
237
31.8.17 14:50

Já vím, že ses ptala na hlídání, ale nedá mi to, taky jsme něco podobného řešili - manzel a prace v zahraničí, došli jsme k závěru, že ten spolecny čas jako rodina a hlavně s malými dětmi by nam už nikdo nevrátil, nikdy bych na takové odloučení nepristoupila, peníze nejsou všechno. Mohli byste kvůli nim přijít o blízké vztahy, táta s dětmi zcela určitě a pak už je nevybuduje. Do smrti by toho litoval, aspoň můj manžel rozhodně, syna miluje a bez nás je mu smutno i na pár denní sluzebce a nám taky. Takže z mého pohledu zcela jednoznačně zůstat zde s rodinou, je to nejdůležitější, co má. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
31.8.17 15:22

Dojizdeni z Ciny neni myslitelne. To max jednou za mesic a i to bude o nicem. To je o přesunu celé rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
31.8.17 16:28

Já bych se taky asi přestěhovala. Myslela jsem, že jede někam do Německa, ne do Číny. To se opravdu nedá, a videt se jednou měsíčně na pár hodin po dobu tří let, to si myslím, že není úplně rodinné štěstí. Peníze nejsou vše. Pokud je možnost se tam přestěhovat, skla bych do toho, vždyť 2-3 roky není zas taková doba, aby jsi litovala kvůli zeleni, kterou si po třech letech můžete užívat už nadosmrti někde v horní dolní v ČR. Neváhala bych, třeba se to tam zalíbí, poznáš novou kulturu, můžeš s dětmi cestovat, budeš mít manžela, za mě super. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.8.17 16:42

@Barbucha3 hlavně zeleň bude i v těch čínských městech minimálně v lokalitách, kde žijí cizinci.

• Citovat
  • Upravit
3837
31.8.17 16:55
@lucenka píše:
@Barbucha3 hlavně zeleň bude i v těch čínských městech minimálně v lokalitách, kde žijí cizinci.

Určitě ano, ten život určitě bude hodně rozdílný, ale já bych jela hned. Stará Čína je nádherná, příroda taky, a když manžel bude sypat peníze, tak to tam společně mohou procestovat, naučí se všichni ždibet čínsky, budou mít vzpomínky na celý život. U nás ve firmě jsou lidé z US, Malaysie, Číny, a všichni mají sebou rodiny, ženu, která je s dětmi doma. Neříkám, kdyby to bylo definitivní stěhování, tak je o čem přemýšlet, ale na 3 roky. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.8.17 17:07
@Barbucha3 píše:
Určitě ano, ten život určitě bude hodně rozdílný, ale já bych jela hned. Stará Čína je nádherná, příroda taky, a když manžel bude sypat peníze, tak to tam společně mohou procestovat, naučí se všichni ždibet čínsky, budou mít vzpomínky na celý život. U nás ve firmě jsou lidé z US, Malaysie, Číny, a všichni mají sebou rodiny, ženu, která je s dětmi doma. Neříkám, kdyby to bylo definitivní stěhování, tak je o čem přemýšlet, ale na 3 roky. :pankac:

přesně tak, dá to všem úplně nový pohled na svět, spoustu nových zážitků, zkušeností a hlavně bude rodina pohromadě.

• Citovat
  • Upravit
30975
31.8.17 17:46

@lucenka @Barbucha3 Ale jeli byste jeste s nenarozenym miminem? Pripadne jakekoli potize s ditetem resit tam? Je pravda, ze ten predskolni vek deti je pro tyto pracovni nabidky idelani, ale zase s uplne malym mimce? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
31.8.17 17:50

@Cuddy nemusi hned. Manzel by odletal po 6 nedeli a ona by s detma mohla za 3-4 mesice. Kazdopadne podle me 3 roky s chlapem v Cine je fakt pro rodinu o nicem. Ty deti budou vyrustat bez taty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
31.8.17 17:51

@Cuddy Čína není nějaký Bangladéš (bez urážky), k dobré pracovní nabídce je určite je dpobrá lékřská starostlivost pro něj i pro rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí