Tchýně jako chůva?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3837
31.8.17 17:58
@Cuddy píše:
@lucenka @Barbucha3 Ale jeli byste jeste s nenarozenym miminem? Pripadne jakekoli potize s ditetem resit tam? Je pravda, ze ten predskolni vek deti je pro tyto pracovni nabidky idelani, ale zase s uplne malym mimce? :nevim:

Taky si myslím, že pokud je to dobrá pracovní nabídka, bude to od nějaké lepší firmy, která jim zajistí v podstatě vše, od víza, přes ubytování, až po zdravotní péči. Asi bych rodila tady, a pak se přestěhovala během následujících měsíců, jak psal někdo nademnou. Nebude to jednoduché, ale být tu úplně bez chlapa, a už vidím, jak bude nadšeně létat každý měsíc domů na otočku, bude utahaný, a manželka bude na nervy, že nemá lásku, oporu, sex a děti a barák na starosti. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.8.17 18:02
@Cuddy píše:
@lucenka @Barbucha3 Ale jeli byste jeste s nenarozenym miminem? Pripadne jakekoli potize s ditetem resit tam? Je pravda, ze ten predskolni vek deti je pro tyto pracovni nabidky idelani, ale zase s uplne malym mimce? :nevim:

S novorozencem ne, ale po šestinedělí klidně

• Citovat
  • Upravit
30975
31.8.17 19:59

@lucenka Pravda ze lepsi, nez byt 3 roky bez muze a deti bez taty. Ale zakladatelka patrne resi nejake zdravotni potize a ty jiz komplikaci byt mohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.17 09:55

Já si na tu Čínu prostě netroufám. Pořád to rozebíráme a myslíme si, že jednou měsíčně by to šlo, kdyby to bylo na 4 dny. Vím, že je to nic moc, ale něco přece. A na Vánoce by měl třeba 14 dní v kuse. Já si nějak neumím představit, jak řeším své zdravotní problémy v Číně, kde se vůbec nedomluvím, ani nevím, co ty jejich obrázky znamenají. A to město konkrétně, samé mrakodrapy, paneláky, beton, hustá doprava, smog. Nee prostě nechci, aby takto moje děti vyrůstaly. Manžel naopak takové prostředí neříkám přímo vyhledává, ale láká ho to. Mně stačí, když je tady pár dní smog a hnusně a nemohu do přírody, a jsem zralá na antidepresiva. Toto bych nedala. A být sama nemocná s dětma v Číně - toho se prostě bojím. Kolikrát jsem měla co dělat, abych to nějak dala tady v ČR. Asi jsem srab.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
1.9.17 10:03
@Anonymní píše:
Já si na tu Čínu prostě netroufám. Pořád to rozebíráme a myslíme si, že jednou měsíčně by to šlo, kdyby to bylo na 4 dny. Vím, že je to nic moc, ale něco přece. A na Vánoce by měl třeba 14 dní v kuse. Já si nějak neumím představit, jak řeším své zdravotní problémy v Číně, kde se vůbec nedomluvím, ani nevím, co ty jejich obrázky znamenají. A to město konkrétně, samé mrakodrapy, paneláky, beton, hustá doprava, smog. Nee prostě nechci, aby takto moje děti vyrůstaly. Manžel naopak takové prostředí neříkám přímo vyhledává, ale láká ho to. Mně stačí, když je tady pár dní smog a hnusně a nemohu do přírody, a jsem zralá na antidepresiva. Toto bych nedala. A být sama nemocná s dětma v Číně - toho se prostě bojím. Kolikrát jsem měla co dělat, abych to nějak dala tady v ČR. Asi jsem srab.

A byla ses v tom městě podívat, že víš, že tam není zeleň? Žiju v Asii, město je plné smogu. Ale rezidencni čtvrť pro cizince je celkem v pohodě (i co se týče zeleně).
A nepředpokládám, že jako cizinec bys chodila do normální mistni nemocnice.
A to létání si opravdu predstavujes moc snadno. Z časového posunu jsme si všichni zvykali 3-7dnů. Takže si nedovedu představit, že bych hned měla letět zpět, jen co si zvyknu. A volno na Vánoce vůbec nemusí mít jistý.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.17 10:23

@lucenka Já ne, ale manžel ano. Nejbližší park (takový spíš ůesopark) je 11 km. Jinak nic, betonová džungle. Já už vidím, jak se táhnu s předškolákem a mimčem v kočárku denně 2×11 km pěšky a nebo kličkuju v jejich hromadné dopravě. Tady v ČR jem jela párkrát vlakem s kočárkem a to jsem měla 1 dítě…a stačilo. Představa, že mám k tomu ještě batole a kolem jen lidi, se kterými se nedomluvím, no potěš koště! :mrgreen: A řídit tam auto - při takové hustotě provozu? Já mám problém i tady v Praze. Prostě nee, tohle bych nezvládla.

• Citovat
  • Upravit
9492
1.9.17 11:01

@lucenka Jestli se nepletu, tak jsi někde psala, že jste ve Vietnamu? To je podle mě něco trochu jinýho, než komunistická Čína. Já bych asi teoreticky byla schopná jít za chlapem někam do ciziny, nevadila by mi ani muslimská země, ale do Číny fakt nee.
Náhodou jsem narazila na tuto diskusi a vzpomněla jsem si na dokument, co dávali nedávno v televizi. Jmenovalo se to Je nám spolu dobře a je to o rodině, která s malými dětmi žije-nebo spíš žila v Číně. Ten člověk, co tam tu manželku s dětma přitáhl sice nebyl typický zaměstnanec nějaké firmy, jako asi je manžel zakladatelky, takže se to nedá moc srovnávat. Ale o Číně a životě tam to dost napovídá, je to fakt zajímavý, mně z toho nějak nebylo dobře ještě dlouho, ale určitě stojí za to se na to podívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.9.17 11:05
@renap píše:
@lucenka Jestli se nepletu, tak jsi někde psala, že jste ve Vietnamu? To je podle mě něco trochu jinýho, než komunistická Čína. Já bych asi teoreticky byla schopná jít za chlapem někam do ciziny, nevadila by mi ani muslimská země, ale do Číny fakt nee.
Náhodou jsem narazila na tuto diskusi a vzpomněla jsem si na dokument, co dávali nedávno v televizi. Jmenovalo se to Je nám spolu dobře a je to o rodině, která s malými dětmi žije-nebo spíš žila v Číně. Ten člověk, co tam tu manželku s dětma přitáhl sice nebyl typický zaměstnanec nějaké firmy, jako asi je manžel zakladatelky, takže se to nedá moc srovnávat. Ale o Číně a životě tam to dost napovídá, je to fakt zajímavý, mně z toho nějak nebylo dobře ještě dlouho, ale určitě stojí za to se na to podívat.
:D :D trochu by to chtělo vědět, že Vietnam je rovněž komunistická země. A ty poměry pro cizince budou ve všech těhle zemích prakticky stejné. Zakladatelčin manžel jede evidentně do velkého města. Ono nejen cizinci, ale i bohatí asiati chtějí žít v příjemném prostředí. Takže pochybuju, že v celém městě není žádná taková rezidenční čtvrŤ, kde by byl klid a zeleň. Ano ta zeleň je jiná než u nás, ale je tam.
  • Citovat
  • Upravit
9492
1.9.17 11:48

@lucenka Já vim, že Vietnam je taky komunistická země, blbbě jsem to napsala, já myslela ten rozdíl hlavně v čistotě ovzduší. Nebyla jsem ani v jedné z těch zemí, ale Vietnam je znám jako země s krásnou, čistou a nedotčenou přírodou, což se asi o Číně úplně říct nedá. V tom dokumentu to právě bylo hodně vidět, oni tam neustále řešili ten smog, což jsem pochopila jako že je tam obrovský problém, nejenom ve městech. Ta paní tam pořád jezdila s dětma na nějaké inhalace, po nemocnicích, rozjelo se jim tam astma, byli z toho dost nešťastný, ona se chtěla vrátit domů, on nechtěl, na mě to celý působilo dost depresivně, bylo mi líto těch dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
1.9.17 12:00

Zadavatelko chápu tě, ale bohužel si myslím, že to vašemu vztahu ublíží, když bude manžel dojíždět. Protože se mi za chvíli nebude chtít, ono to je opravdu náročné, něco jiného, kdyby to bylo třeba z Norska, nebo Španělska, ale ten let je hrozně dlouhý, časový posun, únava, finance a myslím, že když už teda bude jednou za měsíc jezdit, bude to dost náročné, protože ty budeš čekat jak si 4 dny užijete, a místo toho bude manžel spát. Což je pochopitelné. Ty budeš na vše sama, budeš se těšit na manžela, ale on to bude mít náročné, uvidíte se málo, oboum vám budou chybět intimnosti. Tohle by se dalo zvládnout tak rok. Ale bojím se, že po třech letech se odcizite. A jak jsi psal, že nechceš, aby děti vyrůstaly tři roky v takovém prostředí (které jsi ani neviděla), tak chceš, aby děti vyrůstaly tři roky, bez otce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.9.17 12:02
@renap píše:
@lucenka Já vim, že Vietnam je taky komunistická země, blbbě jsem to napsala, já myslela ten rozdíl hlavně v čistotě ovzduší. Nebyla jsem ani v jedné z těch zemí, ale Vietnam je znám jako země s krásnou, čistou a nedotčenou přírodou, což se asi o Číně úplně říct nedá. V tom dokumentu to právě bylo hodně vidět, oni tam neustále řešili ten smog, což jsem pochopila jako že je tam obrovský problém, nejenom ve městech. Ta paní tam pořád jezdila s dětma na nějaké inhalace, po nemocnicích, rozjelo se jim tam astma, byli z toho dost nešťastný, ona se chtěla vrátit domů, on nechtěl, na mě to celý působilo dost depresivně, bylo mi líto těch dětí.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: čistota ovzduší? tak se podívej na statistiky… třeba Hanoj patří mezi města nejvíc zamořená smogem. Jo krásná nedotčená příroda tam je… stačilo si přečíst můj druhý příspěvek na téhle stránce ;) A stejné nebo dost podobné to bude i v té Číně.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.17 12:03

Přesně, ten smog, hnusné ovzduší, beton. Já mám astma už teď a nechci skončit opět na kortikoidech, jako už jednou v minulosti. A stejně tak nechci mít z dětí astmatiky. Neříkám, že i v Číně nejsou pěkné oblasti, ale toto město je zrovna typický příklad prostředí, kde si život s rodinou nedovedu představit.
Manžele ta práce velmi láká. Měl by tam i poměrně vysokou pozici. Prostředí betonu mu nijak nevadí. Já ho do ničeho netlačím, nejraději bych byla, kdyby nikam nejel. Ale když zase vidím, že ho to tam táhne, že nechce promarnit šanci…tak mu v tom nechci mermomocí bránit. Ale také nechci, aby byly mé děti nemocné a já nemocná ještě víc než jsem teď.

• Citovat
  • Upravit
27709
1.9.17 12:40

Já osobně bych počkala až dítěti bude cca půl roku, a pak bych jela za manželem s tím, že pokud to tam nezvládnu tak se i s dětmi vrátím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9492
1.9.17 12:54

@lucenka No,ale ona píše, že by byli právě v tom městě plném smogu, ne v žádné rezidenční čtvrti plné zeleně. Já jsem asi holt divná, ale netáhla bych dítě do takového prostředí, kde se nedoporučuje chodit ven, a když už, tak v roušce, do země, kde je všechno cizí, naprosto odlišná kultura, zvyky, nemam pocit, že by tohle mě a mé děti nějak obohatilo. To bych spíš zůstala doma a doufala, že to manželství vydrží. I kdyby se dostal domů na pár dní jednou za dva měsíce, plus vánoce a v létě dovolená, tak mi to pořád nepřijde tak strašný jako táhnout mimina do Číny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.9.17 12:57

@renap ale tak snad si může vybrat, kde chce bydlet. ty rezidenční čtvrti většinou bývají někde na okraji města. Takže tam se běžný turista během návštěvy nedostane. Takže ten chlap o existenci takové čtvrti vůbec nemusí mít tušení. To člověk zjistí až ve chvíli, kdy začne přemýšlet o tom, že se tam přestěhuje.
A proč by se v asijské zemi nemohlo chodit ven 8o 8o naopak ta jiná kultura je strašně moc obohatí, poznají naprosto jiné prostředí, zvyky, jídlo, poznat jiný kus světa.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML