Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer, je to silene s čím si nevím rady. Jsem s mamzelem 6 let. Celou dobu říkala tchyně ze má nějaké pole at postavíme, když jsme se o to začali starat cca po 5 letech a řekli ze to prevedem na stavební ze ona sama to celou dobu rikalla, tak nám řekla ze jo at to prevedem ze ji se to nechce dělat a papirovani a tak ale až to uděláme což se zvýší cena o moc ať ji to napisem zpátky 😯manzel nechapal já taky a rozhadal se s ni a teď se nebaví
Tak samozřejmě to smysl nedává. Ale nechápu, proč jste se s ní rozhádali, dávat vám nic nemusí, je to její pozemek.
Jestli je „blázen“, tak by převod stejně neplatil. Můžeš se uklidnit.
@Lingua píše:v životě jsme ro nechteli ale když do tebe nekdo jede 6 let proč nic nedelas tak oak začneš a když začneš je nasrana
Tak samozřejmě to smysl nedává. Ale nechápu, proč jste se s ní rozhádali, dávat vám nic nemusí, je to její pozemek.
A vy jste jí za ten pozemek něco zaplatili? A ten pozemek je aktuálně čí? To je pět let napsaný na vás, nebo až teď by to tchyně napsala na vás s tím, že byste jí všechno vyřídili a pak vrátili zpátky? Jestli to druhé, tak bych se jí vysmála do obličeje a pozemek odmítla. Pokud už váš je, tak jí ho vraťte.
@Serpentini píše:
A vy jste jí za ten pozemek něco zaplatili? A ten pozemek je aktuálně čí? To je pět let napsaný na vás, nebo až teď by to tchyně napsala na vás s tím, že byste jí všechno vyřídili a pak vrátili zpátky? Jestli to druhé, tak bych se jí vysmála do obličeje a pozemek odmítla. Pokud už váš je, tak jí ho vraťte.
Proč by ji měli vracet pozemek? Jestliže jim ho nechala, přepsala atd… Proč by sakra měli něco vracet?
Pokud je pozemek tchýně, může si sním ona delat co chce.
@Beryta 3× jsem to četla, než jsem pochopila.. jinak dávat vám nic nemusí, si kupte a máte klid ![]()
No tobě to koherentní vyjadřování taky moc nejde.
Na cizí pozemek nemáš nárok a to že jsi naštvaná že ti někdo nedal něco, na co nemáš nárok - no to je tvůj problém, ne tchyně.
@Ou Neboli slibem neurazis? Nejsem z toho zakladatelcina příspěvku úplně moudrá, ale jestli jim několik let něco slibuje..
Jestli dobre chapu, tak potrebujete udelat zmenu uzemniho planu. Ta trva roky. A nemusi to vyjit, ne kazda zmena se schvali.
@mackA159 píše:
Proč by ji měli vracet pozemek? Jestliže jim ho nechala, přepsala atd… Proč by sakra měli něco vracet?Pokud je pozemek tchýně, může si sním ona delat co chce.
Protože se o něj jinak budou x let dohadovat. Mně by to za to nestalo.
A ten pozemek je čí? Myslím papírově - manžela, vás obou nebo tchýně?
Předělat pole na stavební pozemek není nic jednoduchého.
To si radši kupte svůj pozemek a postavte si. Alespoň nebudete muset být celoživotně někomu vděční. Stejně by jste tam nebyli šťastní. Žít někde, kde je to zatížené hádkou a rozloženými vztahy, to není dobré.
@Beryta píše:
Dobrý večer, je to silene s čím si nevím rady. Jsem s mamzelem 6 let. Celou dobu říkala tchyně ze má nějaké pole at postavíme, když jsme se o to začali starat cca po 5 letech a řekli ze to prevedem na stavební ze ona sama to celou dobu rikalla, tak nám řekla ze jo at to prevedem ze ji se to nechce dělat a papirovani a tak ale až to uděláme což se zvýší cena o moc ať ji to napisem zpátky 😯manzel nechapal já taky a rozhadal se s ni a teď se nebaví
No a čí je teď ten pozemek? Už váš, a ona ho chce zpět? Musí být váš, jinak by jste okolo toho těžko mohli něco zařizovat bez tchyně. Asi bych jí poslala do háje.
@Beryta píše:
Tchyni to očividně smysl dává. Vy všechno oběháte, zařídíte, zaplatíte pálku za vyjmutí z půdního fondu, a jí pak předáte mnohem dražší stavební pozemek ![]()