Tchyně a mamánek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.9.20 14:07
@Markéta80 píše:
jenže on takový byl vždy. Jo je to blbý ale neuděláš nic. Dárky at si vybere a koupí sám ne ;). Nepřemáhala bych se a jestli dcera tam chce at jde s tatínkem a já bych si užila klid :lol: Ani se nedivím že žádnou jinou neměl, tohle by byl důvod k rozchodu pro většinu. Pokud už bych si takového vzala tak at si svojí mámu řeší sám. Stejně budeš ta nejhorší pořád. Jen nevím proč dcera babi nezavolá sama?

Díky. Jenže manžel už chodí za matkou prakticky jen sám, chodí tam v pracovní době, většinou o tom asi ani nevím. Sám nenavrhne, půjdeme k babičce, ani dceři, natož mně. Dcera jí nezavolá, protože se bojí odmítnutí. Volala jí na jaře, když jí babka poslala k narozeninám čokoládu, aby jí poděkovala a když měla babka svátek. Popřát šel jen manžel, protože Covid. A babka na její narozeniny nikdy nechodila, nechodí nikdy nikam, dokonce ani na oslavu vnuček od dcery, ani nás nezve na svou oslavu, protože žádnou nedělá. Jen si nechá popřát a dát dárek. Ostatním k narozeninám nevolá, jen něco malého pošle. Vypadá to, že se dcera s babkou už asi nikdy neuvidí. Na ty Vánoce tam nepůjdu, stejně to většinou probíhalo tak, že jsem seděla v obyváku spolu s jedním zeťem, taky ne moc oblíbeným a babka s dcerami, vnučkami od dcery a mým manželem byli v kuchyni. Když jsem tam přišla a snažila se vmísit do hovoru, tak se přesunuli do obýváku. Dřív, když byla dcera malá, tak pobíhala mezi kuchyní a obývákem, loni už seděla se mnou v obýváku. Ona je dost introvert, ještě podpořený pubertou, ale když s ní někdo začne hovor, je šťastná a mluví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.20 14:12
@PaníBovaryová píše:
Delas si to sama. Snazit se za chlapa vybkranim darku a delanim dobrych vtahu s tchyni :roll: A proc jako zivis v chlapovi iluzi dokonale matinky? Kdyby se mel starat on, treba by mu ruzove bryle spadly

Já vím. Ale jemu růžové brýle nespadnou, vždycky za všechno můžu já, pokud se to týká jeho matky. On fakt za celá ta léta neřekl o matce ani nejmenší kritiku, asi je fakt úplně zabedněný.

• Citovat
  • Upravit
59396
28.9.20 14:58
@Anonymní píše:
Díky. Jenže manžel už chodí za matkou prakticky jen sám, chodí tam v pracovní době, většinou o tom asi ani nevím. Sám nenavrhne, půjdeme k babičce, ani dceři, natož mně. Dcera jí nezavolá, protože se bojí odmítnutí. Volala jí na jaře, když jí babka poslala k narozeninám čokoládu, aby jí poděkovala a když měla babka svátek. Popřát šel jen manžel, protože Covid. A babka na její narozeniny nikdy nechodila, nechodí nikdy nikam, dokonce ani na oslavu vnuček od dcery, ani nás nezve na svou oslavu, protože žádnou nedělá. Jen si nechá popřát a dát dárek. Ostatním k narozeninám nevolá, jen něco malého pošle. Vypadá to, že se dcera s babkou už asi nikdy neuvidí. Na ty Vánoce tam nepůjdu, stejně to většinou probíhalo tak, že jsem seděla v obyváku spolu s jedním zeťem, taky ne moc oblíbeným a babka s dcerami, vnučkami od dcery a mým manželem byli v kuchyni. Když jsem tam přišla a snažila se vmísit do hovoru, tak se přesunuli do obýváku. Dřív, když byla dcera malá, tak pobíhala mezi kuchyní a obývákem, loni už seděla se mnou v obýváku. Ona je dost introvert, ještě podpořený pubertou, ale když s ní někdo začne hovor, je šťastná a mluví.

smutné ale realita. Dceři to vše vysvětli jak to je a že takhle to fungovat prostě nemá a bohužel pro tatínka je přednější babička. Proč někam jezdit kde o Tebe nikdo nestojí. S dcerou bych si v ten den něco naplánovala a ani bych se manžela na nic neptala ;) Dceři bych hlavně vysvětlila že ona za nic nemůže jen babi o ní zájem nemá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
28.9.20 15:02
@Anonymní píše:
Já vím. Ale jemu růžové brýle nespadnou, vždycky za všechno můžu já, pokud se to týká jeho matky. On fakt za celá ta léta neřekl o matce ani nejmenší kritiku, asi je fakt úplně zabedněný.

Co bude, az ona umře? :think: Teda ne ze bych to někomu přála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.20 15:25
@Elishka1 píše:
Co bude, az ona umře? :think: Teda ne ze bych to někomu přála.

To by mě taky zajímalo, doufám, že to manžel přežije.

• Citovat
  • Upravit
21413
28.9.20 15:46
@Anonymní píše:

A proto ho mas nechat, aby si matku resil sam. Proc jeji vztah s dcerou neresi on?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21413
28.9.20 15:58
@Anonymní píše:
To by mě taky zajímalo, doufám, že to manžel přežije.

Urna vystavena v loznici. Tesis se? :D
Tchyne ocividne neakceptovala, ze je syn zenaty a on, aby se ji zavdecil, tak predstira, ze vlastne neni a chodi tam sam. A ty a tve snahy se ji vtirat ji tu iluzi celkem nabouravaji. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.20 16:38
@PaníBovaryová píše:
A proto ho mas nechat, aby si matku resil sam. Proc jeji vztah s dcerou neresi on?

Zjevně je na prvním místě máti a ne naše dcera. Řešit nic nebude, ještě by se maminka hněvala. Jestli existuje nějaký problém, tak jen ten, co jsem vytvořila já. On žádný problém nemá, s matkou má hezký vztah a je v pohodě jak se chová.

• Citovat
  • Upravit
21413
28.9.20 16:39
@Anonymní píše:
Zjevně je na prvním místě máti a ne naše dcera. Řešit nic nebude, ještě by se maminka hněvala. Jestli existuje nějaký problém, tak jen ten, co jsem vytvořila já. On žádný problém nemá, s matkou má hezký vztah a je v pohodě jak se chová.

A nestve te to? :think: Nemelo by to byt jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.20 16:40
@PaníBovaryová píše:
Urna vystavena v loznici. Tesis se? :D
Tchyne ocividne neakceptovala, ze je syn zenaty a on, aby se ji zavdecil, tak predstira, ze vlastne neni a chodi tam sam. A ty a tve snahy se ji vtirat ji tu iluzi celkem nabouravaji. :D

Je to blbé přiznat, ale lepší tchyně v urně v ložnici než to, co je teď. Ale ona má dost tuhý kořínek, celý život opečovávaná, nemusela skoro nic dělat. Aby mě ještě nepřežila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.20 16:42
@PaníBovaryová píše:
A nestve te to? :think: Nemelo by to byt jinak?
Úplně mě to s.re, ale poraď mi, co mám konkrétně dělat? Rozvést se nechci.
  • Citovat
  • Upravit
9128
28.9.20 17:01
@Anonymní píše: :potlesk: Že tchyně neměla ráda nikdy ani mě, už chápe, sama si všimla, že tchyně na mě měla nějaké blbé kecy za zády, tak jsem jí k tomu řekla vvysvětlení, ale taky tehdy jsem řekla, že to ale nemá žádný vliv na ní, protože jí má babička ráda a já chci aby měly dobré vztahy. Ale očividně to už neplatí. Na druhou stranu i vidí, že se mě manžel nezastane, což je taky blbý vklad do života. Nemá ráda, když se s manželem pohádáme, ale nemůžu to vždycky jen přecházet. Manžel není špatný otec, ani manžel, jen teda s tím jeho mamánkovstvím je to úplně na prd.

Já bych se už úplně vykašlala na nějakou starost o to, abych s takovou zlou ženskou měla dobré vztahy, žádné dárky, návštěvy, nebo jen minimálně. dceři ybch přiměřeně věku a její povaze řekla, jak to je, co si o ní myslím a možná že při nějaké vhodné příležitosti i to co si myslím i o vztahu otce k jeho matce. Třeba ne v tomto věku, le později, může jí pomoct si uvědomit, jak se nenechat manipulovat a to i vlastními rodiči.
Spousta lidí má zkažené životy, protože nemusí neprohlédnout manipulaci, nevědí nic o tom, ja manipulace funuije, o narcismu, hysterii a jiných poruchách.

A s chlapem bych si ohledně matinky a jeho vztahu k ní servítky nebrala, pokud on si myslí, že chyba je vždy na tobě, tak bych mu na rovinu řekla co si o jeho nezdravé závislosti na matce myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21413
28.9.20 17:18
@Anonymní píše: Úplně mě to s.re, ale poraď mi, co mám konkrétně dělat? Rozvést se nechci.

Salamova taktika ;) Ale uplny zaklad je nechtit se tchyni zavdecit, nestavet potemkinovy vesnice dobrych vztahu a prestat jim slouzit 8o Hele, kdyby ty darky mel manzel vybirat sam, mel by on resit, ze dcera ma zajem o babku a babka o ni ne, a kdybys na nej presunula vic domacich povinnosti, ze by na prav. navstevy nemel cas, tak bys mela uplne jinou pudu. Blbe ses chtela obetovat, oni to neoceni a ty si uzenes civilizacni nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.20 17:18
@ospalámyš píše:
Já bych se už úplně vykašlala na nějakou starost o to, abych s takovou zlou ženskou měla dobré vztahy, žádné dárky, návštěvy, nebo jen minimálně. dceři ybch přiměřeně věku a její povaze řekla, jak to je, co si o ní myslím a možná že při nějaké vhodné příležitosti i to co si myslím i o vztahu otce k jeho matce. Třeba ne v tomto věku, le později, může jí pomoct si uvědomit, jak se nenechat manipulovat a to i vlastními rodiči.
Spousta lidí má zkažené životy, protože nemusí neprohlédnout manipulaci, nevědí nic o tom, ja manipulace funuije, o narcismu, hysterii a jiných poruchách.A s chlapem bych si ohledně matinky a jeho vztahu k ní servítky nebrala, pokud on si myslí, že chyba je vždy na tobě, tak bych mu na rovinu řekla co si o jeho nezdravé závislosti na matce myslím.

Dceři jsem to řekla a ještě jí to řeknu, stejně jí budu vysvětlovat proč tam nejdu na Vánoce, myslím, že se ke mně připojí.
Manželovi jsem to řekla už mockrát, i jsem řekla, že by si taky měl uvědomit, jak se snažím já, zatímco jeho máti vůbec a že nezdravý vztah má. Výsledek vždycky byl ten, že se mnou přestal mluvit, nemluví přede mnou ani o své matce, jen tam na tajnačku chodí a každý den jí volá a říká jí všechno, co se naší rodiny týká. Jinak se nezměnilo nic. Akorát myslím, že teď do množiny těch, co jeho matku nemají rádi, neváží si jí a tak si jí nezaslouží, už zahrnul i dceru.
Když jsem mu řekla, jestli mu nevadí, že při tomhle přístupu babka dceru úplně odradí a nebude tam chtít chodit ani na Vánoce a nebude k ní mít žádný vztah, tak řekl, že se teda asi nedá nic dělat a přestal mluvit. Ale možná ještě doufá, že změním názory jako vždy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.20 17:25
@PaníBovaryová píše:
Salamova taktika ;) Ale uplny zaklad je nechtit se tchyni zavdecit, nestavet potemkinovy vesnice dobrych vztahu a prestat jim slouzit 8o Hele, kdyby ty darky mel manzel vybirat sam, mel by on resit, ze dcera ma zajem o babku a babka o ni ne, a kdybys na nej presunula vic domacich povinnosti, ze by na prav. navstevy nemel cas, tak bys mela uplne jinou pudu. Blbe ses chtela obetovat, oni to neoceni a ty si uzenes civilizacni nemoc.

Díky. :mrgreen: :mrgreen:
Máš pravdu, končím s dárky i zavděčováním. Na návštevy bude mít čas i tak, je podnikatel a chodí tam v pracovní době, ale je to holt jeho věc. Blbé je, že tchyně se nás bude snažit ještě víc rozeštvávat, protože špatně je, když se snažím, i když se nesnažím. Ale aspoň nebudu plýtvat silami zbytečně.
On se určitě nerozvede a třeba se jednou dočkám urničky v ložnici. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová