Společně bydlení s tchyní

Anonymní
26.9.20 12:31

Společně bydlení s tchýní

Ahoj, nastěhovala jsem se k partnerovi před 4 lety a mám z prvního vztahu šestiletou holčičku a spolu máme teď roční holčičku. Bydlíme společně s tchýní, ale už to nějakou dobu nedávám. Vždy když dojde ke konfrontaci, bylo mi vyčteno že se špatně starám o děti, nebo nic neřeším a jestli se mi něco nelíbí, ať se odstěhuju. Máme svoje vlastní vrchní patro v baráku, ale je to průchozí vnitřními dveřmi k tchýni. Trápí mě, že si k nám chodí, kdykoliv se jí zamane. Jenze, dělá ta jen když jsem doma sama. Jak je doma přítel, drží se trochu zpátky. S přítelem jsem to řešila několikrát, i ji říkal, že potřebujeme soukromí, ale ona to není schopna akceptovat. Další věc výchova dětí…já něco řeknu, tak ona buď po mě tu věc dítěti zopakuje nebo to chce jinak a já si připadám pak jak debil..
Přijde mi, že před přítelem dělá sladkou babičku, ale když jsem doma sama s dětmi, je to pro mě hrozný. V neposlední řadě si stěžovala jeho bývalé přítelkyni, která ji notuje, že se nestarám o děti a že vše mělo být jinak… Ta k ní jde mimochodem dnes na návštěvu :roll:
Jsem zoufalá, protože nemám žádné soukromí a neustále myslím na to, kdy se ty blbý dveře spojovací otevřou a ona nakluše k nám..i když chodí třeba s dobrou vírou, tak mě už vytáčí její hlas prostě všechno. Přes přítelem si i minulé rozbrečela, že by se měl zastávat výhradně ji, že je jeho máma.
Přítel si s tím neví rady, stojí mezi námi oběma a nechce rozhodovat mezi mnou a ji. Vždy mi řekne, ať si to s ní vyrikam, jenže když něco řeknu, ona neumí dojít ke kompromisu a má svoji pravdu. Takže je to beznadějný.
Pořád k ní mám respekt, že je to jeho máma ale bojím se, že mě brzy rupnou nervy nebo že to odnese náš vztah :(
Je na tohle řešení, rada? Má někdo podobnou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1034
26.9.20 12:36

Rada je podle meho jedina - odstehovat se do vlastniho. Takovehle souziti nemuze temer nikdy delat dobrotu. I kdyz vyjimky jsou.Vas pripad to ale nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.9.20 12:36
@Anonymní píše:
Ahoj, nastěhovala jsem se k partnerovi před 4 lety a mám z prvního vztahu šestiletou holčičku a spolu máme teď roční holčičku. Bydlíme společně s tchýní, ale už to nějakou dobu nedávám. Vždy když dojde ke konfrontaci, bylo mi vyčteno že se špatně starám o děti, nebo nic neřeším a jestli se mi něco nelíbí, ať se odstěhuju. Máme svoje vlastní vrchní patro v baráku, ale je to průchozí vnitřními dveřmi k tchýni. Trápí mě, že si k nám chodí, kdykoliv se jí zamane. Jenze, dělá ta jen když jsem doma sama. Jak je doma přítel, drží se trochu zpátky. S přítelem jsem to řešila několikrát, i ji říkal, že potřebujeme soukromí, ale ona to není schopna akceptovat. Další věc výchova dětí…já něco řeknu, tak ona buď po mě tu věc dítěti zopakuje nebo to chce jinak a já si připadám pak jak debil..
Přijde mi, že před přítelem dělá sladkou babičku, ale když jsem doma sama s dětmi, je to pro mě hrozný. V neposlední řadě si stěžovala jeho bývalé přítelkyni, která ji notuje, že se nestarám o děti a že vše mělo být jinak… Ta k ní jde mimochodem dnes na návštěvu :roll:
Jsem zoufalá, protože nemám žádné soukromí a neustále myslím na to, kdy se ty blbý dveře spojovací otevřou a ona nakluše k nám..i když chodí třeba s dobrou vírou, tak mě už vytáčí její hlas prostě všechno. Přes přítelem si i minulé rozbrečela, že by se měl zastávat výhradně ji, že je jeho máma.
Přítel si s tím neví rady, stojí mezi námi oběma a nechce rozhodovat mezi mnou a ji. Vždy mi řekne, ať si to s ní vyrikam, jenže když něco řeknu, ona neumí dojít ke kompromisu a má svoji pravdu. Takže je to beznadějný.
Pořád k ní mám respekt, že je to jeho máma ale bojím se, že mě brzy rupnou nervy nebo že to odnese náš vztah :(
Je na tohle řešení, rada? Má někdo podobnou zkušenost?

Tchýni mám dost blízko. Má i klíče od bytu, hlídá nám občas syna. Nechodí k nám často, když nemusí. Spíš zavolá, jestli jsme doma a ať si přijdem pro koláč. Nechodí brzo a ani pozdě. Kdyby mi remcala do výchovy nebo jak mám uklizeno, slušně bych odpověděla, že já to dělám takto. Spojovací dveře bych zamkla a hlásila by se jako návštěva. To nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.20 12:37

@Niky2 já bych se odstěhovala hned, ale přítel nechce. Nechce ji tu nechat samotnou.

• Citovat
  • Upravit
15688
26.9.20 12:38

Ani jsem to nedočetla do konce. Zbytečná ztráta času.

Rada je pouze jedna: Odstěhujte se do vlastního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.20 12:39
@Russet píše:
Tchýni mám dost blízko. Má i klíče od bytu, hlídá nám občas syna. Nechodí k nám často, když nemusí. Spíš zavolá, jestli jsme doma a ať si přijdem pro koláč. Nechodí brzo a ani pozdě. Kdyby mi remcala do výchovy nebo jak mám uklizeno, slušně bych odpověděla, že já to dělám takto. Spojovací dveře bych zamkla a hlásila by se jako návštěva. To nejde?
ahoj, já jsem chtěla, aby byly dveře zamčené. Ona teď vyměnila fabku s tím, že klíč tam není vůbec a je jen taková záklopka z její strany. Takže ona může zamykat kdy chce a my ne. Většinou si zamyká, když je u nás návštěva děti, které jí vadí tak aby ji tam nelezly. Ale já si tu děti nahoře hlídám a nemáme důvod k ní chodit
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.20 12:40
@Anonymní píše:
@Niky2 já bych se odstěhovala hned, ale přítel nechce. Nechce ji tu nechat samotnou.
@Šmoulice píše:
Ani jsem to nedočetla do konce. Zbytečná ztráta času.Rada je pouze jedna: Odstěhujte se do vlastního.

Ahoj, taky to vnímám jako jediné řešení, ale přítel nechce, to bych se musela odstěhovat sama s dětmi.

• Citovat
  • Upravit
1394
26.9.20 12:40

Na tohle je jediná ráda - odstěhujte se. Nikdy bych nechtěla bydlet se svojí tchýní, ani se svojí mamkou. Je mi jasný že by to dopadlo přesně jako u vás. Mít svoje bydlení je nejlepší, nemusíš se s nikým dohadovat, všechno si děláš podle svého. Já snad nikdy nepochopím co lidi vede k tomu aby bydleli v jednom baráku s rodičema nebo tchánovcema. Je pár výjimek ale drtivá většina dopadne přesně jako vy. Pokud chcete mít s manželem a dětma klid tak honem pryč od tchyně.

Příspěvek upraven 26.09.20 v 12:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
26.9.20 12:41

Dej si na dveře zástrčku nebo zamykání a je to. A tchýní vysvětlí, že ji sice ráda vidíš, ale prostě musí okolo. Případně postav přede dveře skříň. A klidně bych jí řekla, že je to pro její dobro, aby ji tam děti nechodila, když odpočívá nebo když zlobí. Hotovo.

Příspěvek upraven 26.09.20 v 12:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
26.9.20 12:41

V tom pripade jedine zkusit nastavit pravidla. Sednout si s ni a promluvit si. Vsichni, i pritel.Ne,ze to necha jen na tobe. Nemyslim, ze to pomuze, ale tak je to asi posledni moznost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.20 12:42

Tchýně názor na zamčené dveře je takový, že prý by pak byla jako ciza. Vysvětlovali jsme ji, že jsme prostě nahoře rodina a chceme mít soukromí, bohužel to nerespektuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.20 12:43
@Niky2 píše:
V tom pripade jedine zkusit nastavit pravidla. Sednout si s ni a promluvit si. Vsichni, i pritel.Ne,ze to necha jen na tobe. Nemyslim, ze to pomuze, ale tak je to asi posledni moznost. :nevim:

Také si nemyslím, že by to pomohlo. Snaha z mé strany byla několikrát a dopadlo to vždycky hádkou s ní :(

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
26.9.20 12:43

Buď se odstěhujte a nebo začni oceňovat to, že máte minimální náklady na bydlení a nauč se s tchyní vycházet. Jiné varianty nejsou, pokud budeš mít pocit, že musíš bojovat, tak spíš prohraješ a ještě tím zničíš rodinu.

Pro začátek se inspiruj v téhle knize

https://www.kosmas.cz/…it-s-tchyni/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.20 12:45
@Ou píše:
Buď se odstěhujte a nebo začni oceňovat to, že máte minimální náklady na bydlení a nauč se s tchyní vycházet. Jiné varianty nejsou, pokud budeš mít pocit, že musíš bojovat, tak spíš prohraješ a ještě tím zničíš rodinu.

Pro začátek se inspiruj v téhle knize

https://www.kosmas.cz/…it-s-tchyni/

Ahoj, už je na to nahlížela tak, že bych měla být vděčná, že ty náklady jsou fakt minimální. Vždycky když si myslím, že je všechno v pořádku, tak se pak dozvím, že mě někde pomlouvá ale nikdy mi nic do očí neřekne.

• Citovat
  • Upravit
3464
26.9.20 12:46
@Anonymní píše:
Ahoj, taky to vnímám jako jediné řešení, ale přítel nechce, to bych se musela odstěhovat sama s dětmi.

tak se odstěhuj sama s dětmi :nevim: nebo dejte kouli na dveře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová