Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já v těchto situacích vytvářím vytrvalý tlak na toho, kdo je má řešit a neřeší je (v tomto případě je to tvůj přítel). Po chvíli to totiž dojde do okamžiku, kdy je pro chronického neřešiče jednodušší věc vyřešit, než být mnou stále otravován ![]()
Tedy klidně bych se přítele zeptala, co hodlá dělat se svojí matkou a jejím pronikám do vašeho soukromí. Na argument „vyrikejte si to vy dvě“, bych řekla, že to jsem zkoušela už několikrát a k ničemu to nevede. A znovu bych se ptala, co s tím on hodlá dělat - prostě z toho udělej jeho odpovědnost (což je). V klidu, bez výčitek, nenech se do toho zatáhnout. Opakuj po každé neohlášené návštěvě.
@Anonymní píše:
Je pravda, že ona mu naposledy řekla, že se mnou nic řešit nebude ale pouze s ním. U toho se tedy přes ním i rozbrečela, že ji má zastat.
Jeho odpověď na řešení situace je, abych si to s ní vyrikala sama..
tak v tento okamžik byl nejvyšší čas oznámit matce uečité věci: Mami, Jana je moje partnerka, mám ji rád, jsem šťastný, že mám rodinu atd atd
Pokud tu nechceš zůstat sama, bez nás, bude muset společné soužití fungovat tak a tak
Tvůj partner se schovává za roh, aby nemusel otevřít pusu
Její barák, její pravidla. Buď mlč a šoupej nohama, nebo se postav na vlastní nohy, odpoj se od jejího ceciku a najdi si vlastní bydlení.
Udelej si radost a dostrkej pred dvere nejakou ohromnou skrin. Pokud to pritel vubec zaznamena, vysvetli mu, ze jsi se snaxila se s tchyni domluvit, ale neustale chodi na neohlasene navstevy. Takze jsi to vyresila takhle. Taky by mohlo pomoct ho obden vypakovat i s vasim ditetem dolu za maminkou, at si ji uzije. Evidentne je osamela a proto k vam porad leze.
Hele ty jsi odpovedna za svoje stesti. Jestli chces mit klid, jednej. Stanov si hranice. Objevi se, muzes ji ignorovat, muzes se sebrat a jit pryc. Muzes se nechat pristihnout naha. Muzes se s ni hadat, kdyz budete pohadane, tezko k vam bude chodit. Zalezi, jak jsi mekka, nebo drsna. Platte ji vetsi najem, je to jeji dum. Kdyz pritel nestoji na tve strane, casem se rozejdete. Zeptej se ho jestli to je to, co chce. Ze takhle nejsi stastna a takhle zit nechces.
@Anonymní píše:
Ahoj, nastěhovala jsem se k partnerovi před 4 lety a mám z prvního vztahu šestiletou holčičku a spolu máme teď roční holčičku. Bydlíme společně s tchýní, ale už to nějakou dobu nedávám. Vždy když dojde ke konfrontaci, bylo mi vyčteno že se špatně starám o děti, nebo nic neřeším a jestli se mi něco nelíbí, ať se odstěhuju. Máme svoje vlastní vrchní patro v baráku, ale je to průchozí vnitřními dveřmi k tchýni. Trápí mě, že si k nám chodí, kdykoliv se jí zamane. Jenze, dělá ta jen když jsem doma sama. Jak je doma přítel, drží se trochu zpátky. S přítelem jsem to řešila několikrát, i ji říkal, že potřebujeme soukromí, ale ona to není schopna akceptovat. Další věc výchova dětí…já něco řeknu, tak ona buď po mě tu věc dítěti zopakuje nebo to chce jinak a já si připadám pak jak debil..
Přijde mi, že před přítelem dělá sladkou babičku, ale když jsem doma sama s dětmi, je to pro mě hrozný. V neposlední řadě si stěžovala jeho bývalé přítelkyni, která ji notuje, že se nestarám o děti a že vše mělo být jinak… Ta k ní jde mimochodem dnes na návštěvu
Jsem zoufalá, protože nemám žádné soukromí a neustále myslím na to, kdy se ty blbý dveře spojovací otevřou a ona nakluše k nám..i když chodí třeba s dobrou vírou, tak mě už vytáčí její hlas prostě všechno. Přes přítelem si i minulé rozbrečela, že by se měl zastávat výhradně ji, že je jeho máma.
Přítel si s tím neví rady, stojí mezi námi oběma a nechce rozhodovat mezi mnou a ji. Vždy mi řekne, ať si to s ní vyrikam, jenže když něco řeknu, ona neumí dojít ke kompromisu a má svoji pravdu. Takže je to beznadějný.
Pořád k ní mám respekt, že je to jeho máma ale bojím se, že mě brzy rupnou nervy nebo že to odnese náš vztah
Je na tohle řešení, rada? Má někdo podobnou zkušenost?
Zamykat se doma, když tam chlap není.. Pokud je to takto často a přes míru, dej doma kameru a ukaž to pak chlapovi.. Já bych šla proste pryč.. Jak říkáš, je jen otázkou času, kdy vybuchnes ![]()
@Anonymní píše:
Nemůžu, nechala u nic vyměnit fabku, kde se dají zamknout jen z její strany.
Tak si dej zevnitř zástrčku a je vymalováno.