Tchyně mi doma uklidila...

31.7.24 08:34

Tchyně mi doma uklidila...

Ahoj, asi si potřebuju jen postěžovat než vyloženě hledat řešení, ale přesto… Snad se mnou některá budete soucítit nebo mi možná řeknete, že to fakt jen přeháním a chyba je na mé straně :D

Včera jsme se vrátili s manželem z dovolené. Máme doma dvě kočky a tchyně bydlí ve stejném domě, takže jsme jí dali klíče, že je bude chodit krmit a občas je zkontroluje, jestli je všechno ok. Když jsme dorazili, tak nic neříkala, já šla vařit večeři a přítel si s ní šel sednout a popovídat jak bylo. Jakmile jsem přišla do kuchyně, všimla jsem si, že je tam něco jinak. No jistě, uklízela tam. Ale uklízela takovým tím stylem, že tam musela lézt po kolenou se savem, samozřejmě se tam všechno lesklo. Když jsem odjížděla, rozhodně tam nebyl bordel, ani se tam nic neválelo, ale prostě nejsem úplně typ perfekcionista, takže se najde třeba na sporáku nebo na myčce nějaká šmouha, dřez taky nedrhnu do posledního detailu no, asi chápete. Nadechla jsem se, spolkla jsem to, že to přejdu. Jenže než jsme šli večer spát, tak začal… jestli jsem si všimla, že nám tu mamka uklidila. Tak se ho ptám, jestli mu přišlo, že tu byl bordel. Mlčel. Že se na tu kuchyň prý nemohla dívat a vzala i nějakým čističem kohoutky v koupelně a ten sprcháč bychom prý taky měli jednou za čas uklidit pořádně, že ten jejich takhle nevypadá. To už jsem pochopitelně chytala nerva a ten jeliman tomu ještě nasadí korunu tím, že kdybych s tím úklidem potřebovala pomoct, tak mamka se nabídla, že to není problém, že mi ukáže co a jak. Jako dělají to ti chlapi schválně nebo opravdu dokážou být někdy tak dutý, že jim přijde naprosto ok tohle říct vlastní ženě, jako by to bylo naprosto normální?! :lol: :lol:
Tak samozřejmě hádka, že proč to neřekla teda rovnou mně, ted on, že to nemyslí zle, že přece není špatně mít doma čisto. Tak jsem po něm štěkla, že jestli se mu zdá, že blbě uklízím, tak mu nic nebrání v tom, aby to udělal sám, no prostě boží… :zed:

Tchyni jsem zatím ještě nepotkala a budu se snažit tomu aspon chvíli vyhnout, než to nějak rozdýchám, ale stejně. Přemýšlím, zda jí říct, že mi tohle není příjemné a že si nepřeju, aby nám zasahovala do domácnosti, nota bene aby mě obcházela a deptala s tím manžela, který se pochopitelně nechce stavět na ničí stranu, takže jí prostě neřekne, že její chování není ok… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13915
31.7.24 08:38

Za mě zcela jistě tchýni říct, ze ti narušila soukromí. Pro tebe proste nablyskane kohoutky nejsou důležité, pokud to vadí manželovi, muže je píglovat sám. Ale tchyně ať si uklizi jen doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
31.7.24 08:40

To jsou zase kraviny. Poděkovala bych tchyni za úklid, a zeptala se čím to cistila. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
31.7.24 08:40

Poděkuj jí a řekni ale, že to dělat nemusí. Vic bych se v tom nepitvala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
31.7.24 08:42

Tak první a jediná chyba je, že přítel doma nehne prstem. Není to tvoje domácnost, je to vaše domácnost, ty jdeš vařit a on jde odpočívat, to ti přijde normální? Rozdělte si povinnosti na půl a nazdar. Nebo tě on živí? Vsadím se, že finančně jedete na půl. Tak proč uklízíš jen ty? :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16288
31.7.24 08:43
@Lily-of-the-valley píše: Více

To bych byla teda naštvaná taky. Myslela to dobře, ale taky mi vadí, když mi někdo organizuje domácnost. Manžel ví hned od začátku, že když chce něco jinak, má taky ruce :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
31.7.24 08:44

Tohle je pres caru, je to vas dum a proste i kdyby tam nebylo naklizeno podle jejich predstav, neni to jeji domacnost a ano, pokud to manzelovi prislo lepsi, nikdo mu nebrani zakleknout s hadrem a savem..tchyne by se taky urcite netvarila kdybys ji preorganizovala skrine, ze podle tebe to nemela treba spravne slozene a mela v tom blby system..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
31.7.24 08:44

Jestli nelezla do skříni a nepřerovnávala věci, tak bych se netrápila.
Jen bych ji řekla, ať to příště nedělá.
Nudila se, tak uklidila.

Příspěvek upraven 31.07.24 v 08:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
31.7.24 08:45

Já bych byla ráda, nebrala bych to jako ponížení. Asi ji úklid baví a naplňuje, tak proč ne. Taky mám paní na úklid, která to dělá, protože jí to dělá radost a užívá si to. Nechápu to, já to tak opravdu nemám, ale mít doma čisto chce asi každý.
A pokud se ti nabídla, že vám bude uklízet, tak je skvělá a ty máš o starost míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
31.7.24 08:46
@Tajemnadama píše: Více

Mozna pro tebe, nejspíš i pro tu tchyni, to jsou presne ti lide, co by tohle udelali, pro ne je to blbost a maji pocit, jak se jeste zavdecili, mozna by to chtelo premyslet, zda i ostatni na to muzou mit stejny nazor a jak vidis, nemaji. Mne by nezajimalo cim to cistila, pokud bych mela. pocit, zd tam bylo ok a i kdyby nebylo, nikdo ti nema co.lezt ve vecech a uklizet tvoje veci, to se proste nedela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
31.7.24 08:47

@Dollorres Na tuhle uvahu zřejmě přijde zakladatelka až časem s detmi. Zřejmě nebude buhvi jak uklízeci typ, takže nakonec ještě bude ráda až tchyne přiběhne s hadrem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
31.7.24 08:47
@astoret píše: Více

No spíš to bude tchýně dům.

Jinak píšeš manžel a pak zase přítel? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
31.7.24 08:48
@Lenka.Baumanova píše: Více

No tak tohle je pro mě no way. V žádné případě bych jí neděkovala, nechtělas to, není důvod děkovat. Nesnesla bych pocit, že se mi hrabe v domácnosti kdokoli cizí.
Tohle bych nesnesla ani od vlastní mámy.

Tchyně mi jednou sundala prádlo a bylo zle. Že prý mělo pršet :zed: Řekla jsem jí jasně, že nemělo a ani nepršelo, tak hned, že bych měla to prádlo přesušený :zed:

Řekla jsem jí rázně, že to bylo poprvé a naposled. Naštěstí můj muž stojí při mě a sprdnul jí taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
@Tajemnadama píše: Více

Poděkovala za co přesně? Že se mi se.re do soukromí? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
@astoret píše: Více

Já četla že vylestila kohoutky a linku. Ne že lezla do skříní a prerovnavala suroviny. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová