Tchyně mi doma uklidila...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3551
31.7.24 08:49

Mně tchýně vyměnila záclonu v kuchyni :lol:. Starou vyhodila a dala tam, která se líbí ji. Byla to první a poslední dovolená, kdy od nás dostala klíče. Nijak extra jsme to s ní neřešili, ona sama nezačala, jak se nám líbí a my taky nic neřekli. Záclonu jsem vyhodila a využila příležitosti koupit nové do celého bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18704
31.7.24 08:50

@Lenka.Baumanova no me by nevadilo kdyby uklidila a teda pokud nebude prerovnavat jak je to lepší, ale ty kecy. Klidně bych ji nabídla at se jednou týdne staví a za 500 mi to vypigluje, ale necha si svoje řeči pro sebe. Hlavně podle toho kdo jak má čas. Jako mladý člověk si uzivas víc zivota a doma tolik nejsi, jako rodina s dětmi není čas a nálada litat furt s hadrem a až jako starší co má prd na práci můžeš utirat každý kousek prachu jiným hadrem. Zas ti nebude krást tak bych toho využila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
31.7.24 08:50
@Dollorres píše: Více

Asi nemáš jedotchyni. Jedna věc je, když ty být uklizi někdo, koho to baví, platis mu za to a vše je ok. U zakladatelky spis citim more připomínek ala “vzdyt to není tak složité, jen po každém použití sprchy to vezmes tímhle sprejem a pak to stahnes sterkou” a “to ty dnešní ženský, mají tolik práce, to za nás bývala nablyskana domacnost naši vizitkou”. A ta pasivní agresivita ti fakt za vypiglovanou domacnost nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
31.7.24 08:51
@Kockazvysocan píše: Více

Bereš myčku, sporák, linku a kohoutky jako soukromí? V tom případě tchyne neměla co dělat v celým domě. :nevim: Neřeknu kdyby lezla do skříní, to je jiná… Kdyz mi mama hlídá deti, vždycky se modlím ať mi umyje nádobí. :lol: A tchyne mi i jednou vyzehlila. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
31.7.24 08:52

Tchyně je praštěná a klíče už by do ruky nedostala. Jestli bych mi stálo za to ji konfrontovat, to záleží.
Ale chlapa bych přetáhla mokrým hadrem po hlavě. Nevím, proč by někdo v domácnosti dvou pracujících lidí měl MĚ ukazovat, jak naleštit kohoutky a sprcháč. Pokud jsme se nedohodli, že je to moje starost, jsou to společné kohoutky. A jestli jsou zprasené, je to náš společný problém. Oba máme stejnou možnost si je každý den naleštit do požadovaného stavu nablýskanosti. Jestli na ně pět let ani nesáh a teď mi bude předhazovat, že jsem JÁ prase, protože JÁ mám hnusné kokoutky, tak se neznám :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
31.7.24 08:54
@Tajemnadama píše: Více

Ano, moje domácnost je moje soukromí.
Byla požádána o krmení zvířat, tak má krmit zvířata a ne zkoumat, co kde je a není vyleštěné.
Nikde není psáno, že do skříní nelezla. To, že je nepřerovnala, neznamená, že tam nešmějdila.
Těmhle aktivistkám nelze věřit v ničem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
31.7.24 08:55
@Tajemnadama píše: Více

Když mě sousedi požádají o krmeni kočky během dovolené, a já jim umyju kuchyň, je to tedy dle tebe ok? Za mě to je obrovsky narušení domluvy, i soukromí. Jako proč bych je měla soudit za to, ze mají spinavy dřez a ještě jim to dat ostentativne najevo tím, ze jim ho vydrbu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
31.7.24 08:57

Mně by nadzvedly hlavně ty kecy, jak od tchýně, tak od partnera.
Tchýni bych v klidu řekla, ať už to nedělá a proč, a manžela okamžitě zapojila do péče o domácnost, ve které žije.

• Citovat
  • Upravit
6119
31.7.24 08:58

Za mě je důležité to, proč to udělala.

Tchyni, která by mi vypiglovala domácnost, abych přijela do čistého (protože prach sedne, i když tam nikdo zrovna nebydlí, kočky taky bordel nadělají…) a udělala mi radost (aniž by mi přitom prohrabávala skříně a tak), bych poděkovala a řekla, ať si s tím nedělá starosti. A byla bych ráda, že jí na nás záleží.

Tohle ale není ten případ. Tchyni, která by mi doma leštila kohoutky, protože „už se na to nemohla dívat“, radila, jak mám čistit sprchu a blahosklonně nabízela pomoc, kdybych to jako příště zase nezvládla uklidit, tak tu bych poslala úplně do háje. Zaprvé jí absolutně nepřísluší hodnotit, jak máme umytý sprcháč, zadruhé jak jako „kdybych já potřebovala pomoct“? Někdo, kdo svého syna vychoval tak, že ho nenapadne ten sprcháč umýt sám, když se mu zdá málo čistý, bude dělat pořádky v cizí domácnosti? Primárně ale ať se vzpamatuje synáček. Pokud je nespokojený s úklidem, nic mu nebrání se na něm podílet. Je to úplně stejně jeho věc jako tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
31.7.24 08:58
@Lily-of-the-valley píše: Více

Prpsimte, kdyby mladá nepristuppvala na její hru a normálně ji řekla, že kuchyně je starost a vizitka jejího syna, bylo by. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
31.7.24 08:59

Tchýni bych v klidu řekla, že chápu, že to myslela dobře, ale že si prostě nepřeju, aby uklízela v naší domácnosti. Že mám svůj systém, který mi vyhovuje. Pokud se na kohoutky nemohla dívat, mohla od nich prostě odvrátit zrak, nakrmit kočky dle dohody a odejít.

Z ochoty, že by mi ukazovala „jak správně leštit sprcháč“, mi naskakuje husí kůže. Uklizenou domácnost fakt neberu jako nějakou svoji vizitku. Na manžela bych byla nas*aná jak ďas. Pokud se mu nelíbí, jak je uklizeno, může se začít angažovat…ovšem ne tím, že povolá matku, aby mě trénovala, jak na to :zed:

Příspěvek upraven 31.07.24 v 09:01

• Citovat
  • Upravit
Missinecka
31.7.24 09:00

Kdyby vám upekla na přivítanou koláč, udělala by líp :mrgreen:
Ale to jsou prostě tchýně… dělají občas s dobrým úmyslem nevhodné věci :nevim:
Asi bych jí poděkovala a poprosila jí, aby příště zůstala jen u péče o kočky… dál bych se v tom nepitvala ;)

• Citovat
  • Upravit
2902
31.7.24 09:02

A nechá se ta tvá tchýně půjčit? Už bych potřebovala, aby mi někdo doma prolezl po kolenou kuchyň se Savem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
celkemspokojena
31.7.24 09:03

Úklid by mě sice naštval, ale daleko víc by mě
naštvala reakce partnera! Někoho takového fakt nechceš, tak ať si to naleští sám 8o. Rozhodně by následující dny obstarával úklid on, ať se pěkně předvede ;)

• Citovat
  • Upravit
26872
31.7.24 09:03
@Lenka.Baumanova píše: Více

Ano, naštvaná bych byla.
ALE ☝️ zamyslela bych se nad tím, jak mám uklizeno. Asi nic moc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...