Tchýně škodí na chalupě

7
10.1.24 13:43

Tchýně škodí na chalupě

Dobrý den,
manželka dostala před svatbou od své maminky(mé tchýně) nemovitost s pozemky po prarodičích. Je teda výlučným vlastníkem. Spolu máme další 3 byty(jeden s hypo) a pozemek. Tchýně absolutně nerespektuje naše právo na soukromí a jezdí si tam kdy si zachce. Spolu 3 dětmi od švagrové. Pořádá tam dětské dny. Respektuji to, že je to její rodný dům. Jediné co chci je, aby se domluvil nějaký jízdní řád. Nemusí být nutně sudý/lichý týden. Stačí si měsíc dopředu říci, kdo a kdy kam jede a kdy by chtěl na chalupu jet. Hádáme se s manželkou, která to nechce řešit. Vím, že je to pro ni složité. je to její maminka. Mě to už ale nebaví tam být v roli ukrajinského dělníka a pak jako bonus šlápnout na duplo…Tchýně tam přestala jezdit v posledním roce, tak máme klid a s tchánem koukáme na čt sport:-D. Ale máme blbý pocit, že jsme ji chalupu ukradli a to tchánovi i tchýně řekla. Já tem pocit ale nemám, kopal jsem tam vodu a vše odmakal.
Jak byste to řešili? Děkuji za rady.
 H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10651
10.1.24 13:47
@hhpilsen píše:
Dobrý den,
manželka dostala před svatbou od své maminky(mé tchýně) nemovitost s pozemky po prarodičích. Je teda výlučným vlastníkem. Spolu máme další 3 byty(jeden s hypo) a pozemek. Tchýně absolutně nerespektuje naše právo na soukromí a jezdí si tam kdy si zachce. Spolu 3 dětmi od švagrové. Pořádá tam dětské dny. Respektuji to, že je to její rodný dům. Jediné co chci je, aby se domluvil nějaký jízdní řád. Nemusí být nutně sudý/lichý týden. Stačí si měsíc dopředu říci, kdo a kdy kam jede a kdy by chtěl na chalupu jet. Hádáme se s manželkou, která to nechce řešit. Vím, že je to pro ni složité. je to její maminka. Mě to už ale nebaví tam být v roli ukrajinského dělníka a pak jako bonus šlápnout na duplo…Tchýně tam přestala jezdit v posledním roce, tak máme klid a s tchánem koukáme na čt sport:-D. Ale máme blbý pocit, že jsme ji chalupu ukradli a to tchánovi i tchýně řekla. Já tem pocit ale nemám, kopal jsem tam vodu a vše odmakal.
H.

Jaké chceš rady? Když ti vadí, že tam makáš, tak tam nemakej nebo si dej podmínku, že ti práci buď zaplatí nebo budeš jako spoluvlastnik. Je to jen a jen o komunikaci. Pokud to nepochopí, jezdit tam přeci nemusíš.

Kdo tam hradí energie a nákup těch materiálu na ty opravy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14630
10.1.24 13:51

Coze? Ty si stezujes, ze tam tchyne porad jezdi a nemáš soukromí, a nakonec z tebe vypadne, ze už tam vlastně přes rok nejezdi? Tak o co jde? Zes tam něco vykopal? No a? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10876
10.1.24 13:51
@hhpilsen píše:
Dobrý den,
H.

Propasnul jsi prilezitost s tim vykopem na vodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
10.1.24 13:57

@Tarena To mě pobavilo a rozesmálo. :P :P :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
10.1.24 14:07

Podle nadpisu jsem si myslela že tam baba po nocích ujída kompoty, trhá prostěradla nebo krade nábytek.
Představovala jsem si nějakou Meluzínu co rozhazuje starožitné věci po světnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.1.24 14:12

Víš co brouku? Zazobanej jsi dost, kup si vlastní chalupu a tam si nastavuj pravidla. Zatím pindáš do věcí, do kterých ti nic není. A manželce dej fakturu za vykopání té vody, aby ses teda cítil jako podnikatel, ne úkáčko……

• Citovat
  • Upravit
37136
10.1.24 14:24

Chalupa je manželky, ta to neřeší, asi ji to vyhovuje, tak kde je problém? Tchyně tam rok nejezdi, očividně si ji odtamtud vystipal, tak opět nevidím problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
10.1.24 14:37

Pocitově je to tak, že to převedlo, ale nic se nezměnilo. Jen je to „papírově“ u vás. A vše běží ve starých kolejích. A asi víc lidí bude mít pocit, že to tak je OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
10.1.24 14:44

@hhpilsen Tchyně zřejmě předpokládala, ze chatu i když přepíše na dceru muže dal využívat. Chapu, ze to je dědictví po rodičích tchyně? Pokud ano, tak bych to neřešila a navíc píšeš, ze tak rok nejezdi, v čem he tedy problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17372
10.1.24 14:46
@Atisia píše:
Podle nadpisu jsem si myslela že tam baba po nocích ujída kompoty, trhá prostěradla nebo krade nábytek.
Představovala jsem si nějakou Meluzínu co rozhazuje starožitné věci po světnici.

Já zase čekala, že močí do kytek, krade poštu a ukrývá levé boty :zed: Čím konkrétně tam paní škodí? Že se s ní neumíte domluvit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27700
10.1.24 15:03

Chalupu vraťte a nebo tam nejezdi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.1.24 15:12

Takže chalupa byla tchýně, teď ji vlastní žena a ty chceš krafat do toho, kdo tam bude jezdit? :mrgreen: zklidni hormon a neduď tak hamtavej po majetku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
10.1.24 15:12
@Janli píše:
Víš co brouku? Zazobanej jsi dost, kup si vlastní chalupu a tam si nastavuj pravidla. Zatím pindáš do věcí, do kterých ti nic není. A manželce dej fakturu za vykopání té vody, aby ses teda cítil jako podnikatel, ne úkáčko……

Jak že mu dotoho nic není? :think: Kdo asi platí energie?

• Citovat
  • Upravit
1793
10.1.24 15:48

@Tajemnadama to je tady normální.
Buď není do toho nic ženě, přítelkyni, nebo obráceně.

Snad nějaký respekt by měl byt.. Tak jak píše zakladatel. A když to ženu nezajímá, neřeší, tak se na to vykašli a ať si tam dělají oni. A je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová