Tchýně v jednom domě

15
16.6.14 10:52

Tchýně v jednom domě !!

Ahoj holky… potřebuji od vás pomoc… Bydlím s přítelem cca 3 roky. Koupil byt v paneláku, o pár pater od jeho rodičů… Já se stěhovala k němu.. Ze začátku byly problémy, lezla nám do bytu, uklízela, žehlila apod… Přítel si to s ní vyříkal a byl klid.. Jenomže… v prosinci jsem otěhotněla.. musela jsem nastoupit na neschopenku a co jsem denně doma, tak jí tady mám pořád :( Ona je totiž v důchodu, takže taky pořád doma.. Sice aspoň klepe a zvoní ( dřív si sama odemykala!!), ale stejně je to otravný.. Třeba zvoní dopoledne, že jde do obchodu jestli něco nechci…Nebo donese letáky.. Přítel je spíš na její straně.. že si jí nevážím a mám být ráda, že mi chce pomoct.. Včera to tu bylo znovu.. Nebylo mi dobře a ona přišla a asi si chtěla povídat.. Tak jí slušně říkám, že mi fakt není dobře a potřebuji si lehnout.. a ona? naštvala se!! To už se stalo nedávno - přišla kolem oběda - tak říkám, že mi zrovna zvoní mikrovlnka s obědem, tak odešla. a odpoledne přišla znovu (zase sem měla nějakou práci) no a to si sama před nosem zabouchla dveře, že teda jde pryč a oheň byl na střeše a všude mě pomlouvala…Bože nemám žádné soukromí.. :-((( až se narodí malá, tak si to asi půjdu rovnou hodit, protože tu bude určitě pořád… A přítel pořád opakuje - uvidíš, že až se narodí malá, tak se nám mamka bude hodit…
Večer jsme měli menší hádku a KONEČNĚ přítel řekl, že s ní chvíli před porodem promluvíme, že jako jsou hodný moc a jsme za ně rádi, ale chceme teď víc soukromí a že si velice rádi řekneme o pomoc.. ale sami..
Jenže než porodím, tak mi hrábne :D
Holky co s tim???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3406
16.6.14 10:56

No asi neotevirat, nebo slusne vysvetlit ze mi vadi, ze k nam porad chodi. A kdyz se nastve jeji boj, aspon budes mit klid vsak ono ji to casem prejde :mrgreen: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
16.6.14 10:56

Promluvit, poprosit o soukromí a současně ocenit snahu. nejlíp asi udělat částečný ústupek na obou stranách. nejspíš to nemyslí špatně, jen prostě nemá co dělat a asi jí nedochází, že nepotřebuješ denně kafe s klepáním o posledním dění v ordinaci :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
16.6.14 10:57

@Evča10 Tak na co čekat až do doby těsně před porodem? Promluvte si s nima hned. Jestli ji tam máš každý den a chodí bez předchozí domluvy, tak je to na palici, se divím, že jí samotný to nedojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.6.14 11:02

Ona si to fakt neuvědomuje.. Když jsem ještě pracovala, tak mi to tolik nevadilo.. a možná sem to i tím pokazila… že jsem jí tu měla docela často.. Ale jak jsem doma, tak to hůř snáším a ještě se mnou mlátí těhotenský hormony :D
@hanzbl00 - to přítel nechce.. nepřenesl by přes srdce, kdybychom spolu nevycházely :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
16.6.14 11:02

Promluvit s tchýní co nejdříve, než tě začne deptat ještě víc. Obávám se že narozením vnoučátka se to nezlepší, spíš naopak :?

• Citovat
  • Upravit
1765
16.6.14 11:04

Co se s ní domluvit, že si ty návštěvy otočíte? Že k ní ráda zajdeš na kafčo a popovídat, ale někdy když ona dorazí, tak prostě čas nemáš. Že se ráda stavíš ty u ní. Tím pádem ti nebude lézt do soukromí a nebude chodit v nevhodnou chvíli. Jen to chce dohodu dodržet a opravdu za ní třeba od den na kafe zajít.
Třeba to budete mít jinak, ale můj syn byl jako miminko takový záhul, že bych byla za tchýni, které ho můžu svěřit (a jít spát, v klidu se najíst, osprchovat se atd.) opravdu vděčná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.6.14 11:08

@open mind - kdyby to bylo jen to kafe.. :( ona jak kdyby hledala záminky a stavila se tady… donese tuhle letáky, pak že nám někde něco koupila apod… a když tu není tak buď mě nebo chlapovi píše smsky.. Oni to mají v rodině takový jaký já to neznám.. přehnaně spjatý.. a já jsem poslední dobou tak podrážděná, že bych k ní na to kafe ani nešla :D :D
Asi chlapa ukecám a přestěhujeme se :D stejně potřebujeme větší byt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
16.6.14 11:10

A co zkusit vždycky domluvit návštěvu předem. Zítra nemám čas, mám plno prace, nechce té se strávit pozitri odpoledne na kafe? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.6.14 11:13

Já bych ji zaměstnala. Jé, hospodyně zadarmo :mrgreen:
Problém je, že lidé jsou různí. Mně by pomoc vyhovovala, dělal bych si svoje a někdo by se mi staral o domácnost. :lol: A tchyně to asi vidí stejně. Holt, pro tebe je to cizí ženská, ale ty nosíš v břiše její vnouče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
16.6.14 11:15
@Evča10 píše:
@open mind - kdyby to bylo jen to kafe.. :( ona jak kdyby hledala záminky a stavila se tady… donese tuhle letáky, pak že nám někde něco koupila apod… a když tu není tak buď mě nebo chlapovi píše smsky.. Oni to mají v rodině takový jaký já to neznám.. přehnaně spjatý.. a já jsem poslední dobou tak podrážděná, že bych k ní na to kafe ani nešla :D :D
Asi chlapa ukecám a přestěhujeme se :D stejně potřebujeme větší byt :D

Podle mě nejlepší řešení :palec: S našima se mám ráda, ale přesto, že od sebe bydlíme asi pět minut se vídáme jednou do měsíce a bohatě to stačí.

• Citovat
  • Upravit
1765

@Evča10 Ono jakmile si k ní už vytvoříš averzi, tak tě bude štvát vším a i ta chvíle u kafe bude nesnesitelná, já to chápu. Myslela jsem to tak, že kdyby se jí dalo vysvětlit, že místo x denních návštěv s různými záminkami by bylo to kafe u ní doma, čas s ní strávený by se zmenšil a přesunul na dobu, kdy se to hodí tobě.

Jestli je tchýně v důchodu a zvyklá na neustálý kontakt, moc nevím, jak daleko by jste se museli odstěhovat, aby tam nebyla co chvíli i tak, když má celý den volno. Je to myslím hlavně o nastavení nějakých pravidel - a to tedy nejlépe ještě před porodem.

Tvůj chlap má trochu pravdu, že až bude prťous na světě, budete rádi, když ho vezme někdo třeba jen na hodinku na vycházku. Ono se často před porodem hlásí do služeb spousta hlídačů, kteří brzy odpadnou, jakmile zjistí že miminko není jen roztomilé, ale umí i celou procházku prořvat. :) Vydrží to a časově se jeho potřebám přizpůsobí často právě jen ty babičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa

Poslala bych ji do (!). Lezlo by mi to na nervy a obtěžovalo by mě to :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
36556
16.6.14 11:16
@Evča10 píše:
Asi chlapa ukecám a přestěhujeme se :D stejně potřebujeme větší byt :D

A tvůj chlap je jedináček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.6.14 11:18

@Bábrdl nn jsou dva bráchové.. ten jeden bydlí kousek dál.. taky má klid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek