Tchýně v jednom domě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15
16.6.14 11:21

@open mind děkuju moc za rady…myslím, že to budeme muset s ní nějak diplomaticky probrat… a na čas chci úplně klid a pak se uvidí.. jestli zvládnu třeba obden kafe u ní :-)
Ale jestli po porodu začne zase šílet, tak už nevím :cert: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.6.14 11:22
@Evča10 píše:
@Bábrdl nn jsou dva bráchové.. ten jeden bydlí kousek dál.. taky má klid :D

Hm, bráchové. Škoda, že nemá tchyně dceru. Vnouče od dcery by ji zaměstnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.6.14 11:25
@Bábrdl píše:
Hm, bráchové. Škoda, že nemá tchyně dceru. Vnouče od dcery by ji zaměstnalo.

Jedno vnouče od bratra už má.. evidentně nestačí :D asi je moc daleko :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
16.6.14 11:27

Jednoduše neotvírej. Bude si myslet, že jsi venku a nebude prudit.

• Citovat
  • Upravit
1248
16.6.14 11:30
@Bábrdl píše:
Já bych ji zaměstnala. Jé, hospodyně zadarmo :mrgreen:
Problém je, že lidé jsou různí. Mně by pomoc vyhovovala, dělal bych si svoje a někdo by se mi staral o domácnost. :lol: A tchyně to asi vidí stejně. Holt, pro tebe je to cizí ženská, ale ty nosíš v břiše její vnouče.

Věř mi, že za chvíli by se ti to zajídalo, placená cizí paní na úklid je super, protože přijde kdy se domluvíte, dělá to co ty chceš, jak to chceš, nemusíš jí být vděčná protože ji platíš. Většina tchýní či matek by si k tobě zvykla chodit jak k sobě domů (kdykoliv, bez pozvání, bez domluvy), dělala si to podle sebe, protože ví přece všechno líp, musela bys jí být do konce života vděčná, některé by tě ještě pomluvily u každého kdo by byl ochotný poslouchat jak nemožnou snachu má, jaký má doma bordel, nic nestíhá a že bez ní by se to u tebe doma zcela zhroutilo (čest vyjímkám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
16.6.14 11:30

Chápu že Ti vadí že nemáš žádný soukromí ale příjde mi že tchýně to zastak špatně nemyslí a ty na ní mám vyloženě averzi a to nejni dobrý. Už jen proto že píšeš že sis jí navykla takhle sama a najednou Ti to vadí. Vždyť tchýně není jasnovědkyně. Asi by si to s ní chtělo promluvit a ustoupit buď natolik že ty budeš jednou za čas chodit na kafčo k ní a nebo se hold odstěhovat nejlíp na druhej konec republiky aby k Vám tchýně nemohla ale hlavně pak nebrečet že nemáte hlídací babičku až bude potřeba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.6.14 11:41
@klarushka píše:
Chápu že Ti vadí že nemáš žádný soukromí ale příjde mi že tchýně to zastak špatně nemyslí a ty na ní mám vyloženě averzi a to nejni dobrý. Už jen proto že píšeš že sis jí navykla takhle sama a najednou Ti to vadí. Vždyť tchýně není jasnovědkyně. Asi by si to s ní chtělo promluvit a ustoupit buď natolik že ty budeš jednou za čas chodit na kafčo k ní a nebo se hold odstěhovat nejlíp na druhej konec republiky aby k Vám tchýně nemohla ale hlavně pak nebrečet že nemáte hlídací babičku až bude potřeba ;)

ano navykla jsem si jí sama.. ale to jsem chodila do práce a tolik toho času nebylo, tak ani ty návštěvy časté nebyly.. ale co jsem doma a ona ví, že jsem doma, tak je to horší..
Té domluvě se nevyhneme.. jinak to nepůjde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.6.14 11:43
@Evča10 píše:
Jedno vnouče od bratra už má.. evidentně nestačí :D asi je moc daleko :D :D

Nojo, ale od syna. To je něco jiného. U vnoučete od dcery by nebyla za „babičku-tchyni“, ale za „babičku-maminku.“

Asi je osamělá. Umí to s internetem? Počítač je žrout času, to by ji zabavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
16.6.14 11:44
@Evča10 píše:
ano navykla jsem si jí sama.. ale to jsem chodila do práce a tolik toho času nebylo, tak ani ty návštěvy časté nebyly.. ale co jsem doma a ona ví, že jsem doma, tak je to horší..
Té domluvě se nevyhneme.. jinak to nepůjde..

víš ono když si člověka na takovýhle věci navykneš tak nemůžeš čekat že je trkne samo od sebe že potřebuješ taky trochu soukromí kort když to vypadá že tchýně se tě spíš snaží rozptýlit aby ses nenudila. No budete si jí asi tejď hůř zvykat zase na jinný režim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
16.6.14 11:48

Neotvirala bych :palec: at si za ni chodi manzel kdyz bude chtit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.6.14 11:51
@Nuníček píše:
Věř mi, že za chvíli by se ti to zajídalo, placená cizí paní na úklid je super, protože přijde kdy se domluvíte, dělá to co ty chceš, jak to chceš, nemusíš jí být vděčná protože ji platíš. Většina tchýní či matek by si k tobě zvykla chodit jak k sobě domů (kdykoliv, bez pozvání, bez domluvy), dělala si to podle sebe, protože ví přece všechno líp, musela bys jí být do konce života vděčná, některé by tě ještě pomluvily u každého kdo by byl ochotný poslouchat jak nemožnou snachu má, jaký má doma bordel, nic nestíhá a že bez ní by se to u tebe doma zcela zhroutilo (čest vyjímkám).

Hm, možné to je. Ale já myslím, že by jí to přestalo brzo bavit.

Já jsem v tomhle jiná než většina ženských. Takhle mám starou tetu, která vždycky prudila ohledně myčky. Na návštěvě, když jsem dávala nádobí do myčky tak vždycky začala, jak by to nechtěla, že to nádobí smrdí, že ona si u mytí nádobí relaxuje a že myčka není žádná úspora času, páč než to tam nandáš, tak ona už by to měla umytý. Tak jsme jí řekla, že ton nádobí klidně může umýt, jak dlouho myslíš, že jí to vydrželo? Po pár návštěvách, kdy dělala hrdinku a nádobí myla, přestala myčku urážet. (tak jsem jí ještě párkrát pošťouchla - této, nádobí) A dneska, když přijde, o myčce nepadne ani slovo :mrgreen: :cert: Co o mně říká po rodině nevím, způsobila si to sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.6.14 11:53
@viky23 píše:
Neotvirala bych :palec: at si za ni chodi manzel kdyz bude chtit ;)

Tak to je fakt rada nad zlato. Nejdřív tchyni navykne, že pohoda, kafíčko a pak se náhle začne zapírat. To je určitě mnohem lepší, než si s ní na rovinu promluvit… Jo a vztahu s chlapem to taky zaručeně prospěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
16.6.14 11:57
@klarushka píše:
víš ono když si člověka na takovýhle věci navykneš tak nemůžeš čekat že je trkne samo od sebe že potřebuješ taky trochu soukromí kort když to vypadá že tchýně se tě spíš snaží rozptýlit aby ses nenudila. No budete si jí asi tejď hůř zvykat zase na jinný režim :think:

Ne tchýni to netrkne samo, ale co s tchýní (jako je třeba ta moje), které některé věci řeknu přímo, poprosím že bych chtěla to či ono, tak nebo jinak, odargumentuju jí to logickými, podloženými argumenty proč to tak chcu nebo nechcu a než se otočím tak si to udělá dle sebe.

Zakladatelko myslím že promluvy bohužel nepomohou (zkoušela jsem to s mnoha lidma, většinou to vůbec nepomáhá a ještě se všichni urazí), jediná možnost je opravdu neotvírat, sice se taky urazí, ale časem jí to dojde a začněte si hledat jiný byt někde dál. Jinak počítej s tím, že až se dítě narodí tak to bude ještě horší, tam bych to potom řešila tí strčit jí kočárek, říct ať se vrátí za 2 hodiny a pak kočárek převzít a nepustit si ji domů. Musíš být tvrdá a nepříjemná, ale jinak to nezvládneš a ohrozí to i vztah s partnerem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
16.6.14 11:59
@Nuníček píše:
Ne tchýni to netrkne samo, ale co s tchýní (jako je třeba ta moje), které některé věci řeknu přímo, poprosím že bych chtěla to či ono, tak nebo jinak, odargumentuju jí to logickými, podloženými argumenty proč to tak chcu nebo nechcu a než se otočím tak si to udělá dle sebe.Zakladatelko myslím že promluvy bohužel nepomohou (zkoušela jsem to s mnoha lidma, většinou to vůbec nepomáhá a ještě se všichni urazí), jediná možnost je opravdu neotvírat, sice se taky urazí, ale časem jí to dojde a začněte si hledat jiný byt někde dál. Jinak počítej s tím, že až se dítě narodí tak to bude ještě horší, tam bych to potom řešila tí strčit jí kočárek, říct ať se vrátí za 2 hodiny a pak kočárek převzít a nepustit si ji domů. Musíš být tvrdá a nepříjemná, ale jinak to nezvládneš a ohrozí to i vztah s partnerem.

Myslím si, že vztah s partnerem to ohrozí tak jako tak, když bude na tchýni nepříjemná, manžela to bude štvát.

• Citovat
  • Upravit
17715
16.6.14 12:06

@Bábrdl tak jak si navykla, tak si rychle odvykne :lol:, my máme tchyni v jednom baraku, kuchyň a wc spolecne, prudila taky furt, lezla az do loznice. Pak jsem rekla, zeto nechci, nebavim se s ni, kdyz prochazi delam, zeji nevidim a mam klid. Pro me jeto cizi zenska a nezajima me. Kamadit se s ni prece nemusim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová