Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když to takhle čtu, tak se jen utvrzuju v tom, že jednou budu strašná tchýně. Manžel je taky docela mamánek, u mámy je často, i když je to lepší než dřív. Ale jak mi to vadí, tak přesto si přeju, aby náš syn byl po něm a abychom spolu měli takový vztah, jako má manžel s maminkou, a aby i on za mnou jednou, až bude mít svoji rodinu, jezdil tak často, jako je manžel u své mámy.
Raduš.ka44 píše:
Když to takhle čtu, tak se jen utvrzuju v tom, že jednou budu strašná tchýně. Manžel je taky docela mamánek, u mámy je často, i když je to lepší než dřív. Ale jak mi to vadí, tak přesto si přeju, aby náš syn byl po něm a abychom spolu měli takový vztah, jako má manžel s maminkou, a aby i on za mnou jednou, až bude mít svoji rodinu, jezdil tak často, jako je manžel u své mámy.
kolikkrat je to u Vas? 4 do tydne jako u nas?
a to neni jen zastavka na kafe, proste tam ztvrdnem na cely den
svoji mamku vidim 1-2× do mesice
ale to uz to trdlo co jsem si ho vybrala nevidi ![]()
Je krasny, kdyz ma syn s matkou krasny vstah a dokazi se pobavit o cemkoli, ale kdyz ho jen ta matka vyuziva, tak je to o necem jinem ![]()
Raduš.ka44 píše:
Hezky napsané.
alsem píše:Raduš.ka44 píše:kolikkrat je to u Vas? 4 do tydne jako u nas?
Když to takhle čtu, tak se jen utvrzuju v tom, že jednou budu strašná tchýně. Manžel je taky docela mamánek, u mámy je často, i když je to lepší než dřív. Ale jak mi to vadí, tak přesto si přeju, aby náš syn byl po něm a abychom spolu měli takový vztah, jako má manžel s maminkou, a aby i on za mnou jednou, až bude mít svoji rodinu, jezdil tak často, jako je manžel u své mámy.a to neni jen zastavka na kafe, proste tam ztvrdnem na cely den
ale to uz to trdlo co jsem si ho vybrala nevidi
Je krasny, kdyz ma syn s matkou krasny vstah a dokazi se pobavit o cemkoli, ale kdyz ho jen ta matka vyuziva, tak je to o necem jinem
alsem píše:Raduš.ka44 píše:kolikkrat je to u Vas? 4 do tydne jako u nas?
Když to takhle čtu, tak se jen utvrzuju v tom, že jednou budu strašná tchýně. Manžel je taky docela mamánek, u mámy je často, i když je to lepší než dřív. Ale jak mi to vadí, tak přesto si přeju, aby náš syn byl po něm a abychom spolu měli takový vztah, jako má manžel s maminkou, a aby i on za mnou jednou, až bude mít svoji rodinu, jezdil tak často, jako je manžel u své mámy.a to neni jen zastavka na kafe, proste tam ztvrdnem na cely den
Je krasny, kdyz ma syn s matkou krasny vstah a dokazi se pobavit o cemkoli, ale kdyz ho jen ta matka vyuziva, tak je to o necem jinem
My bydlíme od sebe pár metrů, o víkendu je to tak, že když jde venčit psa, tak zásadně přes mámu, kde stráví půl hodiny, i víc. Přes týden už tam moc nechodí, to musím uznat. Ale dřív jsme bydleli ve stejným baráku a z práce šel nejdřív k mámě, pak teprve domů za mnou. Každou chvíli byl u mámy a mně to tak lezlo na nervy, že na tom náš vztah krachnul. Nakonec jsme to slepili, vyříkala jsem si to i s jeho mámou, ale přesto, když je tam na můj vkus příliš dlouho, začnu pěnit a často přímo vybouchnu.
ivculka píše:
souhlasím, u nás je to taky tak, využívá ho, zdržuje ho od rodiny a nestydí se ani malinko. Byla jsem těhu, vozil ji k doktorovi, já jezdila k doktorovi mhd, odhazovala sníh, vyzvedávala děti ve škole, školce, tahala těžký nákupy a n seděl u maminky, která zneužívala svého nemocného stavu, jen aby si ho tam udržela co nejdýl…alsem píše:Raduš.ka44 píše:kolikkrat je to u Vas? 4 do tydne jako u nas?
hnus
![]()
jasně že to známe (bohužel)
Tá naše zákeřná nádhera tu dnes byla i když jsme ji do tel. řekli že to není vhodné, že malou včera očkovali a má horečku a od noci pobrekává. Malou samozřejmě rozhodila ještě víc svojí hlučností a tim, jak ji furt nadhazovala, až se celá poblinkala. Měla jsem komplikovaný porod se škaredýma následky, byla jsem 2m v nemocnici a ona za ten čas neměla jedinou volnou chvíli aby pohlídala aspoň na hoďku malou (ona má obchudek, takze by to šlo zařídit kdyby chtěla), musela teda přijít z jiného státu moje matka. Tchýně prohlásila, že bude hlídat, až když to bude vážné. Asi se ji 3 operace zdali málo. Vozit byla jednou na 20 min. zato když my jdeme do města a stavíme se za ni v obchudku tak hned bere kočárek aby lidé viděli jak je úžasná babička.Má to skvěle zařízené - když přijde k nám furt si malou fotí, takže má spoustu fotek,a ty ukazuje lidem. I když byla tehdy jedinkrát vozit tak si to nafotila
Malá chodí spát v 19.00 a ona zásadně přijde v šest, už jsme ji milionkrát aj nehezky řekli že takhle to nechceme. Vždycky si dělala co chtěla, byla za sex bombu a princeznu celé své mládí, každému jen zadává práci a ukoly, organizuje čas a já jsem jediná kdo bojuje s větrnými mlýny, protože ostatní ji radši vyhoví aby byl klid. samo, že ja jsem potom ta nejvestsi potvora. Minule rikala jedne zakaznici: no, my chteli at je malá podobná na maminku, ale srdicko at má po tatinkovi, protoze maminka je potvurka
Ja jsem ji na to akorát řekla podle sebe soudim tebe ![]()
Jsem zvědavá co přinese zítřek ![]()
Hodně souhlasím s názorem, že syn s matkou má mít krásný vztah, ale matka se musí umět v určitém věku tak nějak odstavit od syna. Je to asi jiný vztah než matka s dcerou, je to snad dáno geneticky. Mám pocit, že potom ty matky často dělají ze svých synů až tak trochu hlupáky jak pro sebe,tak pro okolí. A co se týká hlídání, tak já jsem názoru, že pokud děti mají své prarodiče, tak by s nimi měli trávit nějaký čas. Sami bez rodičů, je to dobré pro vývoj dětí, vidí a slyší spoustu věcí jinak než rodiče. U nás to taky tak není bohužel pro mě, ale nedá se nic dělat. Jen se mi teď hlavou honí myšlenky, až budou jednou staří a opět oni ve většině případech budou potřebovat pomoct, popovídat si atd. bude vůbec někdo, kdo jim to poskytne? Když oni sami dávají příklad tím, že nemít čas či zájem atd. je normální??????
burgundy píše:
jasně že to známe (bohužel)Tá naše zákeřná nádhera tu dnes byla i když jsme ji do tel. řekli že to není vhodné, že malou včera očkovali a má horečku a od noci pobrekává. Malou samozřejmě rozhodila ještě víc svojí hlučností a tim, jak ji furt nadhazovala, až se celá poblinkala. Měla jsem komplikovaný porod se škaredýma následky, byla jsem 2m v nemocnici a ona za ten čas neměla jedinou volnou chvíli aby pohlídala aspoň na hoďku malou (ona má obchudek, takze by to šlo zařídit kdyby chtěla), musela teda přijít z jiného státu moje matka. Tchýně prohlásila, že bude hlídat, až když to bude vážné. Asi se ji 3 operace zdali málo. Vozit byla jednou na 20 min. zato když my jdeme do města a stavíme se za ni v obchudku tak hned bere kočárek aby lidé viděli jak je úžasná babička.Má to skvěle zařízené - když přijde k nám furt si malou fotí, takže má spoustu fotek,a ty ukazuje lidem. I když byla tehdy jedinkrát vozit tak si to nafotilaMalá chodí spát v 19.00 a ona zásadně přijde v šest, už jsme ji milionkrát aj nehezky řekli že takhle to nechceme. Vždycky si dělala co chtěla, byla za sex bombu a princeznu celé své mládí, každému jen zadává práci a ukoly, organizuje čas a já jsem jediná kdo bojuje s větrnými mlýny, protože ostatní ji radši vyhoví aby byl klid. samo, že ja jsem potom ta nejvestsi potvora. Minule rikala jedne zakaznici: no, my chteli at je malá podobná na maminku, ale srdicko at má po tatinkovi, protoze maminka je potvurka
Ja jsem ji na to akorát řekla podle sebe soudim tebe
Jsem zvědavá co přinese zítřek
burgundy píše:
jasně že to známe (bohužel)Tá naše zákeřná nádhera tu dnes byla i když jsme ji do tel. řekli že to není vhodné, že malou včera očkovali a má horečku a od noci pobrekává. Malou samozřejmě rozhodila ještě víc svojí hlučností a tim, jak ji furt nadhazovala, až se celá poblinkala. Měla jsem komplikovaný porod se škaredýma následky, byla jsem 2m v nemocnici a ona za ten čas neměla jedinou volnou chvíli aby pohlídala aspoň na hoďku malou (ona má obchudek, takze by to šlo zařídit kdyby chtěla), musela teda přijít z jiného státu moje matka. Tchýně prohlásila, že bude hlídat, až když to bude vážné. Asi se ji 3 operace zdali málo. Vozit byla jednou na 20 min. zato když my jdeme do města a stavíme se za ni v obchudku tak hned bere kočárek aby lidé viděli jak je úžasná babička.Má to skvěle zařízené - když přijde k nám furt si malou fotí, takže má spoustu fotek,a ty ukazuje lidem. I když byla tehdy jedinkrát vozit tak si to nafotilaMalá chodí spát v 19.00 a ona zásadně přijde v šest, už jsme ji milionkrát aj nehezky řekli že takhle to nechceme. Vždycky si dělala co chtěla, byla za sex bombu a princeznu celé své mládí, každému jen zadává práci a ukoly, organizuje čas a já jsem jediná kdo bojuje s větrnými mlýny, protože ostatní ji radši vyhoví aby byl klid. samo, že ja jsem potom ta nejvestsi potvora. Minule rikala jedne zakaznici: no, my chteli at je malá podobná na maminku, ale srdicko at má po tatinkovi, protoze maminka je potvurka
burgundy píše:
Drž se, já už taky začínám zavádět a natvrdo omezovat různé návštěvy kolem 18 hodiny. Pořád jsme se všem přizpůsobovali, ale to musí skončit, tak nějak to cítím. Syn mi přes den už nespí a taky večer po večerníčku chodí spát. Jak to začnou narušovat všichni kolem, tak pak kolikrát řvem do deseti do večera. Tak jsem řekla a dost a já jsem matka a bude to tak, jak si přeju já. Možná jsem za nepřítele chvílemi, ale vždy říkám teď, rádi vás uvidíme, jsme vzhůru od 7 hodin ráno..............
Zakladatelko, a zkoušela jsi si promluvit přímo s tchýní? Jako vyříkat si to na férovku, slušně, ale jasně. Říct jí, že chápete, že její zdravotní stav vyžaduje pomoc a podporu manžela, ale že máte tři děti (nemluvě o tom, že partnerský vztah je taky třeba udržovat), a že manžel k ní jednou za čas zajde, nakoupí, postará se, ale v ostatní dny bude se svou rodinou. Asi to bude těžký, když manža ve svém vztahu k mamince nevidí problém, ale třeba se tchýně sebere.
muj manzel ji sice tak trochu odporuje, ale moc toho nesmuze, ona je prostě manipulátorka. Třeba, manžel jak jde z práce tak musí kolem jejího obchodu, to už ona na ňej mává, že pojď za mnou, uvařila jsem nám kafíčko. On jde. No a jak je tam a pijou si to kafíčko, tak mu ona skočí vedle pro svačinku a tim zařidi to, že ja sice doma čekam s večeři ale snim ji sama..a když už tam manžel je, tak ho tam čeká spousta práce, kterou mu vymyslela (přeskládat bedny, zajít ke stolaři a pod.), přitom má ještě jednoho syna na pracáku který se kouše nudou (ten ale nemá partnerku tak ji to asi nerajcuje).
Nebo na jeho třicátiny mi oznamuje: nedělej dort, já jsem už objednala ![]()
V porodnici v mých nejtěžších chvílích ho volala aby jí šel vykachličkovat záchod ![]()
Muj manzel ji sice pokaždé slovně uzemní, ale nakonec udělá co chce ona. Nemá prostě to srdce ji nevyhovět a ona toho zneužívá
To jsem nezkoušela, to by manža asi nepřežil…mamince dali nanejvýš 5 let života a to by bral jako strašnou drzost z mé strany…já to prostě musím vydržet, je to hnusný, ale je to tak..