Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
burgundy píše:
muj manzel ji sice tak trochu odporuje, ale moc toho nesmuze, ona je prostě manipulátorka. Třeba, manžel jak jde z práce tak musí kolem jejího obchodu, to už ona na ňej mává, že pojď za mnou, uvařila jsem nám kafíčko. On jde. No a jak je tam a pijou si to kafíčko, tak mu ona skočí vedle pro svačinku a tim zařidi to, že ja sice doma čekam s večeři ale snim ji sama..a když už tam manžel je, tak ho tam čeká spousta práce, kterou mu vymyslela (přeskládat bedny, zajít ke stolaři a pod.), přitom má ještě jednoho syna na pracáku který se kouše nudou (ten ale nemá partnerku tak ji to asi nerajcuje).
Nebo na jeho třicátiny mi oznamuje: nedělej dort, já jsem už objednala
V porodnici v mých nejtěžších chvílích ho volala aby jí šel vykachličkovat záchod
Muj manzel ji sice pokaždé slovně uzemní, ale nakonec udělá co chce ona. Nemá prostě to srdce ji nevyhovět a ona toho zneužívá
burgundy píše:
muj manzel ji sice tak trochu odporuje, ale moc toho nesmuze, ona je prostě manipulátorka. Třeba, manžel jak jde z práce tak musí kolem jejího obchodu, to už ona na ňej mává, že pojď za mnou, uvařila jsem nám kafíčko. On jde. No a jak je tam a pijou si to kafíčko, tak mu ona skočí vedle pro svačinku a tim zařidi to, že ja sice doma čekam s večeři ale snim ji sama..a když už tam manžel je, tak ho tam čeká spousta práce, kterou mu vymyslela (přeskládat bedny, zajít ke stolaři a pod.), přitom má ještě jednoho syna na pracáku který se kouše nudou (ten ale nemá partnerku tak ji to asi nerajcuje).
Nebo na jeho třicátiny mi oznamuje: nedělej dort, já jsem už objednala
V porodnici v mých nejtěžších chvílích ho volala aby jí šel vykachličkovat záchod
Muj manzel ji sice pokaždé slovně uzemní, ale nakonec udělá co chce ona. Nemá prostě to srdce ji nevyhovět a ona toho zneužívá
Ty rodíš a ona po něm chce vykachličkovat záchod??? Nemám slov
to jsem si myslela, že moje tchýně je
, ale proti té tvojí. Klobouk dolů, to já bych jí poslala někam.
vykachlickovat zachod? tak to me ted fakt nastvalo, ja bych ji vykachlickovala tu jeji fasadu co vidi v zrcadle, kdyz se do neho koukne ![]()
Ahoj holky, nějak nám ta diskuse o tchýních, které vydírají naše miláčky, usnula:)) Ještě někdo máte zkušenosti, o které byste se chtěly podělit? Nebo nějaká rada, jak na ně??
![]()
Moje tchyně třeba nesnese, pokud je u nás všechno v pohodě a vyzařuje z nás rodinná pohoda. To pak vím, že z její strany příjde nějaká protiakce…
5 let nás vydírala tím, že má rakovinu, vymýšlela si, jen aby na sebe strhla pozornost no a před rokem ji skutečně dostala…a teď je ten největší chudák na světě. ![]()
Já to mám s tchýní trochu opačné, dělá jak by se pro nás rozkrájela, pořád nám něco snaží kupovat.. )plýny, mléko, hadříky na syna. Nějak ji to ale nevěřím… Je to trošku jiná láska.. Spíš ta kupovaná.. Ale já ji to nežeru.. A myslím, že ona to ví, ale bojí se, abych ji nepřestala půjčovat syna, tak je docela klid.. S tchýněma to není jednoduché… Bud nemají zájem vůbec, anebo až moc, a to je také na budku.. Těch dobrých je asi málo… Chce to aspon manžela, který drží při tobě, a podrží tě, když jde do tuhého i s jeho maminkou… Můj manžel je takový na obě strany… podrží mě, když je třeba, ale na maminku taky dopustit nedá… Což mě někdy štve…
musí se to s nima umět a využít hlídání, když je třeba.. Ale nééééé pořádd!!!!
Také nás pořád zve na oběd, jako kdyby jsme se o sebe neuměli postarat.. Jo někdy je to dobré a přijde to v hod, ale mě vadí, že je to pořád!!!!!! tak tam nechodím, a někdy jde manžel se synem sami.. Ale většinou zůstanou semnou, abych nebyla naštvaná.. ![]()
Toto je věčné téma… ach jo..
Ještě bych přidala jednu kategorii: mají zájem až moc, nemají zájem vůbec, vyžadují zájem o svou osobu..
![]()
Jo o tchýňích by to bylo nadlouho
Třeba u nás tchýně má zájem až moc, ale jen o malýho, já jsem jí u pr…e. To mi až zas tak nevadí, protože když se zajímala, tak jsem stejně jen dostávala „dobré“ rady (oblékáš se jako prostitutka, určitě máš anorexii, pereš špatně prádlo atd.). Teď pozornost přenesla na syna, jenom abych se dozvěděla, že taky všechno dělám špatně. Každá návštěva u nich připomíná výslech Fučíka - dáváš už ty šťávičky (ne, je plně kojený), necháváš ho odkrknout (ne, a to se jako má??), cvičíš s ním?
To cvičení je vůbec velký téma. Tchýně zastává názor, že i s naprosto zdravými dětmi je třeba cvičit (něco jako Vojtovka), aby se dobře vyvíjeli. Já si myslím, že každé dítě má svůj čas a až bude chtít, přetočí se, sedne si atd. A protože teda necvičím, tak manželovi tchýně obden volá a říká mu, že syn je ve vývoji opožděný a je to moje vina. Manža se s ní naštěstí moc nebaví, on málokterý otec chce poslouchat, že je jeho dítě opožděný a většinou po chvíli zavěsí. Jsem moc ráda, že v tomhle v něm mám oporu.
Jak na takovou tchýni? Upřímně nevím. Už jsem zkoušela všechno. Promluvit si v klidu, sprdnout jí (už ne tak v klidu), manža s ní mluvil, nebo s ní na chvíli nemluvíme, ale vždy se to vrátí do stejných kolejí. Nejhorší varianta by byla malýho jim nepůjčovat a nenavštěvovat, ale zase syn má právo vidět prarodiče. Problém je, že tchýni nevěřím, protože absolutně nerespektuje moje pokyny ohledně výchovy a výživy a vím, že když jí nechám samotnou s ním, tak udělá přesně opak toho, o co jsem jí žádala.
Nemáme to jednoduchý, aspoň jsem se vypsala a hned je líp. Aspoň vím, že v tom nejsem sama.
Ta moje do všeho strká nos, je to největší drbna ve městě, a tim, že má ten obchudek, tak odrbe úplně každého. Je mi dost nepříjemné, že cizím lidem ukazuje fotky, fakt o to nestojim, aby mne ukazovala v pyžamu v nemocnici s kruhama jak panda..Pak jdu na nákup a cizí lidé se na mne dívají jak na starou známou a mají průpovidky - tak už jste doma z nemocnice, manžel je šikula že to zvládl s malou
Přitom se mne ona nezeptala v té nemocnici ani jednou jak se mám, nebo jak se cítím. Den před operací se mne ptala, co mi jako budou operaovat
Když už teda nebyly ani ona ani tchán jediný krát schopni za tu dobu malou pohlídat nechápu, že aspoň svému synovi nedonesli jediný oběd. To já autem prchla z nemocnice abych mu na 3 dny uvařila. Přitom ten její druhý synáček má skoro 35, je na pracáku, ale minulý víkend měl rýmečku, tak mu tam šla celý víkend vyvařovat a pak přikvetli s tchánem když malá spala, prý ať ji vzbudíme nachvíli, že oni se doteď museli starat o svoje miminko..
Jako je toho tolik čím mne nas.ala, že bych zahltila celé e-mimino
Někdy nad ni přemýšlím a nemůžu do rána usnout ![]()
Ona vše podává takovým rádoby vtipným infantilným způsobem, jakože je milá, ale při své blbosti si neuvědomuje, že to její chování je průhledné a je z toho cítit jasný záměr. Prostě se mi snaží furt dát najevo, že bude po jejim, a hlavně, že ženou numero uno v životě jejího syna je ona. (situace z neděle,paní důležitá praví mému muži: budu muset jít 4× ráno do olomouce k lékaři.kdy máš volno? on na to: ve svém volnu jsem se svoji rodinou, ať tě odveze brácha. ona: no vždyť maminka je tvoje rodina.Vyjedeme v 5 ráno, dáme si kafíčko..v tom ji ja přeruším a říkam, že nikam nepůjde, že už máme jiný plán. a ona na to: aha, a je to důležitější?
![]()
tak jsem se po novych prispevcich zasmala, zvedla jsem v oci v sloup, politovala vas
a nasrala jsem se, ze to takhle ty babisny umi
![]()
ja mam taky zase novou prihodu
- dneska jsme tam zase byli (jak jinak ze
)
Jelikoz pritel neni zadny drobecek, tak zacal po vanocich hubnout, jenze on to nikdo nevedel a tak se postavil u nich na váhu a zjistil, ze ma o 2 kilo min, tak byl strasne stastny
a jak pise burgundy (vše podává takovým rádoby vtipným infantilným způsobem, jakože je milá, ale při své blbosti si neuvědomuje, že to její chování je průhledné a je z toho cítit jasný záměr)prohlasila - no protoze mu Betka nevari
Fakt jsem se v tu chvili drzela, abych ji nerekla, at uz drzi tu svoje *** hubu ![]()
tak a ted jsem se nasrala jeste vic
snad uz tam do konce toho tydna nepachnem ![]()
Hlásím se do klubu
Mám taky děsnou tchýni. Taky jí nejsem dost dobrá a hlavně jsem jí ukradla jejího jediného synáčka… Aby si dokázala, že nad ním má ještě moc, dělá mu seznamy, co je potřeba udělat, ale není to o tom, že potřebuje pomoc, ale o tom aby její chlapeček přijel, kdykoli pískne nebo jestli není opravdu schopná shrabat listí, umýt okna…? Nikdy ho nepoprosí, ale vždycky to rovnou přikáže a nezajímá jí, že chodí do práce a musí si kvůli jejím výmyslům brát dovolenou. Když náhodou řekne, že nemůže, pláče, že ho nechali vystudovat a on teď svým rodičům ani nepomůže
Do všeho mu kecá a neustále ho za něco kritizuje… S manželem jsme se pustili do rekonstrukce bytu, jenže jsme měli problémy s řemeslníky a celá rekonstrukce se prodloužila a prodražila. Ona mu to neustále vyčítá, přitom v tom našem bytě ani nebyla, takže netuší co je tam práce…
Nejhorší je, že jí objevili na podzim doktoři rakovinu
Manžel za ní hodně jezdí a ona je v sedmém nebi. Ale on je hotový, protože dělá od rána do večera a nestíhá dodělat tu rekonstrukci. Bydlíme dost provizorně. Spíme na zemi, všude se válí krabice a věci a je to psychicky a finančně náročné. A aby toho nebylo málo, manžel přijel z jedné návštěvy od tchýně úplně psychicky na dně, protože mu celý den tchýně cpala jak je jí děsně zle, že už umírá… Když jí volala druhý den, jak jí je, tak ona že dobrý, že byli ráno nakoupit, na návštěvě u babičky, uvařila oběd a upekla…
Proč mu to proboha dělá! On už takhle je na tom psychicky dost špatně
Já za nima moc nejezdím, nebyla jsem u nich dva měsíce a ona se teď manžela ptala, jestli si prý myslím, že je prašivá
Přitom jsem jí v lednu vozila do nemocnice a na nákupy ![]()
alsem: To s tím, že mu nevařím taky znám
Kdyby věděla, co ten její brouček všechno sní, tak by koukala ![]()
Fitko, vítej v klubu ![]()
Tchyni taky zjistili rakovinu a je to přesně jak píšeš!! Tchyně umírá, ale bravurně stíhá potápět s sebou vše, co by mohlo být jen trochu v pohodě. Manžel je už taky hotovej, protože mu i našim dětem vpráví, jak jí je jen a jen zle…Přitom nás rakovinou vydírela roky, vymýšlela si ji, aby na sebe přitáhla pozornost svých synů a ejhle, ona ji skutečnš dostala…Je to náhoda?
Byla jsem zrovna těhotná a manžel byl pořád u ní, vozil ji k doktorům a i když už na tom byla lépe, už ho nepustila!!!Má ho dodnes v hrsti…teď vypadá, že se jí to vrátilo, a manžel se z toho zase složil a já jsem zase na vše sama…Já nechci být zlá, je mi jasný, že to musí být hrozný, ale kdybyste holky viděly, jaká je tchyně mrcha, které jsem ukradla syna, dělá nám jen samé zlé věci, hlavně manžela trápí a ten ji za to neskonale miluje, protože si ho prostě tak vychovala… ![]()
ivculka kdyby měl můj manžel bratra, tak podle toho co píšeš bys byla určitě moje švagrová ![]()
Fikta píše:
ivculka kdyby měl můj manžel bratra, tak podle toho co píšeš bys byla určitě moje švagrová
Holky já vás asi naštvu, ale mám super tchýni, když mě můj muž poznal, tak mi řekl, že mu připomínám maminku, že jí jsem hrozně podobná. Tenkrát mě to dost nepříjemně zarazilo, jsem skoro o deset let starší od něj a k tomu tchýně je prostě ne příliš velká krasavice, velká nadváha, a tak, jenže hned jak mi prvně otevřela dveře, tak měla na sobě stejný pyžamo jako mám já, za patama kočku, jako já, taky nevlastní žehličku a nikdy nežehlí, jako já a fakt jsem postupně musela přiznat, že jsme si hrozně podobné, chováním, humorem, přístupem k životu, máme pouze deset let věkový rozdíl mezi sebou a vztah je super. Všechny tchýně fakt nejsou mrchy, ta moje by měla hromadu důvodů, aby proti mně brojila, její chlapeček měl 26 let a narazil si ženskou se dvěma dětmi, o deset let starší a pod. a ona mu jen řekla, že jí stačí vidět, že je se mnou šťastný a šla s kamarádkama oslavit, že získala skoro plnoleté vnouče:)) Moje děti miluje stejně jako to naše společné a o všech mluví jako o vnoučatech, všem dává stejně.Prostě paráda, jen škoda, že bydlí daleko od nás, musíme za sebou jezdit kus cesty, taky spolu pravidelně trávíme dovču:))Jen my dvě a děti, když manžel nemá dovolenou a musí být v práci. Přeju hodně štěstí s tchýněma, já si na tu svou musela počkat pěkně dlouho, předchozí zkušenost mám s tchýní vašeho typu:)))))