Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tika92 píše:
@zrnko jojo, švagrová je dcera. A podobná situace s nebavením (tchýně a švagrová) se už tady byla asi 3×, to ale ještě nebyly vnoučata. My jsme se tchýni vždycky snažili podržet a to teda asi máme na oplátku. Já to jako na jednu stranu chápu, že si to chce s nima vynahradit. Ale sobecky mě to štve kvůli synovi.
Tebe štve, že ji nemáte jenom pro sebe a svého syna, jako dřív. Také musíš pochopit, že má blíž k vlastní dceři, než ke snaše. Tak ji zvěte častěji, když chceš, aby si ji syn užil nebo se dejte všichni dohromady a stýkejte se i s její dcerou a jejím dítětem. Problém je asi jen v tvojí žárlivosti.
@Ahep píše:
Nechces resit vic sebe nez me? Ja to fakt nepotrebuji ani nepozaduji.
Tak když chceš diskutovat, asi by bylo fajn přečíst si o čem. Tvůj příspěvek je hodnotný asi jako kdybych tu napsala číslo svých bot ![]()
@Da12 já vím, jasný, to já chápu a neberu jí to. Jenom jak vidím ten rozdíl před nebavením/bavením se s dcerou, tak mě mrzí, když vím, jaký to bylo ve vztahu k nám a jak to je teď. Ale i to já vlastně chápu, že si je chce užít… prostě kdybych neviděla, jak to bylo před, tak by mě to asi tak nemrzelo
@Tika92 píše:
@Da12 já vím, jasný, to já chápu a neberu jí to. Jenom jak vidím ten rozdíl před nebavením/bavením se s dcerou, tak mě mrzí, když vím, jaký to bylo ve vztahu k nám a jak to je teď. Ale i to já vlastně chápu, že si je chce užít… prostě kdybych neviděla, jak to bylo před, tak by mě to asi tak nemrzelo
A ty nemas svoje rodice?
@Ahep mám a máme s nima skvělej vztah. Asi bych chtěla, aby to s tchýní bylo tak skvělý jako s našima. Asi jsem blázen
![]()
@Tika92 píše:
Co mě ale mrzí je, že upřednostňuje děti švagrové ( manželovy sestry). Asi by mě to neštvalo tak moc, kdyby ještě před čtvrt rokem nebyla poprděná z našeho 15 měsíčního syna. A
Neotravuj nás ani sebe zbytečným mudrováním o prdu.
Skutečný život je o něčem jiném.
Příspěvek upraven 26.06.23 v 21:59
@Tika92 píše:
@Ahep mám a máme s nima skvělej vztah. Asi bych chtěla, aby to s tchýní bylo tak skvělý jako s našima. Asi jsem blázen![]()
Vidis, takze odhod chmury, mas to suprovy. Ja jako tchyne mela (jen uvnitr sebe)take trochu jine ocekavani, co se snach ci celkove nasich mladych tyka, ale „kupodivu“ se chovaji uplne jinak, trebas jsou toho nazoru proc by nas meli zvat, kdyz muzem sami prijet. Ale kdybychom se tak chovali i my vuci nim, tak se vidime akorat na narozeninach.
A tak se i my starsi neustale ucime ze vse spatne je pro neco dobre - zas muzem zit a delat si co chceme a kdy chceme.
@Tika92 píše:
@Ahep mám a máme s nima skvělej vztah. Asi bych chtěla, aby to s tchýní bylo tak skvělý jako s našima. Asi jsem blázen![]()
Ale to nebyl a nebude, s tchýní se nemusíte, tak co hraješ za kino? Halt váš chlapeček už nestojí na piedestalu, babička má i jiná vnoučata. A ty od dcery ji budou vždycky bližší, tak to prostě je.
@terien já u našich jenom vidím, že všechny vnoučata milujou stejně
nepotřebuju, aby byl na piedestalu, ale aspoň na stejné úrovni
@Tika92 píše:
@terien já u našich jenom vidím, že všechny vnoučata milujou stejněnepotřebuju, aby byl na piedestalu, ale aspoň na stejné úrovni
Tak u tchyně není. S tim nic neuděláš.
@terien máš pravdu. Jdu na té mateřské řešit jiné životně důležité záležitosti ![]()
Asi bych chápala, že je ti to líto, kdybyste neměli druhé prarodiče, ale takhle jde opravdu jen o žárlivost z tvojí strany. Ber co je vám dáváno a nesrovnávej.
@Tala20 jestli tebe otravuje, tak nereaguj.
Už začni brát prášky, protože ty tvoje výplody fakt stojí občas za to. To není možný.
@Tika92 píše:
Ahoj, jdu se sem jenom vypsat.
Mrzí mě chování tchýně, vztahy mezi náma nikdy nebyly úplně idylické, ale tak nějak na slušné úrovni jo, vím, že nejsem snacha, kterou by si představovala. Ani ona není tchýní, kterou bych si přála
Co mě ale mrzí je, že upřednostňuje děti švagrové ( manželovy sestry). Asi by mě to neštvalo tak moc, kdyby ještě před čtvrt rokem nebyla poprděná z našeho 15 měsíčního syna. Ale to bylo v době, kdy s ní švagrová (už téměř třetím rokem) odmítala komunikovat. Pak najednou zjistila, že tchánovce k životu potřebuje a my jsme byli odsunuti na druhou kolej. U tchánů doma jsou všude jenom fotky dětí švagrové, na tapetě telefonu se obměnují fotky dětí švagrové, skoro každý volný víkend jezdí k nim. My bydlíme ve stejném městě a přijede jenom na pozvání, ačkoliv jsme jí říkali, ať se ozve, když bude chtít syna vidět, může kdykoliv přijít.
Nevím, proč mi to tak leží v hlavě, asi žárlivost, tak třeba se mi vypsáním se uleví.
Já to chápu, máme to podobně. Já se třeba s tchýní nemusím, tak by mi nemělo vadit, že se vidíme méně. Ale ona svoje vnoučata, naše děti, odstrihla v den, kdy se narodilo první vnouče druhému mladšímu synovi.
Předtím je rozmazlovala dárky a pozorností a pak prostě konec. Mysleli jsme si, že je jen poprděná z miminka, ale u druhého se to ještě zhoršilo. Dokonce dělá to, že když jsme všichni na velké oslavě všichni spolu, tak jejich deti vychvaluje před našimi a vypráví těm našim, že je těch malých babička a co všechno spolu dělají, „brání svoje vnoučátka před našimi velkými dětmi.“
Jejich a naše děti jsou od sebe některé 6 měsíců, jiné třeba 2 roky. Takže velké/malé je fakt mimo. Nám nezbude než omezit kontakt a víc se zaměřit na zbytek rodiny. Jak vysvětlit dětem, že už na ně teď nebude mít čas.?.