Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MamkaDouDou píše:
Jo, o miminech.
Tak to asi žiješ v nějaký zvláštní bublině.
Zase klasika, maminka chce, aby dite melo vztah s babickou a mrzi ji, ze se o sve vnouce babicka nestoji a dostane sodu jk blazen… kdyby napsala jak nema tvhyni rada a dela soatne to a to a nechce, aby si dite porad brala, dostala by zase stejnou sodu jak je spatne a svemu diteti bere babicku… ![]()
@Anonymní píše:
@Tika92 Píšeš, že prcek má i druhé, funkční prarodiče, tak bych energii zaměřila spíš tím směrem, než bojovat s větrnými mlýny.U nás je to spíš naopak, tchyňka má o vnoučata mnohem větší zájem, než mamka. Děti už jsou větší, nijak tím netrpí. Víc to mrzí mě, ale nenadělám nic.
Jojo a za rok bude tchyne kudy chodi pomlouvat jak jsou mladi jen u druhe babicky a ona chudak nic, to zname:)
Ale s ani jedni se neda nic delat, kazdy mame sve svedomi a druzi holt ziji jak ziji… oba se o vztah s vnukem sidi ![]()
Řeknu ti z pohledu toho odstrčeného vnoučete, že to za chvilku děti budou vnímat. Bude je mrzet, proč to tak je. Proč má bratranec dvě kinder vajíčka a to druhé tatranku. Jednou, jako náctiletá jsem se na oslavě narozenin zeptala narovinu, proč mezi námi dělá rozdíl. Dostalo se mi odpovědi, že nejsme její vlastní. Samozřejmě nesmysl. Teď ve stáří se rozhodovalo, kdo ji doopatruje a chtěla jít ke mně, že už jsem doopatrovala druhou babičku a dědu. Odmítla jsem, je těžké se starat i o toho, koho milujeme. S ní vlastně žádný vztah nemám. Její milovaná vnoučátka si na ní ani nevzpomenout.
@terien píše:
Tak to asi žiješ v nějaký zvláštní bublině.
tyjo asi jo teda ![]()
@Anonymní píše: Řeknu ti z pohledu toho odstrčeného vnoučete, že to za chvilku děti budou vnímat. Bude je mrzet, proč to tak je. Proč má bratranec dvě kinder vajíčka a to druhé tatranku. Jednou, jako náctiletá jsem se na oslavě narozenin zeptala narovinu, proč mezi námi dělá rozdíl. Dostalo se mi odpovědi, že nejsme její vlastní. Samozřejmě nesmysl. Teď ve stáří se rozhodovalo, kdo ji doopatruje a chtěla jít ke mně, že už jsem doopatrovala druhou babičku a dědu. Odmítla jsem, je těžké se starat i o toho, koho milujeme. S ní vlastně žádný vztah nemám. Její milovaná vnoučátka si na ní ani nevzpomenout.
Karma je zdarma.
@Anonymní píše: Řeknu ti z pohledu toho odstrčeného vnoučete, že to za chvilku děti budou vnímat. Bude je mrzet, proč to tak je. Proč má bratranec dvě kinder vajíčka a to druhé tatranku. Jednou, jako náctiletá jsem se na oslavě narozenin zeptala narovinu, proč mezi námi dělá rozdíl. Dostalo se mi odpovědi, že nejsme její vlastní. Samozřejmě nesmysl. Teď ve stáří se rozhodovalo, kdo ji doopatruje a chtěla jít ke mně, že už jsem doopatrovala druhou babičku a dědu. Odmítla jsem, je těžké se starat i o toho, koho milujeme. S ní vlastně žádný vztah nemám. Její milovaná vnoučátka si na ní ani nevzpomenout.
Tak to bohužel dost často bývá, že ti preferovaní a to jak vnoučata, tak děti, většinou čekají jen pozornost, dárky, nemovitosti a když pak by měli oplatit péči tátovi, mámě nebo babičce, dědovi tak se na ně vykašlou a čekaji, že se o ně postará ten, na koho se dřív vykašlali oni. A že těch případů fakt je hodně.
@Tika92 píše:
Ahoj, jdu se sem jenom vypsat.
Mrzí mě chování tchýně, vztahy mezi náma nikdy nebyly úplně idylické, ale tak nějak na slušné úrovni jo, vím, že nejsem snacha, kterou by si představovala. Ani ona není tchýní, kterou bych si přála
Co mě ale mrzí je, že upřednostňuje děti švagrové ( manželovy sestry). Asi by mě to neštvalo tak moc, kdyby ještě před čtvrt rokem nebyla poprděná z našeho 15 měsíčního syna. Ale to bylo v době, kdy s ní švagrová (už téměř třetím rokem) odmítala komunikovat. Pak najednou zjistila, že tchánovce k životu potřebuje a my jsme byli odsunuti na druhou kolej. U tchánů doma jsou všude jenom fotky dětí švagrové, na tapetě telefonu se obměnují fotky dětí švagrové, skoro každý volný víkend jezdí k nim. My bydlíme ve stejném městě a přijede jenom na pozvání, ačkoliv jsme jí říkali, ať se ozve, když bude chtít syna vidět, může kdykoliv přijít.
Nevím, proč mi to tak leží v hlavě, asi žárlivost, tak třeba se mi vypsáním se uleví.
Vztahy mezi tchýni a snachou nebo zetěm bývají často vyhrocené, s tím nic nenaděláš. Já to mám tak trochu stejně a taky mě to mrzí i když to teď bojkotuji spíš já ( párkrát mě vyčetla něco za co jsem vůbec nemohl a dost se mě to dotklo) Jestli můžu něco poradit, tak se zaměř spíše na svoje rodiče popř. sourozence. Věř že nikdo jiný tě nepochopí a neporadí líp než oni. ![]()
S tchýní jsme velmi omezili styky. Vídáme se jen v řádu hodin za rok.
Nemůže se přes to přenést. Na začátku jsem se snažila, ale ona měla pořád nějaké problémy a výstupy, tak jsme kontakt omezili. Psát detaily nebudu.
Nejhorší je, že volá všem po rodině a řeší to s nimi. Volá mé mámě, mé maceše a řeší s nimi, jak jsme hrozní. Máma se pak prý cítí trapně, že mě špatně vychovala a třeba pošle přes WhatsApp fotku. Načež mi okamžitě tchýně volá a za fotku mě seřve. Vždy tam najde něco, co je špatně. Dítě dostalo nové kolo, stojí u kola a je špatně, že nemá helmu. Bylo to na zahradě a nikam se nejelo. Při plavání nemají záchranné pomůcky. Plavou od 5 let. Dítě stojí na žebříku a trha švestky, bylo taky špatně, protože nemůže lezt na žebřík, vždyť spadne. Je mu 12. ![]()
Už nemůžu.
Aktuálně mám chuť ji dát do blokace a nevidět/neslyšet ji aspoň do Vánoc a nejlépe vůbec.
Kdo jste tu utnul naprosto vztahy s tchyní, jak jste to vysvětlili dětem a třeba i ostatním členům rodiny, když se takto rodina zná? Máma a tchyně jsou spolužačky ze školy.
@Tika92 píše:
@Tosidelassrandu neříkám, že mi dělá něco hroznýho, jenom že mě mrzí, že náš syn, kterej pro ni byl ještě před chvilkou priorita, je náhradník, za kterým přijede, když zrovna švagrová nemá čas
Já tě chápu, ale co naděláš?
@Anonymní píše:
S tchýní jsme velmi omezili styky. Vídáme se jen v řádu hodin za rok.
Nemůže se přes to přenést. Na začátku jsem se snažila, ale ona měla pořád nějaké problémy a výstupy, tak jsme kontakt omezili. Psát detaily nebudu.
Nejhorší je, že volá všem po rodině a řeší to s nimi. Volá mé mámě, mé maceše a řeší s nimi, jak jsme hrozní. Máma se pak prý cítí trapně, že mě špatně vychovala a třeba pošle přes WhatsApp fotku. Načež mi okamžitě tchýně volá a za fotku mě seřve. Vždy tam najde něco, co je špatně. Dítě dostalo nové kolo, stojí u kola a je špatně, že nemá helmu. Bylo to na zahradě a nikam se nejelo. Při plavání nemají záchranné pomůcky. Plavou od 5 let. Dítě stojí na žebříku a trha švestky, bylo taky špatně, protože nemůže lezt na žebřík, vždyť spadne. Je mu 12.
Už nemůžu.
Aktuálně mám chuť ji dát do blokace a nevidět/neslyšet ji aspoň do Vánoc a nejlépe vůbec.
Kdo jste tu utnul naprosto vztahy s tchyní, jak jste to vysvětlili dětem a třeba i ostatním členům rodiny, když se takto rodina zná? Máma a tchyně jsou spolužačky ze školy.
A proč to řešíš? Jedině co bych odepsala: váš syn je otec. Řešte to s ním.
@Sisika9 píše:
A proč to řešíš? Jedině co bych odepsala: váš syn je otec. Řešte to s ním.
Manžel jí nebere telefon, ona pak vyvolává moji mámě a ta mi tu brečí.
Takže jí mobil vezmu a dostanu tafku. Nebo volá z čísel, co neznám. Ty beru, protože jsem vedoucí kroužku a volají mi rodiče, že mají zájem.
Zajímá mě, jestli to někdo řešil, jak to podal dětem a ostatním.
@Tika92 buď v klidu, mám mnohem horší tchýni než si dovedeš představit. Všechno bylo celkem v klidu, než se narodila dcera. Přestala k nám úplně chodit, dělala, že nejsme. Chodila hlídat cizí děti, jezdila s kočárkem známé po městě ( malém městě ), takže se začali lidé vyptávat, proč se nestará o svoji vnučku. Tak si vymyslela výmluvu, aby nevypadala blbě, že ji nechceme dceru půjčovat. Takže si dovedeš představit, co si o nás říkali lidé…ve finále, když jsem zvedla telefon a zavolala ji, proč to říká, jsem měla tolik přezdívek, že to snad neobsahuje ani slovník
takže tohle je ještě v pohodě a dobrý…
@Anonymní píše:
Manžel jí nebere telefon, ona pak vyvolává moji mámě a ta mi tu brečí.
Takže jí mobil vezmu a dostanu tafku. Nebo volá z čísel, co neznám. Ty beru, protože jsem vedoucí kroužku a volají mi rodiče, že mají zájem.Zajímá mě, jestli to někdo řešil, jak to podal dětem a ostatním.
Tak v první řadě bych důrazně požádala manžela, ať své matce telefon bere. Je to jeho matka, ať si s ní tyhle kraviny řeší sám. Na tom bych trvala.
A co se odstřihnutí týče, jak to myslíš? Chceš se odstřihnout jen Ty nebo celá Tvoje rodina?