Tchýně - vypsání se

15
26.6.23 12:12

Tchýně-vypsání se

Ahoj, jdu se sem jenom vypsat :roll:.
Mrzí mě chování tchýně, vztahy mezi náma nikdy nebyly úplně idylické, ale tak nějak na slušné úrovni jo, vím, že nejsem snacha, kterou by si představovala. Ani ona není tchýní, kterou bych si přála :?
Co mě ale mrzí je, že upřednostňuje děti švagrové ( manželovy sestry). Asi by mě to neštvalo tak moc, kdyby ještě před čtvrt rokem nebyla poprděná z našeho 15 měsíčního syna. Ale to bylo v době, kdy s ní švagrová (už téměř třetím rokem) odmítala komunikovat. Pak najednou zjistila, že tchánovce k životu potřebuje a my jsme byli odsunuti na druhou kolej. U tchánů doma jsou všude jenom fotky dětí švagrové, na tapetě telefonu se obměnují fotky dětí švagrové, skoro každý volný víkend jezdí k nim. My bydlíme ve stejném městě a přijede jenom na pozvání, ačkoliv jsme jí říkali, ať se ozve, když bude chtít syna vidět, může kdykoliv přijít :nevim:.
Nevím, proč mi to tak leží v hlavě, asi žárlivost, tak třeba se mi vypsáním se uleví. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tosidelassrandu
26.6.23 12:15
@Tika92 píše:
Ahoj, jdu se sem jenom vypsat :roll:.
Mrzí mě chování tchýně, vztahy mezi náma nikdy nebyly úplně idylické, ale tak nějak na slušné úrovni jo, vím, že nejsem snacha, kterou by si představovala. Ani ona není tchýní, kterou bych si přála :?
Co mě ale mrzí je, že upřednostňuje děti švagrové ( manželovy sestry). Asi by mě to neštvalo tak moc, kdyby ještě před čtvrt rokem nebyla poprděná z našeho 15 měsíčního syna. Ale to bylo v době, kdy s ní švagrová (už téměř třetím rokem) odmítala komunikovat. Pak najednou zjistila, že tchánovce k životu potřebuje a my jsme byli odsunuti na druhou kolej. U tchánů doma jsou všude jenom fotky dětí švagrové, na tapetě telefonu se obměnují fotky dětí švagrové, skoro každý volný víkend jezdí k nim. My bydlíme ve stejném městě a přijede jenom na pozvání, ačkoliv jsme jí říkali, ať se ozve, když bude chtít syna vidět, může kdykoliv přijít :nevim:.
Nevím, proč mi to tak leží v hlavě, asi žárlivost, tak třeba se mi vypsáním se uleví. :oops:

A co ti teda tchýně tak hroznýho dělá?

• Citovat
  • Upravit
2069
26.6.23 12:24

Odpoved mas ve svem textu. Svagrova s ni 3 roky nemluvila a ted jo. Tak je z toho stastna a dela asi vse proto, aby ji zase neodstrihli nebo si to chce aspon uzit, dokud ji neodstrihnou.
Ta svagrova je jeji dcera?
U vas to riziko takove neni. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
26.6.23 12:27

@Tosidelassrandu neříkám, že mi dělá něco hroznýho, jenom že mě mrzí, že náš syn, kterej pro ni byl ještě před chvilkou priorita, je náhradník, za kterým přijede, když zrovna švagrová nemá čas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.6.23 12:28

Jestliže s ní její vlastní dcera nemluvila 3 roky, tak je asi celkem logické, že teď je nadšená, že se to mezi nimi zlepšilo, ne? Tak jí holt zvěte častěji, pokud o její společnost stojíš. Nebo se sejděte všichni najednou. Nevidím v tom velké drama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
26.6.23 12:31
@Tika92 píše:
@Tosidelassrandu neříkám, že mi dělá něco hroznýho, jenom že mě mrzí, že náš syn, kterej pro ni byl ještě před chvilkou priorita, je náhradník, za kterým přijede, když zrovna švagrová nemá čas :nevim:

Jako a nepřeháníš to trochu? Tak když se spolu nebavily, tak je jasný, že ten svůj čas mohla věnovat jen vám. Teď má svůj život, vás a je. Přestaň to brát tak osobně a ukřivděně, když se vlastně vůbec nic nestalo.

• Citovat
  • Upravit
15
26.6.23 12:32

@zrnko jojo, švagrová je dcera. A podobná situace s nebavením (tchýně a švagrová) se už tady byla asi 3×, to ale ještě nebyly vnoučata. My jsme se tchýni vždycky snažili podržet a to teda asi máme na oplátku. Já to jako na jednu stranu chápu, že si to chce s nima vynahradit. Ale sobecky mě to štve kvůli synovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.6.23 12:33
@Tika92 píše:
@zrnko jojo, švagrová je dcera. A podobná situace s nebavením (tchýně a švagrová) se už tady byla asi 3×, to ale ještě nebyly vnoučata. My jsme se tchýni vždycky snažili podržet a to teda asi máme na oplátku. Já to jako na jednu stranu chápu, že si to chce s nima vynahradit. Ale sobecky mě to štve kvůli synovi.

Syn to vnímat nebude, dokud mu to nebudeš předhazovat. Normálně babičku pozvi jednou týdně k vám a o nic ochuzený nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
26.6.23 12:39

@unuděná no jo, já se snažím ji zvát častěji, ale dostávám zprávy, že jí bolí záda, noha, je škaredě :roll: … a na to pak jede ke švagrové týden hlídat děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.6.23 12:42
@Tika92 píše:
@unuděná no jo, já se snažím ji zvát častěji, ale dostávám zprávy, že jí bolí záda, noha, je škaredě :roll: … a na to pak jede ke švagrové týden hlídat děti

„A nechcete, že bychom s Honzíkem přijeli my? Pomůžu vám, s čím potřebujete, přivezeme buchtu a vy si můžete vnoučka užít klidně vleže“.
Zapomeň na vlastní ego, bude ti líp, vážně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
26.6.23 12:43
@Tika92 píše:

Tak mate velkou nadeji, ze doba nebaveni se opet prijde a tu vyuzijte ke svemu prospechu, nikoli proti dobe jako doposud.

Ono, vam mladym to pochopitelne nedochazi, ale kdyz bych mela mit temer kazdy vikend na navsteve mlade, tak pres prac. tydrn bych se z toho akorat tak stacila vzpamatovat (psych i fyz.),nez zase dojedou o vikendu a ne tak, abych pres tyden zase letela k dalsim mladym.

Za me bych tedy jako tchyne nastavila rod. navstevam pravidla, ne ze furt budu skakat kolem dospelych decek a vnoucat u sebe doma, ale taky jsrm rada obskakovana i ja na navstwve a pritom se rada chvili povenuji vnoucatum. Navsteva na par hodin a pak zase papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.6.23 12:44

@Ahep Ty jsi dneska nějak víc mimo, než normálně. Četla jsi zakladatelky příspěvky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
26.6.23 12:47

No většinou babicky víc berou vnoučata od dcery, než syna, prave z důvodu te snachy, co si většinou diktuje pravidla (zvlášť, když vztah není buhvijaky), taky pokud dceru 3 roky poradne neviděla, tak si ten čas chce vynahradit no. Holt bych ji čas od času pozvala a víc neřešila. U nás byla babička z mamky strany porad a babi od otce tak 2× do roka, toho člověka proste nedonutis, když nemá zájem. A nějak nechápu, proč teda na švagrovou zarlis, když stejně s tchýní nemáš žádné super vztahy, kde kdo by byl rad, ze se nepříjemné tchyně zbaví :D synovi to bude fuk, pokud před nim nebudeš dělat scény.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12210
26.6.23 12:50

Asi si ten ztraceny cas tedka vynahrazuje.. Neboj, ono to opadne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
26.6.23 12:53
@unuděná píše:
@Ahep Ty jsi dneska nějak víc mimo, než normálně. Četla jsi zakladatelky příspěvky?

Nechces resit vic sebe nez me? Ja to fakt nepotrebuji ani nepozaduji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová