Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím že přítel na to má ještě docela rozumný pohled, mohlo by to být daleko horší. On si asi dobře uvědomuje co je babička zač, ale co má dělat, je to jeho máma. Minimálně u poloviny z nás by vztahy s tchýní vydaly na román, bohužel patříš mezi ty méně šťastné co budou muset babu buď zabít nebo se s ní naučit nějak žít. A jestli tě to uklidní, nejsi v tom sama, taky bojuju a zatím je to nerozhodně ![]()
@Anonymní píše:
nejde o to ze ji zakazuji videt syna, to ne…at ho vidi..ale at se sejdou jen spolu…sama rikala nekolikrat ze se u nasich nciti dobre apod.tak proc nezve ona nas k ni? moc tomu prave nerozumim…
Každá rodina má určitý způsob života. Někde je dům otevřený ve dne v noci pro každého, kdo jde kolem a někde návštěvy nesnášejí. To neřeš. Takhle to prostě mají. Způsob života tvojí rodiny je od jejího odlišný. Tečka.
Taky jsem premyslela, jeslti se ji zeptat, co se vlastne deje a proc je to tak.jak to je…ale to jsem jeste nemela moznost…ono zase nejsem ten typ, co by se s ni o tom bavil pred pritelem, protoze podle me je manipulator a umi proste trochu hrat…myslim, ze se neprojevi uplne presne tak, ajk by se projevila, kdyby se mnou byla sama-coz nikdy neni, protze nechce..a to mozna taky prave proto, ze se trochu i ona sama boji o cem bych zacala…a ja se zase bojim, ze kdyz zacnu teda pred pritelem, tak za prve mozna bude delat, ze jako nevi o cem mluvim a nebo bude komedie a co hur - nejsem si jista, jestli by sse mne pritel zastal a nebo jeslti by o cely vubec k necemu bylo..spis nevim, jak se k ni mam proste chovat, aby jsme byli vsichni spokojeni… ale podle vseho asi zatnout zuby, prezit jeji navstevy vlastne „z povinnosti“,aby to dobre vypadala pred pritelem jaoze se zajima a stara a hotovo…
Přežij je ze slušnosti. A neřeš, jak ona to myslí. Moc ji prožíváš, nedělej to jestli to dokážeš.
@rozmyš Dekuju…nevim hlavne, cim jsem si to zaslouzila…ona totiz treba za pritelkyni od starsiho bratra meho pritele jezdi ppravdu temer kdykoliv ma cas..hraje si s jejich prckama…pokazde jim neco priveze…a u nas nic, ani kdyz jsem ji nekolikrat pozvala…me teda nektery i rikaji, co ji znaji, ze to je trochu proto, ze mamka se celkove neciti dobre vedle mne jako zensky..ze druha snacha je prostorove vyraznejsi, je takova nemastna neslana co se nazoru tyce, na vse kyve..ja takova nejsem..reknu svuj nazor ikdyz se mi neco nelibi, byt malickost a neumim teda lozit do zadku…coz mi pritel sam rekl, zemamka by to takto nejradeji, ale at to nedelam…tak to pak clovek je z toho fakt jelen… takze u nas je to teda taky nerozhodne…:D
@Kobliha51 Mas pravdu…bude to nejlepsi..a hotovo…sice me to stve, mrzi a vse se to tak nejak nakupuje, protoze proste neda pokoj, vola, pise smsky jen priteli, se mnou se na nicem nedomlouva, nebere nas jako rodinu..to kazdou zenskou rozciluje..ale co uz…jak rikas-ze slusnosti a nake ucty ke starsim a i rodicum od pritele to proste zvladnu ![]()
@Anonymní píše:
@Kobliha51 Mas pravdu…bude to nejlepsi..a hotovo…sice me to stve, mrzi a vse se to tak nejak nakupuje, protoze proste neda pokoj, vola, pise smsky jen priteli, se mnou se na nicem nedomlouva, nebere nas jako rodinu..to kazdou zenskou rozciluje..ale co uz…jak rikas-ze slusnosti a nake ucty ke starsim a i rodicum od pritele to proste zvladnu
Ber to tak, že když nevolá a nepíše tobě, tak jí nemusíš odpovídat a o odpovědi přemýšlet. Tohle je v mnoha rodinách, nemysli si. Málokde vezme tchýně synovu přítelkyni do rodiny opravdu upřímně. Buď k ní slušná, mysli si něco o zadní části těla a přítele tím nezatěžuj. Buď ráda, že je to fajn pracovitej chlap a nenuť ho, aby si musel mezi vámi vybírat. Ještě mě tak napadá, jestli se do toho taky nemotá tvoje rodina. Nechci se tě dotknout, ale taky to tak někdy bývá.
Buď ráda že máš klid, lepší než když by jsi ji tam měla každý den na návštěvě a ještě Ti dobře radila
. Nejlepší pro přežití bude pro tebe se nad to povznést. Naše dcera dostala od babičky k prvním Vánocům nejlevnější pleny v Hypernovy, celé igelitové a druhá vnučka dostala dárky za pět tisíc. Starší vnučku tchyně navštěvovala pořád a za naší malou přijela za tři roky jejího života asi pětkrát. A to jsme ji museli dovézt i dovézt. Nejdřív jsme se kvůli ní doma hodně hádali, ale dnes je mi úplně jedno. Jednou jí to ale vrátím ![]()
@Kobliha51 jee tak to vubec…vubec ses mne nedotkla a ani to tak neni..ja tohle vse vzdy reknu moji mamce, jellikoz sni bydlim a mam s ni neuveritelne krasnej kamaradskej vztah, takze ji muzu rict temer cokoliv a spis ji to podavam vetsinou tak, ze z toho mame srandu, ale parkrat jsme se bavili vazne a rikala taky, ze chape jak moc me to stve i mrzi, ale ze se to jednou otoci a pritelova maminka bude mozna i litovat, ze se nechovala jinak…
@rozmyš taky pravda
no tak mame to celkem podobny…ja vzdy nechapu ty extremy..bud se zajimaj moc a nebo vubec…a nebo si my moc vymyslime a jsme vecne nespokojeny?:D
Holky, já bych řekla asi tak. Každá jsme někdy tím vnoučetem, o které se jedná, každá jsme někdy tou snachou, kterou štve tchyně a bohužel se většina z nás stane i tou tchyní, kterou štve snacha a která štve snachu.
Zkušenost a pocity z těchto jednotlivých životních etap jsou myslím nepřenosné a nevysvětlitelné, pochopíme je asi jedině tehdy, až je zažijeme, nebo budeme prožívat. ![]()
I já bojovala s tchyní jako blázen a ejhle - dostávám se do věku, kdy muj malý chlapeček dorůstá v muže a docela se začínám " bát ",kterou že princeznu si zanedlouho přivede a jak s ní budu vycházet. A můžu vám říct, že možná budu taky nesnesitelná tchyně
![]()
@Anonymní píše:
@Kobliha51 jee tak to vubec…vubec ses mne nedotkla a ani to tak neni..ja tohle vse vzdy reknu moji mamce, jellikoz sni bydlim a mam s ni neuveritelne krasnej kamaradskej vztah, takze ji muzu rict temer cokoliv a spis ji to podavam vetsinou tak, ze z toho mame srandu, ale parkrat jsme se bavili vazne a rikala taky, ze chape jak moc me to stve i mrzi, ale ze se to jednou otoci a pritelova maminka bude mozna i litovat, ze se nechovala jinak…
Na to, že bude litovat, nečekej. Někdo nelituje ničeho i když třeba někoho zabije a je naštvanej na ty, kteří mu na to přijdou. Vnímání světa je u každého jiné.
@Anonymní píše:
Holky, já bych řekla asi tak. Každá jsme někdy tím vnoučetem, o které se jedná, každá jsme někdy tou snachou, kterou štve tchyně a bohužel se většina z nás stane i tou tchyní, kterou štve snacha a která štve snachu.![]()
Zkušenost a pocity z těchto jednotlivých životních etap jsou myslím nepřenosné a nevysvětlitelné, pochopíme je asi jedině tehdy, až je zažijeme, nebo budeme prožívat.
I já bojovala s tchyní jako blázen a ejhle - dostávám se do věku, kdy muj malý chlapeček dorůstá v muže a docela se začínám " bát ",kterou že princeznu si zanedlouho přivede a jak s ní budu vycházet. A můžu vám říct, že možná budu taky nesnesitelná tchyně![]()
Hezky napsané
![]()
Koukate nekdo na primu na Muzi proti zenam prave?
Kolik procent zen vychazi dobre se svou tchyni? otazka
a odpoved :71% - to je skoro neuveritelny ![]()
@Anonymní píše:
Koukate nekdo na primu na Muzi proti zenam prave?Kolik procent zen vychazi dobre se svou tchyni? otazka
a odpoved :71% - to je skoro neuveritelny
Já znám ve svém okolí asi tři co mají s tchýní fajn vztah, pak pár co se tolerují a u zbytku je to boj ![]()