Tchýně, přítel, náš syn a já

Anonymní
14.2.15 20:07

tchyne,pritel, nas syn a ja

Preji vsem krasny vecer…predem pisi, ze asi uplne nepopisi celou situaci za psolednich pet let, ale aspon v kostce to zkusim a verim, ze se snad najde nekdo, kdo da dobrou radu a kdyz ne, aspon se „vykecam“…

Holky..mam pritele uz skoro pet let..mame spolu rok a pul stareho chlapecka..bydlime u mych rodicu (jeste cca rok budeme),pritel jezdi za praci do zahranici, poslendiho pul roku byva doma po trech tydnech tak na tyden maximalne. A do toho tu mame jeho maminku…Jeho maminka dela smeny, ma casu az az, bydli od nas cca 15 km. Na zacatku vztahu mi pritel vzdy rikal, ze ma s maminkou uazsny vztah a vse ji rika, ze si moc rozumi..ovsem ne pokazde kdyz prijel z prace tak za ni jezdil..to ja byla ta, ktera mu rikala ze bychom se meli za ni stavit na kafco, ze bychom se meli nekdy podivat kam vlastne jezdi na vikend na chatu (pritel tam nikdy nebyl a to tam maminka jezdi x let). Jenze rok se s rokem otocil a ja zjistila, ze to co delam ja asi neni uplne spravny, protoze o to nikdo nestoji…Maminka se zacala chovat jako „opici mama“..mam takovej dojem, ze ji snad kradu synatora hned od zacatku..pritel se o ni staral, kdyz potrebovala (kdyz nemela praci posilala ji mesicne penize na ucet a ona sedela doma na zadku, cokoli potrebovala opravit zaridit, tak pritel udelal)…ovsem co je se mnou tak na to nebyl cas a jelikoz ma sveho pritele uz x let, tak mi dal pritel za pravdu, ze by ji vse mel zaridit on…OK…vztah mezi nama trema byl takovej vselijakej..ale brala jsem to..a tak nejak jsem ty kafca u ni prezivala…ikdyz se staly i situace, kdy maminka rekla ze uz ma novou praci v salonu a at se tam jde pritl nekdy podivat, ze tam chodi samy pekny holky se silikonovyma prsama apod…:D no pro me spsi smesna poznamka, jinou by mozna nastvala ale tak rekla jsem si-asi si to neuvedomila..ale uvedomovala si vse moc dobre…

Po dvou letech vztahu jsme se rozhdoli pro koupi pozemku, staveni domecku a do toho miminko…vse naprosto super..maminka se mohla zblaznit radsot..jeji treti vnouce, ale poprve od jejiho nejmilovanejsiho syna (opravdu ho mela jako svyho manzela snad)..jenze tohle jeji nadseni trvalo asi do poslendiho mesice tehotenstvi, kdy mrcela pritelovi do telfonu, ze jako se musi zmenit to chovani k ni od nej..ze jako neexistuje aby se za ni nestavil kdyz prijede z nemecka a proc jako ja nemuzu jet jeste v poslendim mesici za ni na chatu (90km autem v 45 stupnich -predlonske leto..otekly nohy, motani hlavy.vsak to znate)..nicmene ja opet „koza blba“ jela..o prochazce v 1 hodinu v nejvetsim paraku nemlvuim..prezla jsem :D Malej se nam narodil na zacatku zari..maminka prisla do porodnice, ale ani me ani malemu nic neprinesla..pristi navsteva, taky nic neprinesla..na vanoce prvni darek…nechapu :( celkove kdykoliv jsem ja doma „sama“ nebo teda s nasima, tak se nestavai nenapise, ale jakmile prijede pritel tak telefonat ze se chce videt…me to otravuej nemuzu si pomoct…ona jezdi kdykoli ma vono k druhe snase, ktera ma 2 deti..to se muze z nich zblaznit, ale za nama nejede…nebyla u nas za poslendi rok a pul ani jednou jen tak, kdyz pritel nebyl doma..vubec ji malej nezajima…nenapise, nezavola..nic..ani me nepozve…na Vanoce kdy se uvidime jsem se ptala mesic predem nejmin trikrat a nebyla schopna rict den…pak byla nastvana ze ten den co chtela (volala den pred) nemuzem…a zase komedie ze ted ajko super vanoce ze se neuvidi teda s nikym ze na to kasle…kdyz sme se nakonec nejhak domluvili, tak jsme prijeli k ni..ona nenechaystala vubec nic, stormek nemela…darek malemu dala ten, ktery jsem pro nej musela objednat ja, potze ona prece nebude kupovat naky kraviny ktery se nekdy vali…no hruza…a ted mi dosly nervy…

pritel minuly tyden prijel domu a hned mezi dvermi se me pta „co delame v sobotu?“ a ja „nevim..asi pojedem za kamaradkou“ a to hend bylo „no chce se stavit mamka…“ tak ja jsem riteli rekla vse jak to je at se nezlobi ale ze mamka to snad dela schvlane a ze chce videt spis jeho nez nas vsechyn, tak at si za ni jede nakafe a nas do toho netahaji..vecne slysim jak se u nasich doma neciti a tak…ale ze by ji treba napadlo rict „decka vemte rano maleho, prijedte, pujdem na vychazku a muzete zustat treba na obed“ to neee…za celych pet lt jsme na obede u ni nebyli..jen ja jak blba letim kdyz ma prijet jeste pro zakusky ke kafcu…tak jsem mile zlate mamince napsala sms „mila babicko, mame s tatinkem jine plany na ty 4 dny co rijede, tak se nezlob..v beznu tu bude cely mesic, tak bude na navstevy plno casu“ a babicka mi nenapsala…napsal priteli ze ted ajkao je ji to lito ze nemuze prijet (spis ji stvalo ze nebylo po jejim)…a asi 10 minut po jeji sms volal pritelum mmladsi bratr, ktery s maminkou bydli, ze maminka doma breci a musi se jit i vyvetrat se psem..a co jsem ji ja udelala…a to e pokazde..kdyz neni po jejim takbud jeci a nebo dela chudinku ze place…ja nevim co s ni..vubec nevim jak se chovat co rit priteli..jeslit ji ignorovat nebo zatnout zuby a pokazdy ustoupit..ted to bylo poprve co jsem fakt rekla ne a proste bylo ne..jinak se to vzdy nejak udelalo…kdyz se s pritelem o ni bavim a zacnu trochu tlacit tak to nechce probirat..jen mi rekne „co ti na to mam rict..je to moje mama“---- a ted jsem ve 4tem tydnu..zrejme cekame pro maleho bratricka nebo sestricku… a ja chci mit klidek…krasny tehotenstvi a ne se s ni rozcilovat…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1127
14.2.15 20:23

To nejde ani přečíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
14.2.15 20:25

:nevim: je to vyderacka :cert: Neustupuj však ona dobre vi jak na vás.. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.15 20:26

Pisu to nastvana uz :D omlouvam se…ale myslim, ze pochopit se to da :)

• Citovat
  • Upravit
972
14.2.15 20:27

Tak se nerozciluj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.15 20:29

Asi je to zbytecny, ze?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.15 20:31

Holky kdybyste ale vedeli, jak ja uz nevim z ktere do ktere…pro nas uz je to tak dost tezky, ze se stavi, chceme travit cas spolu jako rodina, kdyz je pritel ted tak malo doma…a do toho resit jeste, aby se nahodou necitila ukrivdene a pritel, aby mel cisty svedomi, ze maminka je spokojena… pritom to prece i on sam musi videt, ze se nechova jako babicka..

• Citovat
  • Upravit
282
14.2.15 20:41
@Anonymní píše:
Holky kdybyste ale vedeli, jak ja uz nevim z ktere do ktere…pro nas uz je to tak dost tezky, ze se stavi, chceme travit cas spolu jako rodina, kdyz je pritel ted tak malo doma…a do toho resit jeste, aby se nahodou necitila ukrivdene a pritel, aby mel cisty svedomi, ze maminka je spokojena… pritom to prece i on sam musi videt, ze se nechova jako babicka..

Ale on si to nechce přiznat..bylo by mu z toho jeste hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.15 20:44

No prave..a ja opravdu nevim, co s tim…jako to mam pokazde, kdyz ona zavola, tak proste delat hodnou a porad ji ustupovat at je spokojena, ikdyz me to s ni proste nebavi? z ni jde hrozne citit, ze me nema rada…dokonce uz jsem od jeho brachu nekolikrat slysela, ze me fakt nemusi, ze pry kdyz k ni prijedem, tak hned chci jet pryc..a ze s ni moc nemluvim…pritom ja se i snazila do urcite doby prave delat tak, aby to mezi nama bylo dobry…a vzdy sem si rikala, ze uz me nicim nemuze prekvapit..ale muze…vzdy najde neco, cim mi uplne vyrazi dech…

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
14.2.15 20:44
@Anonymní píše:

Je to jeho rodina. S tím nic nenaděláš. Přijde mi, že s ní moc bojuješ a svému muži chceš vysvětlit, jak on to má brát. Zkus se nad to povznést. Ona už jiná nebude. Tvůj přítel to určitě ví a nechce být jak oběť mezi vámi. Měla jsi jí nechat přijít na kafe a byl by pokoj. Neber to tak, že ona vyhrává a ty prohráváš. Když se ti nelíbí, co ona říká, tak obrať téma někam jinam a kašli na ni. Zkus to, jestli ti to půjde. Mě přijde, že tyhle hovory o rodinách té druhé strany jsou stejně hrozné, jak hádání o peníze. Žijte si pro sebe a berte to jako něco, co musíte nějak přežít. Jemu se třeba u tvých rodičů taky něco nelíbí a nic neříká. Všude je něco. Netřeba to hrotit.

• Citovat
  • Upravit
1008
14.2.15 20:47

Každá dobrá máma nemusí být dobrá babička. To, že zbožňuje syna neznamená, že si sedne na zadeček z vnoučka a tobě nezbyde nic jiného, než se s tím smířit. Nicméně každá mince má 2 strany. Stejně tak, jako ty vidíš partnera málo, tak i ona málo vidí svého milovaného syna… a ty po ní chceš, aby ho viděla ještě míň. Ale chápu, že tě to trápí. Ale chápu i tchýni! Taky máš kluka a budeš jednou tchýně…měj nadhled ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.15 20:50
@Kobliha51 píše:
Je to jeho rodina. S tím nic nenaděláš. Přijde mi, že s ní moc bojuješ a svému muži chceš vysvětlit, jak on to má brát. Zkus se nad to povznést. Ona už jiná nebude. Tvůj přítel to určitě ví a nechce být jak oběť mezi vámi. Měla jsi jí nechat přijít na kafe a byl by pokoj. Neber to tak, že ona vyhrává a ty prohráváš. Když se ti nelíbí, co ona říká, tak obrať téma někam jinam a kašli na ni. Zkus to, jestli ti to půjde. Mě přijde, že tyhle hovory o rodinách té druhé strany jsou stejně hrozné, jak hádání o peníze. Žijte si pro sebe a berte to jako něco, co musíte nějak přežít. Jemu se třeba u tvých rodičů taky něco nelíbí a nic neříká. Všude je něco. Netřeba to hrotit.

así mas pravdu…mozna bych se mela povznest…kdyz on ten pohar opravdu uz pretika…je toho vazne mnohem mnohem vic…a me to ve finale vic mrzi nez stve uz kvuli nasemu malymu…ikdyz si myslim, ze ten si v hlavince udela poradek casem sam a bude sam vedet, ktera babicka je hodna a ktera uz moc ne…a pritel-vim ze je to jeho mama, ale taky si myslim, ze by se meli naucit rikat si veci co je stvou a to se moc nedelo..Je pravda, ze mi jedna pani uz radila, at se nad to povznesu a jsem ja ta „hodna“, ze si tim pritele ziskam..ze pokud budu ja delat neco jakoby natruc, tak se akorat budem nakonec kvuli ni hadat…coz je fakt…ale je to tezky..hodne tezky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.15 20:52
@klenice píše:
Každá dobrá máma nemusí být dobrá babička. To, že zbožňuje syna neznamená, že si sedne na zadeček z vnoučka a tobě nezbyde nic jiného, než se s tím smířit. Nicméně každá mince má 2 strany. Stejně tak, jako ty vidíš partnera málo, tak i ona málo vidí svého milovaného syna… a ty po ní chceš, aby ho viděla ještě míň. Ale chápu, že tě to trápí. Ale chápu i tchýni! Taky máš kluka a budeš jednou tchýně…měj nadhled ;)

nejde o to ze ji zakazuji videt syna, to ne…at ho vidi..ale at se sejdou jen spolu…sama rikala nekolikrat ze se u nasich nciti dobre apod.tak proc nezve ona nas k ni? moc tomu prave nerozumim…

• Citovat
  • Upravit
1008
14.2.15 20:55

A co do toho vosího hnízda píchnout a zeptat se jí, v čem je ten problém? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
14.2.15 20:58
@Anonymní píše:
así mas pravdu…mozna bych se mela povznest…kdyz on ten pohar opravdu uz pretika…je toho vazne mnohem mnohem vic…a me to ve finale vic mrzi nez stve uz kvuli nasemu malymu…ikdyz si myslim, ze ten si v hlavince udela poradek casem sam a bude sam vedet, ktera babicka je hodna a ktera uz moc ne…a pritel-vim ze je to jeho mama, ale taky si myslim, ze by se meli naucit rikat si veci co je stvou a to se moc nedelo..Je pravda, ze mi jedna pani uz radila, at se nad to povznesu a jsem ja ta „hodna“, ze si tim pritele ziskam..ze pokud budu ja delat neco jakoby natruc, tak se akorat budem nakonec kvuli ni hadat…coz je fakt…ale je to tezky..hodne tezky…

Malý si zvykne a bude to pro něj i poznání, že všichni lidé nejsou hodní a všechny babičky nejsou rozmazlovací. To je do života taky dobré. A když ti někdo řekne, že ona tě moc nemusí tak mu odpověz, že ty ji taky ne a že je dobře, že s ní nemusíš žít. A můžeš ji naopak pochválit, že syna (tvého přítele) dobře vychovala a za to jsi jí vděčná. A jak a co si oni doma říkají, to neřeš a neřeš ji vůbec. Buď k slušná, jako ke každému cizímu člověku. Blíž se k ní nedostaneš, protože ona nechce a ruku na srdce, přílišná blízkost by v tomto případě byla kontraproduktivní. Nikdy nevíš, čím ti bodne kudlu do zad, tak ať jsi od ní raději dále a moc toho o vás jako o rodině neví. O to požádej tvého přítele, ať se u ní doma o vás moc nerozkecává, protože čím míň ona toho bude vědět, tím to bude lepší. Slušně a s odstupem, to bude na ni platit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová