Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím maminky…napadlo mě, že bych svému dítku koupila teepee stan a zlikvidovala postýlku. V postýlce mi moc být nechce, hrozně se mi tam budí. Když dám větší postel pro větší dítě tak si ublíží jelikož máme teprve rok. Tak mě napadlo že vyndám matraci z postýlky.. postýlku zlikviduji, koupím teepee a udělám ji spinkání tam, jelikož nehrozí pád. A až bude čas na větší postel tak dáme normálně postel. U mě spát už nemůže sem hrozně dokopaná a nevyspaná.
Má s tím někdo zkušenosti že by se o ně podělil? Popřípadě nějaká kritika proč by to tak nemohlo být? Děkuji 🌺
Bude ji v tom hrozny horko. Mame to jako domecek na hrani a spat bych v tom teda nechtela. Synovec kdyz dostal jen takovou „kukaň“, co se dava pres normalni postel v miste, kde je hlava, tak se toho hned zbavovali, protoze se pod tim varil. A teepee je jeste horsi.
@Janadel píše:
Bude ji v tom hrozny horko. Mame to jako domecek na hrani a spat bych v tom teda nechtela. Synovec kdyz dostal jen takovou „kukaň“, co se dava pres normalni postel v miste, kde je hlava, tak se toho hned zbavovali, protoze se pod tim varil. A teepee je jeste horsi.
přesně tak, naprostý nedostatek vzduchu, horko - ne a ještě jednou ne
Je to pracholap. Nechtěla bych, aby děti spaly v nějakých takovýchto domečích a udělátkách.
Nehledě na to, že pokud bude dítěti v noci špatně, tak se k němu prostě hůř dostává, než když ho jednoduše čapneš a vyndáš z postele.
Dej jí postel s výlzem nebo dej její postel vedle vaší (aby měla svůj prostor, ale pocit rodičů na dosah ruky).
Za mě kravina, bude se tam držet stálý vzduch, teplo, jak tam chceš „větrat“, aby se dítěti dobře spalo? ![]()
No vidíte to mě třeba nenapadlo. Od toho ty diskuze tu jsou. Tak jediné co mě ještě napadá je taková ta postýlka jako by domeček…ta je taková přízemní…
Postel vedle moji bohužel nejde..mám poměrně malý byt. Zasahovalo by to dost do prostoru.
A v noci spí dobře…když je ve velké posteli… Ale jakmile je v postýlce tak hotovo. Převaluje se… Kňourá.. budí se. Ale jak přesunu k sobě tak spí celou noc úplně v pohodě.
A proc se bojis velke postele? Vzdyt tam muzes mit zabranu a tam, kde neni, muzes dat tu matraci z postylky. Nebo koupit jen matraci, mit ji na zemi, a pak dokoupit postel.
Me taky spaly deti nejlip od mala ve velky posteli, ale spis proto, ze tam byly s nama, nez ze by se v postylce mlatily o sprusle ![]()
@Ver.r.o.n.i..k.k.a. píše:
A v noci spí dobře…když je ve velké posteli… Ale jakmile je v postýlce tak hotovo. Převaluje se… Kňourá.. budí se. Ale jak přesunu k sobě tak spí celou noc úplně v pohodě.
Jestli to dobre chápu, tak spi dobře, když je s Tebou. Takze zmena postylky to spis nevyřeší
Nicméně k dotazu: do teepee bych ho spat nedavala, duvody uz holky uvedly. Ale můžeš zkusit dat jen matraci na zem a pred ni neco mekkeho, kdyby se svalil. Podle montessori se tak spi normálně od mimina…
@větvička1 no máme jeden rok z větší postele slitne i kdyby tam byla zábrana. Ještě to moc nepobírá kde jsou nastavené meze a že si může ublížit… A když spí se mnou tak se sice vyspí, ale já ne 😅
@Ba-stet když dám enem matraci na zem tak bývalý bude všude říkat že mi dítko spí na zemi jak squoter 👍 🤦 má jakési návyky ženské takže chodí všude a vykládá jak by všechno zvládl lépe. 👍
@Ver.r.o.n.i..k.k.a. No a na spani v teepee by byvaly rekl co?
Tak mu tvrd, ze spi v nem. Ja ale myslím, ze je jen teoreticka debata, protože nevěřím, ze by dítě melo neco proti klasicky postylce. Proste nechce spat samo, na tom neni divnyho.
@Ba-stet když dám enem matraci na zem tak bývalý bude všude říkat že mi dítko spí na zemi jak squoter 👍 🤦 má jakési návyky ženské takže chodí všude a vykládá jak by všechno zvládl lépe. 👍
tak bych asi koupila tu domečkovou ![]()
@Ba-stet no já právě myslím že jí jde o prostor. Jelikož jednou usnula na pěnových puzzlich tak sem ji tam nechala enem přikryla a spala jak zabitá. A když sem ji pak dala do postýlky tak zas kolotoč toho co jsem spala výše…
Teepee byl jen nápad… Že by tam mohlo být přílišné teplo atd. mi vůbec nedošlo. 🙈 Takže to realizovat samozřejmě ani nebudu.
@větvička1 no máme jeden rok z větší postele slitne i kdyby tam byla zábrana. Ještě to moc nepobírá kde jsou nastavené meze a že si může ublížit… A když spí se mnou tak se sice vyspí, ale já ne 😅
Nevim, ve spanku se pres tu zabranu snad neprevali, ne? Jsou i vyssi zabranky, jestli mas strach. A slejzat z postele po nohach jsme ucili deti uz pred prvnim rokem, zasadne chtely dolu po hlave
Ale trenink stacil kratkej a pochopily ![]()