Těhotenství a bylinky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2613
13.4.10 20:39

držím palce ve snažení :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
13.4.10 20:45

Díky moc, cca za necelý měsíc snad snaženíčko začne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
14.4.10 10:29

Ahojda holky!
Tak já mám taky dg. migrénu. Taky jsem zkoušla Fromen a ještě něco podobného = hlava bolela pořád a já byla jak zfetovaná. Pak mi dal dr. Relpax a ten byl docela v poho. Jenže já měla migrény docela často a myslím, že tenkrát ti mohli předespat 12tbl. na 3 měsíce, víc né, a mě to kolikrát ani nestačilo :-(
No a pak jsem se rozhodla, že chceme mimi a vysadila jsem antikoncepci a přestala brát Relpax (už preventivně) a najednou migréna ustoupila! Myslím, že to bylo tím vysazením antikoncepce. Sem tam mě pobolívala hlava, ale migrénu jsem měla tak max. 1X za měsíc a to mi zabral ibáč, ale jen 3tbl po 400mg. Fuj!
Teď jsem těhotná 13tt a migrénu jsem měla jen 1X a nic jsem si nebrala. Užila jsem si a mažnel taky (nech mě! nechoď ke mě! nešahej na mě! nemluv na mě!…).
Myslím, že když tě bolí hlava 3. den už to vydrž, záchvaty by neměly trvat déle jak 72 hodin, takže už bys měla mít konec.
Vydrž to aspoň do toho konce 3. měs těhu, za nějaký průšvih to nestojí.
Držím pěsti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
14.4.10 23:33

Neloo dík za podporu, dnes jsem už vážně o.k. ale jestli se to bude opakovat tak umřu, já trpím na migrény cca od 12 let a po prvním porodu se to hooodně zhoršilo. Když jsem teď vynechala antikoncepci, tak výsledek taky žádnej :-( snad už bude líp.
 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
15.4.10 09:05

No týjo, to mě ani neděs. Přesně tohle mi říkala dr., že po porodu se migrény většinou zhorší, ale já si říkala, že to jsou kecy!
Achjo. Já se už těšila, že ze mě bude normální člověk. Mám migrény od 16let dg. a často jsem si říkala, že kdyby všechny ty prášky co jsem za život sežrala viděla pohromadě, tak se asi zkácim.
No tak uvidím po říjnu, to mám termín porodu a pak napíšu. :mavam:
Jinak držím pěsti ať máš aspoň přes těhu pokoj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
15.4.10 11:39

** meduleinka** Je moc fajn, že už je ti lépe. Ale teda že se ti migrény po prvním porodu zhoršily, to je mazec. Mě to moje dr.taky říkala, že je velká pravděpodobnost, že se to po porodu ještě zhorší, to si celkem neumím představit, když i teď když mě to chytne, tak nejsem schopná existovat, kolikrát jsem už musela odjet z práce (byly ze mě opravdu nadšení v práci) a i přes časné spolknutí prášku stejně nic nezabralo a dva až tři dny jsem byla prostě mimo. No bude to asi ještě veselé :cry:

Nelaa máš pravdu, taky jsem si říkala, že dát všechny ty prášky na hromadu, tak to by byla slušná kopa.

Každopádně vám přeji klidné těhotenství bez migrén a nejlépe aby už se neobjevily vůbec. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
15.4.10 14:27

Jojo, nejlepší je, že když člověk odchází z práce, protože ho „bolí hlava“ tak si všichni ťukají na čelo :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
16.4.10 14:34

Ahoj Medu - omlouvám se, že jsem nereagovala, teď jsem tu chvíli nebyla… Jestli máta v těhu to nevím :nevim: , myslím, že troška v prvních dvou trimestrech by neměla vadit. Já kvůli teinu nepila vůbec žádné čaje - ani ovocné natož bylinkové nebo černé… Hlídala jsem se úplně ve všem a nejedla a nepila toho strašně moc. Myslím, že druhé těhotenství až tak striktně řešit nebudu. Jinak sama migrénami netrpím - to je fakt, brácha je míval jako malé děcko a bylo to hrozné - cca na dva dny ztratil zrak, zvracel a měl takové bolesti hlavy, že s ní občas mlátil doslova o zeď. Po nějaké době (když mu ve čtyřech letech ochrnul lícní nerv) se zjistilo, že to má od klíštěte (cca dva roky stará borelióza). Takže bolesti to jsou asi hrozné - poradila bych se s lékařem nebo v lékárně, ale s bylinkami nevím nevím - hranice, kdy můžeš přebrat je pro laika lehce překročitelná… Třeba Ti doktor poradí s nějakým lékem. Tak ať máš brzy pokoj! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
20.4.10 10:35

holky dík moc za rady.
pokud Vás ještě něco napadne, tak šup sem s tím.
Já bylinky miluju a už jsem si odepřele kafe a ještě čaj, to by mě zabilo. tak jsem si koupila ten těhotenský a tam je meduňka a šípek jinak nic.

dík moc a klidně ještě pište

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.5.10 17:28

ahoj, proti bolesti jsou super tipy v Bylinky revue na mojebylinky.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
28.4.17 07:21

Šalvějový deodorant

A jaký máte názor na používání šalvějového deodorantu v těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
28.4.17 08:45

Klidně bych ho používala. Pokud ho teda nechceš sníst. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
28.4.17 08:47

@Ainnah Šalvěj může způsobit potrat, ale těžko říct, jak je to s deodorantem, asi bych ho nepoužila radši.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
28.4.17 09:04

@Barenka5 Vnější aplikace nevadí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
28.4.17 12:17

@Agneth Tak to jsem nevěděla :hug: