Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem v 6tt a dozvěděla jsem se to před týdnem a vzala jsem si asi 3× MACMIROR COMPLEX 500!! Chytl mě Velký zánět… a četla jsem že se to nesmí. Mám strach že jsem nějak miminku ublížila
máte s tim zkušenost? A ještě jeden dotaz brala jsem si do teď Prothazin na spaní.. A prý se nesmí v těhotenství…někde ale píší že se předepisuje. Achjo mám strach o malý.. Děkuji za odpovědi
Ahoj, neboj se. Buď v klidu. V tomto stádiu těhotenství je to všechno buď a nebo. Pokud se dítě drží, nezačala jsi krvácet, tak bude vše v pořádku. Volala bych klidně už gynekologii a navštívila lékařku kvůli UTZ a zeptala se na vše. Chodí se i dříve na UTZ, než v šestém týdnu. Takže klidně se nech uklidnit a domluv se s ní co a jak dál.
Okamžitě vše vysaď a pak to řekni doktorovi. Ale co vím, tak se říká, že do 10tt není dítě napojené na matku a živí se samo z vajíčka, právě pro tyhle případy, takže by to mělo být dobré.
@Nikky23 Tak macmiror je snad na předpis, ne? Jinak ho tedy předepisují i gynekologové v těhotenství, ale určitě existují lepší preparáty pro těhotné.
A pokud těhotenství plánuji, tak se jako potencionálně těhotná chovám, a nezobu prothazin jak lentilky. ![]()
@Svistice Měla jsem ten macmiror doma který jsem měla na předpis kdyby mě ten zánět furt zllobil! Tak jsem nevěděla že jsem těhotná tak jsem si to brala! ![]()
@Nikky23 Opravdu klid. Dnes nic neber, zítra si zavolej na gynekologii. Stejně si tě už vezmou na UTZ. Hlavně klid, ten stres je pro mimčo blbej. Však zpět to nevezmeš a pravděpodobně se vůbec nic nestalo.
Já Macmiror beru skoro celé těhotenství
Ale nechápu jak ti mohl zůstat doma, má se dobrat celý!
Ahojte, holky jsem v 6tt a byla jsem pred tydnem na tetovani nevedela jsem o tom ze jsem tehu. zjistila jsem to dva dny po tetovani je mozne je jsem mohla mimi nejak ublizit?
@Barca.Mamina Nemyslím si. Pár tetování už mám a je to vpichované do kůže ta barva by se neměla dostat do celého těla, ale doktoři to nedoporučují protože to od koho máme to tetování nemusí být sterilní!!! A za druhé naše tělo bere tetování jako infekci a ona se může rozšířit do celého těla a to už by byl pruser!!!
@Nikky23 píše:
@Barca.Mamina Nemyslím si. Pár tetování už mám a je to vpichované do kůže ta barva by se neměla dostat do celého těla, ale doktoři to nedoporučují protože to od koho máme to tetování nemusí být sterilní!!! A za druhé naše tělo bere tetování jako infekci a ona se může rozšířit do celého těla a to už by byl pruser!!!
A myslím, že barva může obsahovat těžké kovy.