Těhotenství, neschopenka a práce

KateřinaNovakova93
6.4.22 09:53

Těhotenství, neschopenka a práce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Vaš názor. Jsem momentálně v 8tt. Z důvodu zánětu průdušek mi byla vystavena neschopenka. Zánět průdušek jsem vylecila antibiotikami, bohužel mi začaly ranní nevolnosti. Začíná mi být zle ráno a skončí to až odpoledne :zed:
Doma nejsem schopna udělat skoro nic a obávám se, že na kontrole u praktického lékaře mi bude neschopenka ukončena z důvodu vyléčení průdušek. Je nějaká možnost že by mě doktorka ještě nechala pár dní doma, než se mi udělá lépe? Nebo mam tohle spíše řešit s gynekologem?
V práci za me náhradu mají a sami mi nabídli abych nespechala. Navíc pracuji v malém obchod kde se tahají balíky vod, bedny se zeleninou, zboží. Bohužel mě nemají kam preradit, musela bych jen sedět na pokladně a veškeré věci by za mě musel tahat a doplňovat někdo jiný, proto je pro ně lepší když za mě mají náhradu :nevim:
Prosím o nějaký názor, jen se po mě hned nevozte :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1724
6.4.22 10:02

Tak zkus zapůsobit na svého praktika, jak k němu půjdeš na kontrolu. Za to nic nedáš. Ale je fakt, že tohle bych spíš řešila se svým gynekologem. Pokud je rozumný, vyjde ti vstříc. Takže než ti skončí neschopenka, tak se s gynekologem můžeš zkusit jakože dopředu domluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.4.22 10:06

Tak pokud myslíš, že ti stačí pár dní, tak prostě praktikovi řekni, že se pořád necítíš úplně dobře, a aby ti neschopenku ještě neukončoval. Ani vlastně nekecáš ;) A uvidíš no, když by se to nelepšilo, tak by to chtělo spíš za gynekologem, ale nikde nemáš jistotu, že na nevolnosti ti neschopenku vypíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
6.4.22 10:07

Obvoďák ti ukončí PN, takže další PN řeš s gynekologem.
Jinak pokud se ti potom udělá líp, tak bych šla do práce, pokud pro tebe nemají pozici, kterou by jsi mohla vykonávat, tak můžeš zůstat doma za plný plat. Nechtěla bych být na PN jen tak kdyby mi nic nebylo byla by jsi zbytečně limitovaná vycházkami, a taky by jsi měla méně peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18648
6.4.22 10:07

@KateřinaNovakova93 pokud je důvod, tak gynekolog by měl převzít neschopenku pod sebe. Nevim jak je to s důvody Resp jestli pak změní číslo proč jsi doma. Určitě se informuj před ukončením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
6.4.22 10:08

Řešila jsem tohle taky v práci. Zajdi si za svým gynekologem, on řeší neschopenky v těhotenství, sám ti ji i předepíše. Praktický lékař by tě tam stejně sám poslal ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
6.4.22 10:27

Tak jestli ti je bídně, tak požádej praktika o prodloužení, nemá smysl se v práci zbytečně trápit, stejně bys nic kloudnyho neudělala. Nevidím důvod, proc by neschopenku na pár týdnů nemohl vystavit praktik. Pokud je to tak, že chceš marodit až do porodu, tak to asi pak řeší gynekolog :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.4.22 10:41

@KateřinaNovakova93 pokud nemají práci vhodnou pro těhotnou, můžeš být doma na 100 procentech platu a to bez neschopenky. Požádej ofiko o přeložení. Jinak neschopenka se řeší u gynekologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
6.4.22 21:59

@KateřinaNovakova93 me napsal v 9tt gynekolog neschopenku hned jak jsme to zjistili…a od te doby jsem a budu doma porad. Taky pracuji v obchode, rekla bych mu ze se tahas s tezkymi vecmi🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
7.4.22 07:13

Ahojky, já jsem 17 týden a zvracim cca od 7tydne od rána do večera, naštěstí mi v práci umožnili trvalý home Office, ale jak jsem byla už úplně hotová, zavolala jsem svému dr na gyndu a bez řečí mi vystavil PN, kterou jsem si nechala týden, ať si odpočinu. Minuly týden jsem chytla od syna nějakou virozu a taky mi hned vystavil PN, já bych to zkusila první u praktika, když to tam už máš a pak bych se nebála obrátit na gyndare. Můj je Teda skvělý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.22 07:17

Těhotenství a práce

Zdravíčko, jsem úplně na samém začátku těhotenství, 2 x mi vyšel pozitivní test, zatím gynekologem nepotvrzeno, když jsem to zjistila, šla jsem hned na neschopenku. Chci se zeptat, dělám ve fabrice, ale mám strach ohledně miminka, přece tam je kravál, prach.. tak mě zajímá když je někdo doma, tak má pouze 60% z výplaty a má určené vycházky? Jak to zvládáte? Nedokážu si představit denně mít 3 hodiny vycházky 8o :,( děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18648
10.5.22 07:42
@Nameisdenisa píše:
Zdravíčko, jsem úplně na samém začátku těhotenství, 2 x mi vyšel pozitivní test, zatím gynekologem nepotvrzeno, když jsem to zjistila, šla jsem hned na neschopenku. Chci se zeptat, dělám ve fabrice, ale mám strach ohledně miminka, přece tam je kravál, prach.. tak mě zajímá když je někdo doma, tak má pouze 60% z výplaty a má určené vycházky? Jak to zvládáte? Nedokážu si představit denně mít 3 hodiny vycházky 8o :,( děkuji

Pokud je to práce pro těhotnou nevhodná, buď te zaměstnavatel preradi nebo musí nechat za 100% plat doma. Dobrovolne jsi šla na neschopenku, takže samozřejmě snížena castka za nemocenskou a vycházky (ty můžou byt až 6 hodin). Pokud se ti to nelíbí, tak se domluv se zaměstnavatelem. Viz první věta. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
10.5.22 07:43
@Nameisdenisa píše:
Zdravíčko, jsem úplně na samém začátku těhotenství, 2 x mi vyšel pozitivní test, zatím gynekologem nepotvrzeno, když jsem to zjistila, šla jsem hned na neschopenku. Chci se zeptat, dělám ve fabrice, ale mám strach ohledně miminka, přece tam je kravál, prach.. tak mě zajímá když je někdo doma, tak má pouze 60% z výplaty a má určené vycházky? Jak to zvládáte? Nedokážu si představit denně mít 3 hodiny vycházky 8o :,( děkuji

Já měla 6 hodin vycházek v kuse odpoledne. Je to o zvyku, taky jsem si to nedokázala představit a nakonec jsem si zvykla :) Ale je fakt, že radši chodit do práce, ten čas letí rychleji a jsi mezi lidmi, ale když to nejde nebo jsou problémy, tak zas co by člověk pro mimi neudělal, že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
10.5.22 08:13

Včera jsi psala že vidíš ducha a už si stihla jít na neschopenku, tomu říkám rychlost. Normální člověk počká až to bude mít potvrzené. Takže nechápu co řešíš. A pokud to tak chceš tak si na zadku seď až do porodu, ale neskuhrej že máš jenom 6 hodin vycházek. Máš neschopenku ne dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.22 08:31

@mamule42 Šla jsem na neschopenku, protože dělat v hale kde je přes 30°C, dělat rizikovou pozici.. čekám na vyjádření od paní gyndařky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí