Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den chtěla bych se zeptat měla jsem poslední menstruaci 21 října dnes je 21 listopad tudíž bych byla 4+3 jenže není to tak na ulztravuku pán doktor nic neviděl tak mi odebral HCG a to potvrdilo že těhotná jsem takže teď nevím kolik jsem týdnů a jestli je vše v pořádku protože bych měla být 4+3 a vím že se vždy počítá podle poslední ms těhotenství nebude to nějaký problém prosím děkuji za vaši pomoc
To je úplně normální, že není nic vidět. Zbytečný lítat s pocuranym testem na gyndu.
4+3 je hodně brzy. Docela se divím, že si tě takto brzy pozvali na utz, já šla poprvé až v 8+0 (podle ms) a zjistilo se, že je těhotenství ještě o týden mladší. Za mě je lepší počkat do doby, kdy už může být vidět srdeční akce, než lítat na gyndu ještě s mokrým testem.
Ale jo, vím, že někde zvou dřív kvůli vyloučení mimoděložního, to jsem osobně nezažila, tak nevím, jak brzy zvou.
4+3 je dost brzo. Kolik jsi něla HCG? Na ultrazvuku jde něco vidět od 1000 jednotek. Já byla nejdřív v 5+3 a bylo vidět teprve embryo bez srdeční akce, ale měla jsem problémy, byla jsem po potratu a špinila jsem tak mi doktor napsat utrogstan. Na začátku těhotenství je to stejně buď a nebo, takže nezbývá než čekat. Je ale normální že doktor ještě nic neviděl.
ve 4+3 dle MS chtít něco vidět na UTZ…počkej 2 týdny a pak se uvidí jestli něco uvidí…
Většinou se čeká aspoň do 7tt dne MS aby bylo právě něco vidět…resp. v té době už bývá někdy i srdeční akce…ale není neobvyklé že je těhotenství mladší (zvlášť když má žena delší cykly…
Prostě jsi 4+3 dle MS a až bude na ITZ něco vidět tak se to případně upřesní…těhotná jsi…nic víc zatím nelze říct…
@Sara493 takhle brzy se fakt nechodí, zbytečně se stresuješ. Jak píšou holky, tak nejdříve v 7tt, tzn. 6+1 a více.
Já tenkrát zjistila, že jsem těhotná 25.11. a na první kontrolu jsem šla až v prosinci, to už byla hezky vidět i srdeční akce.
@Vladusxx strašně děkuji
takže se to teda počítá od poslední ms? I když vlastně pan doktor řekl že 4 týdny určitě nejsem že tam nic nevidí jenže krevní test se potvrdil že jsem tak právě nevím jak to mám brát jestli teda jsem těch 4 týdny nebo ne ale strašně děkuji za odpověď ![]()
@JancaS84 utíkala jsem tam kvůli bolesti i břicha to jsem sice nezmínila pardon ale děkuji za odpověď
@Cullenova super mě jde hlavně oto jestli moje těhotenství vůbec sedí s poslední ms
@Sara493 píše: Více
Mně vycházel TP podle MS a podle UTZ s týdenním rozdílem.
@Sara493 píše: Více
Počítá se to od prvního dne poslední MS. Pokud jsi ji měla 21.10., otěhotněla jsi cca začátkem listopadu, což je teď mimčo „staré“ zhruba tři týdny.
@Sara493 ano vždy se to počítá od poslední MŠ a pak se to upraví dle nálezu na UTZ když už je něco vidět a určí se cca termín porodu…nejpřesnější měření pak je na 1. trim screeningu a podle toho co se tam. nameri by se pak měli všichni řídit a podle něj by měl být určen termín porodu…nebo minimálně prostě podle UTZ protože jak už jsem psala u žen s dlouhými cykly může být určení týdne dle MS značně nepřesné…není neobvyklé i třeba o dva týdny…s MS vůbec právě stáří sedět nemusí a často ani nesedí…to jen u těch co maji velmi pravidelný cyklus s délkou 27-29 dní…a i tam se to nakonec může lišit protože lidské tělo není stroj a i při pravidelném cyklu se může ovulace z různých důvodu spozdit…
@Vladusxx píše: Více
Potvrzuji. Měla jsem cyklus přesně 28 dní a rozdíl mezi termíny byl dva dny.
@Cullenova jojo, mě to taky nesedělo…já mývala MS pravidelnou ale spíše kratší cykly 24-26 dní takže u mě byl pak TP dřívější než původní podle data poslední MS…