Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, chci odhalit pohlaví miminka originálním způsobem. Přemýšlím o konfetách, ale děsím se úklidu pak. Jinak se mi ten nápad líbí. Máte někdo dobrou zkušenost?
Další možnost je dort s barevným vnitřkem, ale já bych radši asi ty konfety. Ještě se dělají dýmovnice, ale toho se trochu bojím z důvodu bezpečnosti.
Jako poslední možnost jsem narazila na dortové fontány. To mi taky přijde dobrý a nebude z toho nepořádek.
Oznamili jste to nějak originálně?
Já nejsem fanoušek takových věcí, hlavně pokud to lidi dělají kvůli videím třeba na sociálních sítích.
Kamarádka to takhle “ohlašovala” u tchyně prostřednictvím těch konfet v obýváku. Řekněme, že z toho rodina úplně paf nebyla a ještě to pak tchyně musela uklízet (měla to i pod gaučem). Dýmovnice mi přijde úplně mimo - chudáci sousedi a celkově ten smrad pak čichat ![]()
Mě se třeba líbí klasicky obalka. Nebo se dá udělat originální krabička, kde jsou další menší krabičky a v každé by byla nějaká mála nápověda…..
Oznamili jste to nějak originálně?
No a komu to chceš oznamovat? Vám, příbuzným, kamarádům?
Neoznamovala, popravdě je to podstatné asi jen pro mne a manžela. Prarodiče budou mít radost tak jako tak, proc z toho dělat show.
Kdyz uz, tak bych volila neco, co nedela bordel - klidne klasické barevne balonky v krabici. Nebo ten dort, ten se da pak rovnou nakrájet ke kafi
@apargia píše: Více
No oznámila sem to po telefonu
tohle mě přijde směšný jak všichni se snaží vsechny kopírovat
![]()
@izabe píše: Více
Díky za relevantní komentář. Ano, nepořádku se bojím, to za ten okamžik radosti asi nestojí pak to půl hodiny uklízet ![]()
@Bytsamsebou píše: Více
Chtěla jsem napsat to samé. ![]()
My jsme to oznámili naprosto neoriginálně. ![]()
Budeš babička/dědeček. Nebo prostě a jenom : čekáme dítě. Až jsme věděli co to bude a někdo se zeptal, normálně jsme odpověděli. Žádný trapárny počkejte si po porodu, střílení barevných nesmyslů, krájení dortů atd … ![]()
Příspěvek upraven 19.11.25 v 11:44
@Bytsamsebou já se neptam, jestli je to dobrý nápad, ale na možné způsoby. Díky za pochopení. Nechápu, proč má někdo potřebu soudit a hejtit.
@Maggdallena bude to překvapení i pro nás, dál kdo bude mít z rodiny zájem přijít, nikoho nutit nebudu.
Tak jestli to pro vas nekdo nachysta a ma to byt nekde doma, tak bych asi sla cestou nejmensiho odporu a bordelu a treba ty balonky v krabici. Kdyz uz to tedy musi byt…
Je to názor, jsi v diskuzním fóru, kde se diskutuje
.
Pockej jak prekvapeni i pro vas, vy to nebudete vedet? Bude to zarizovat nekdo, kdo narozdil od rodicu miminka bude mit info, jestli kluk, nebo holka?
@Silverine247 tak se to vážně děla, pošleš obálku s výsledky třeba cukrářce a ona vyrobí dort, aniž bys ty věděla. Úlet
@Silverine247 píše: Více
Tak ono stačí, když lékař to napíše na papír, dá do obálky a budoucí rodiče to dají kamarádce