Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anna766 Tak to asi chytrá nejsem, protože já v tom tvém srovnání prostě nevidím podobnost.
![]()
Oslavit narození dítěte připitím - zapitím je něco úplně jiného než dělat show s publikem kvůli tomu, jestli je v břiše holka nebo kluk. Přijde mi to umělý a hlavně strašně ‚na efekt‘. A úplně nejvíc divné je to jásání nad jedním pohlavím – nebo ještě hůř, ty viditelné zklamané obličeje, když to není to, co si přáli.
Ale aspoň už vím, že pro někoho jiného je to v podstatě srovnatelné.
Tak my jdeme opačným směrem
Pohlaví neví nikdo, ani my. Myslím, že to bude největší překvapení a zážitek pro všechny, až se maličké narodí
Dneska by všichni chtěli všechno hned ( 1.screening a hned „co to bude??“ ) a nedivím se, když se to snadno nabízí. Takže u nás netradiční je to, že to neví nikdo ![]()
@Anonymní píše: Více
Takhle jsme to měli my u druhého dítěte už před 10 lety. Nikdo nevěděl pohlaví (včetně nás) a navíc ani jména.
@Bytsamsebou píše: Více
Jsem pochopila. Ta která odpovídá na téma je drama queen. Ostatní co píšou mimo nejsou.
až se zapojim dostatečně do klováni do zakladatelky, tak budu ve správné pozici ![]()
@Silverine247 píše: Více
Pro nas to chtela teta udelat sama od sebe, ze nam musi upect dort. Mne to prislo jako blbost, ale co bych neudelala pro dort?
![]()
@Maggdallena píše: Více
Tak asi nejsi. Protože nejde o podobnost vůbec.
@apargia píše: Více
jojo, my jsme normálně všem řekli, že čekáme holčičku…
Oznámili jsme nějak originálně pohlaví? Ne. Rozhodli jsme se, že to chceme vědět a že to prozradíme tomu, kdo se zeptá. Mně by bylo trapný dělat baby shower. Obecně je mi příjemnější, když si mých těhotenství lidi moc nevšímají, jsem asi stydlivější. ![]()
Zkušenosti s konfetama? Jako úklid to je, ale fakt ne děsivej. (Jsou mnohem mnohem horší věci a velkou část z nich produkujou děti. Konfety můžeš brát jako zácvik.) Prostě se to vysaje.
Dýmovnice doma? ![]()
Balónky doma taky nic moc. Dort mi přijde nejlepší. Nebo muffiny. Nebo ať ti kámoška donese modrou nebo růžovou květinu.
@apargia píše: Více
Asi ty balonky, ja to vedet nechtela ale diky vysetreni plodovky mi to rekli. Ja chtela prekvapko do posledni chvile, ale mama to ze me nejak vytahla, to ze jsem tehule zjistili az ve chvili, kdy jsem musela kvuli krvaceni do nemocnice. Chtela jsem to rici az pozdeji.
Já to vědět nechtěla, manžel byl zvědavý (a někteří další členové rodiny také). Nakonec jsem se manželovi přizpůsobila a pohlaví si nechala napsat do obálky, chtěla jsem, abychom to zjistili společně a ne někde v rychlosti na kontrole. Manžel byl na služebce, takže den si informace počkala v obálce a po návratu jsme šli na večeři a pak se do obálky podívali. Byl to moc hezký večer. Rodině jsme to klasicky oznámili.
To, že čekáme dítě jsme oznámili tak, že jsme napsali na papír takový krátký text o nás dvou a zakončené to bylo tím, že pod stromečkem budeme mít pořádný dárek. Bylo to na oslavě manželových 29. narozenin, aby se to dozvěděli všichni blízcí naráz.
Dorty, konfety, balónky, dýmovnice se mi zobrazuji denně na FB. Proti gustu. Ale nápad s pejskem a obojkem (mašličkou) se mi líbí, pokud nějakého pejska máte nebo k nějakému máte vztah. Samozřejmě to jde i s jiným zvířetem.
@Sadman píše: Více
Tady je v Čechách. Tady se zapíjí. Všechno ostatní je trapárna. ![]()