Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
🧮Kalkulačka termínu porodu podle týdne těhotenství
Přečtěte si článek: První pohyby miminka: Kdy je konečně ucítím?
@Anonymní píše: Více
V jakém jsi týdnu? To je důležitá informace.
@Magda124 vidíte omlouvám se to jsem zapomněla napsat.
Jsem dneska 29+3
Občas když jsem měla pocit, že se nic moc neděje, udělala jsem něco, na co mimino vždy reagovalo. Šťouchanec, lehnout si uplně rovně na záda, sladkost..
Tos zkoušela?
Pokud je tvé mimčo jinak přes den aktivní a teď už ho několik hodin necítíte tak pro jistotu zajeď k lékaři…nejlépe přímo do porodnice. Držím palce aby mimčo bylo jen nějak natočené tak že ho nejde cítit ![]()
Můžeš před tím zkusit vypít něco jako dne sladkého nebo hodně studeného…a pokud to nezabere tak určitě jeď na kontrolu
No, obvykle miminku ubývá místo a když se k tomu jinak otočí (třeba konečně hlavou dolů), není neobvyklé, že jsou pohyby cítit jinak nebo méně. Ale jestli jsi ráno zaznamenala jediný kopanec a od té doby ani ťuk, tak bych jela do nemocnice.
Když jsem byla těhotná, tak mi i doktorka říkala, že radši jít k lékaři 10× zbytečně. Takže bych na tvém místě taky zajela na kontrolu do porodnice
Ahoj, stane se. Někdy je to tím, že si to už ani neuvědomíš, někdy otočením, miminka, jindy už velikostí plodu. Nicméně mělo by pomoct, když si lehneš na záda, natáhneš nohy a dloubneš (jemně) do břicha, tak se to miminkům nelíbí a začnou protestovat
Pokud ani to, pro jistotu pohotovost ![]()
Jela bych do porodnice. Nikdo ti hlavu neutrhne. Předtím zkus to sladké, na mne zabírala kola. A když mrně nebude reagovat, tak bych mazala
To ti tady bohužel nikdo neřekne. Ja mela placentu u obou kluků na přední stěně, takže pohyby byly slabší, ale proste byly. Takže při nejistotě je jediná jistota kontrola ultrazvukem nebo alespoň poslech lékaře
Jsem 33tt+- a když si nejsem jistá, trochu zatřepu s břichem. Ale zpozorovala jsem, že nejvíc se hýbe večer a když spím. Víceméně mám za to, že i kdyby se něco stalo, tak mnohdy by ani včasná péče nepomohla.. Miminko má spací pauzy apod. a kdyby si člověk myslel, že spí a něco by se dělo, tak mu ani nepomůže.. Snaž se nestresovat, zkus si lehnout, jak říkají holky, trošku zatřepat a čekej.. kdyby to bylo dýl jak 24 tak bych šla pro kontrolu ![]()
Jednou z indikací okamžité kontroly je i změna intenzity pohybů. Taky se mi to stalo v druhém těhotenství, jako že tak, že se najednou malá od rána ani nepohnula a nereagovala na to, co píší holky - sladkost, leh na záda, šťouchance, napití hodně studené perlivé vody.. Jela jsem hned do porodnice, byl to asi 30.tt, zkontrolovali, malá zřejmě prostě spala - bylo vše úplně v pořádku. Ale za ten vlastní klid to stojí, stejně to vždycky gynekologové připomínají.
Ja obe deti citila relativne malo, nejspis kombinaci polohy placenty a celkove „akcnosti,“ nicmene pokud u tebe doslo k vyrazne zmene, vyrazila bych na kontrolu. Muze to byt zmenou polohy apod, ale muze to taky byt potencialni pruser. Pri tomhle opravdu radeji jet 100× zbytecne, nez podcenit.
Ahoj všem
Stalo se některé z vás, že jste v těhotenství necítily občas pohyby miminka?. Jsem těhotná poprvé a bojím se aby bylo vše v pořádku. Malý je dost akční jen jsem ráno cítila slabý kopanec, od té doby nic:(.
Jsem 29+3 tt.
Příspěvek upraven 19.11.25 v 15:46