Těhotenství po 40

216
19.10.10 09:55

Těhotenství po 40

Ahoj všem, už mam jednu diskuzi na Neplodnosti, ale rada zavitam i sem mezi vas :lol: , jsem tady nováček a tak bych se snad nejdříve měla představit…jmenuji se Monika 42 let a jsem z Prahy 8 Kobylis, doma máme s manželem už více jak 3,5letou taky celkem vymodlenou Simonku a radi bychom jí pořídili souroznce. 2,5 roku jsme se ale snažili marně a tak jsem teď byla na laparoskopii vejcovodu ( mám už jen jeden po mimoděložním ) a bohužel, verdikt byl neúprosný, neprůchodnost v místě, kde není možné ji odstranit ( mám za sebou v cestě za miminky hooodně zlých momentů )! Jsem doma z nemocnice teprve par dnů a ještě mám stehy, ale…pochopila jsem, že jinak, než IVF už asi šanci nemáme a to kdo ví jestli! Navíc, do 40ti let hradí 3 pokusy pojišťovna, ale mě už je přez a tak.....museli bychom sáhnout hluboko do kapsy…moc ráda bych se s některou z vás poradila…najde se tady maminka, která řeší, nebo řešila to co já…nejlépe v pokročilejším věku!Díky za každý přízpěvek!Páčko Monča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ms.H
19.10.10 11:26

ahoj Mončo,
diskuse se stejným názvem už tady je a pár maminek po 40 tam řešíme svoje problémy s otěhotněním, tak myslím, že by ses k nám mohla klidně přidat :kytka:

https://www.emimino.cz/…ankovani/79/#…

• Citovat
  • Upravit
216
19.10.10 11:31

Ahoj...

tak jsem rada, ze jsem mezi vami a moc ti dekuji za pozvani!Monca :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
19.10.10 11:37

Monja není zač, je nás tu víc, co se potýkáme s různými problémy a chceme dítě po 40 a jsou tu i takové, kterým se to podařilo :-)

• Citovat
  • Upravit
216
19.10.10 11:40

:o))

To je moc fajn cist takove pozitivni zpravy…ja se zatim potykam s tim, abych se smirila, malicko se dala do kupy a pak promluvim s panem doktorem…co mi povi, ale po me operaci, kdyz mi prisel rict verdikt moc spokojeny podle vyrazu nebyl! :roll:
No musim tyden pocakt, pak budu vedet vice! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
12.6.12 10:07

Přidejte se k i nám do uzavřené skupiny, hledáme aktivní členky

Pro velké „ženské“, které jdou do miminka ještě kolem 40 ;-) Jsem ve fázi plánování a ráda bych našla ještě další, abychom se vzájemně podpořily, že na to ještě máme :-D ,ale i pro ty již těhotné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
15.6.12 18:32

@Iva39 ahoj, no mě je 40 a jsem ve fázi plánování, jediný problém, který zatím řeším je to, že můj partner se toho bojí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
21.6.12 19:19
@bezuška píše:
@Iva39 ahoj, no mě je 40 a jsem ve fázi plánování, jediný problém, který zatím řeším je to, že můj partner se toho bojí :,(

a proč se bojí? mě v době porodu bude 41, přítelovi bude 43 a s miminkem přišel přítel,že prý by jste mohli mít také společné miminko,jinak zatím vše v pohodě,myslím,že jsem nejrozmazlovanější a nejhýčkanější těhotná,nějaké komplikace jsou,ale ty mají i 20 leté holky,takže věku bych to nepřičítala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
21.6.12 19:22

@Iva39 no má strach, že je na to starý… nejdřív chtěl, na podzim jsme to zkoušeli, ale pak mi řekl, že si to rozmyslel :-(… taky jsem chtěla společné mimi, my oba máme děti z předchozích vztahů, ale již dospělé :(… jinak jestli už jsi těhotná tak moc gratuluju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
21.6.12 19:24
@bezuška píše:
@Iva39 no má strach, že je na to starý… nejdřív chtěl, na podzim jsme to zkoušeli, ale pak mi řekl, že si to rozmyslel :-(… taky jsem chtěla společné mimi, my oba máme děti z předchozích vztahů, ale již dospělé :(… jinak jestli už jsi těhotná tak moc gratuluju :)

a kolik mu je? jsem těhotná,právě nyní 18+3 a čekám holčičku,když si nahoře zapneš podpisy,tak se ti to zobrazí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
21.6.12 19:36

@Iva39 no bude mu 44… jedna z věcí proč si to možná rozmyslel byla reakce okolí, všichni mu to rozmlouvali :(… říkali mu, že příjde o své pohodlí a že až dítě bude maturovat on už bude starý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
21.6.12 19:42
@bezuška píše:
@Iva39 no bude mu 44… jedna z věcí proč si to možná rozmyslel byla reakce okolí, všichni mu to rozmlouvali :(… říkali mu, že příjde o své pohodlí a že až dítě bude maturovat on už bude starý

to je sice pravda,je o rok starší než můj přítel,já taky přemýšlela,až se Natálka narodí tak mému prvnímu synovi bude 22 a 60 letech dítěti bude 19,ale dnešní doba jde hodně dopředu,nemám z toho strach a dokonce koketuji i s myšlenkou,malé pak pořídit ještě sourozence aby nevyrůstala sama,ale já to jako obtěžování neberu,ani ztrátu pohodlý,máme velké děti a spoustu koníčků,děti prý občas pohlídají a s mimčem se dá nyní všude,je to jiné než 20 lety a je spousta vymožeností,která tekkrát nebyla,ale na miminko musíte být dva aby mělo spokojené rodiče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
21.6.12 19:46

@Iva39 no já se toho taky nebojím… naopak si myslím, že bysme si to víc užili… vím, že kdyby jsme to mimi měli, přítel by byl nakonec šťastnej… u něj je problém, že se nikdy neumí moc rozhodovat o všem moc přemýšlí a taky si hodně nevěří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
21.6.12 19:49
@bezuška píše:
@Iva39 no já se toho taky nebojím… naopak si myslím, že bysme si to víc užili… vím, že kdyby jsme to mimi měli, přítel by byl nakonec šťastnej… u něj je problém, že se nikdy neumí moc rozhodovat o všem moc přemýšlí a taky si hodně nevěří

asi by to chtělo někoho v okolí kdo je na tom stejně nebo podobně,já byla před 14 dny na ultrazvuku u Apolynáře,bylo tam asi 7 maminek a z toho dvě mladé,zbytek bych řekla v mém věku a jedna asi i starší než já a všechny s partnerem a taky přes 40 let,ať se koukne na Jandu, ale tady bych se už bála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
21.6.12 19:57

@Iva39 no já tady založila diskusi " jak prožívají muži po 40 otcovství"… snažím se tu získat názory a pak mu chci ukázat, že je právě hodně lidí v našem věku, kteří do toho jdou a pak jsou šťastní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí