Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, už mam jednu diskuzi na Neplodnosti, ale rada zavitam i sem mezi vas
, jsem tady nováček a tak bych se snad nejdříve měla představit…jmenuji se Monika 42 let a jsem z Prahy 8 Kobylis, doma máme s manželem už více jak 3,5letou taky celkem vymodlenou Simonku a radi bychom jí pořídili souroznce. 2,5 roku jsme se ale snažili marně a tak jsem teď byla na laparoskopii vejcovodu ( mám už jen jeden po mimoděložním ) a bohužel, verdikt byl neúprosný, neprůchodnost v místě, kde není možné ji odstranit ( mám za sebou v cestě za miminky hooodně zlých momentů )! Jsem doma z nemocnice teprve par dnů a ještě mám stehy, ale…pochopila jsem, že jinak, než IVF už asi šanci nemáme a to kdo ví jestli! Navíc, do 40ti let hradí 3 pokusy pojišťovna, ale mě už je přez a tak.....museli bychom sáhnout hluboko do kapsy…moc ráda bych se s některou z vás poradila…najde se tady maminka, která řeší, nebo řešila to co já…nejlépe v pokročilejším věku!Díky za každý přízpěvek!Páčko Monča
ahoj Mončo,
diskuse se stejným názvem už tady je a pár maminek po 40 tam řešíme svoje problémy s otěhotněním, tak myslím, že by ses k nám mohla klidně přidat ![]()
tak jsem rada, ze jsem mezi vami a moc ti dekuji za pozvani!Monca ![]()
Monja není zač, je nás tu víc, co se potýkáme s různými problémy a chceme dítě po 40 a jsou tu i takové, kterým se to podařilo ![]()
To je moc fajn cist takove pozitivni zpravy…ja se zatim potykam s tim, abych se smirila, malicko se dala do kupy a pak promluvim s panem doktorem…co mi povi, ale po me operaci, kdyz mi prisel rict verdikt moc spokojeny podle vyrazu nebyl! ![]()
No musim tyden pocakt, pak budu vedet vice! ![]()
Přidejte se k i nám do uzavřené skupiny, hledáme aktivní členky
Pro velké „ženské“, které jdou do miminka ještě kolem 40
Jsem ve fázi plánování a ráda bych našla ještě další, abychom se vzájemně podpořily, že na to ještě máme
,ale i pro ty již těhotné
@Iva39 ahoj, no mě je 40 a jsem ve fázi plánování, jediný problém, který zatím řeším je to, že můj partner se toho bojí ![]()
@bezuška píše:
@Iva39 ahoj, no mě je 40 a jsem ve fázi plánování, jediný problém, který zatím řeším je to, že můj partner se toho bojí
a proč se bojí? mě v době porodu bude 41, přítelovi bude 43 a s miminkem přišel přítel,že prý by jste mohli mít také společné miminko,jinak zatím vše v pohodě,myslím,že jsem nejrozmazlovanější a nejhýčkanější těhotná,nějaké komplikace jsou,ale ty mají i 20 leté holky,takže věku bych to nepřičítala
@Iva39 no má strach, že je na to starý… nejdřív chtěl, na podzim jsme to zkoušeli, ale pak mi řekl, že si to rozmyslel
… taky jsem chtěla společné mimi, my oba máme děti z předchozích vztahů, ale již dospělé
… jinak jestli už jsi těhotná tak moc gratuluju ![]()
@bezuška píše:
@Iva39 no má strach, že je na to starý… nejdřív chtěl, na podzim jsme to zkoušeli, ale pak mi řekl, že si to rozmyslel… taky jsem chtěla společné mimi, my oba máme děti z předchozích vztahů, ale již dospělé
… jinak jestli už jsi těhotná tak moc gratuluju
a kolik mu je? jsem těhotná,právě nyní 18+3 a čekám holčičku,když si nahoře zapneš podpisy,tak se ti to zobrazí
@Iva39 no bude mu 44… jedna z věcí proč si to možná rozmyslel byla reakce okolí, všichni mu to rozmlouvali
… říkali mu, že příjde o své pohodlí a že až dítě bude maturovat on už bude starý
@bezuška píše:
@Iva39 no bude mu 44… jedna z věcí proč si to možná rozmyslel byla reakce okolí, všichni mu to rozmlouvali… říkali mu, že příjde o své pohodlí a že až dítě bude maturovat on už bude starý
to je sice pravda,je o rok starší než můj přítel,já taky přemýšlela,až se Natálka narodí tak mému prvnímu synovi bude 22 a 60 letech dítěti bude 19,ale dnešní doba jde hodně dopředu,nemám z toho strach a dokonce koketuji i s myšlenkou,malé pak pořídit ještě sourozence aby nevyrůstala sama,ale já to jako obtěžování neberu,ani ztrátu pohodlý,máme velké děti a spoustu koníčků,děti prý občas pohlídají a s mimčem se dá nyní všude,je to jiné než 20 lety a je spousta vymožeností,která tekkrát nebyla,ale na miminko musíte být dva aby mělo spokojené rodiče
@Iva39 no já se toho taky nebojím… naopak si myslím, že bysme si to víc užili… vím, že kdyby jsme to mimi měli, přítel by byl nakonec šťastnej… u něj je problém, že se nikdy neumí moc rozhodovat o všem moc přemýšlí a taky si hodně nevěří
@bezuška píše:
@Iva39 no já se toho taky nebojím… naopak si myslím, že bysme si to víc užili… vím, že kdyby jsme to mimi měli, přítel by byl nakonec šťastnej… u něj je problém, že se nikdy neumí moc rozhodovat o všem moc přemýšlí a taky si hodně nevěří
asi by to chtělo někoho v okolí kdo je na tom stejně nebo podobně,já byla před 14 dny na ultrazvuku u Apolynáře,bylo tam asi 7 maminek a z toho dvě mladé,zbytek bych řekla v mém věku a jedna asi i starší než já a všechny s partnerem a taky přes 40 let,ať se koukne na Jandu, ale tady bych se už bála
@Iva39 no já tady založila diskusi " jak prožívají muži po 40 otcovství"… snažím se tu získat názory a pak mu chci ukázat, že je právě hodně lidí v našem věku, kteří do toho jdou a pak jsou šťastní