Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
po císaři doporučují rok proto, aby se jizva stačila pořádně zahojit, byla pevná a nebyl problém v dalším těhotenství. Pokud jsi měla císaře, tak bych opravdu počkala pár měsíců, aby se tělo dalo dopořádku. Přeci nechceš ležet celé těhotenství v nemocnici, nebo porodit předčasně. I když samozřejmě některé ženy otěhotněly brzo po císaři a nic jim v průběhu druhého těhotenství nebylo. Ale za mě - neroskovala bych.
Po cisari se doporucuje ten rok a to kvuli jizve, at nepraskne a nekrvacis dovnitr. Zvetsujici delohou se jizva ztencuje. Nemuselo by to dopadnout pro tebe nejlepe.
Jinak MS jsem dostala presne po osmi mesicich pri kojeni. MS po porodu je velmi individualni, nekdo ji dostane hned po sestinedeli a nekdo i po roce.
Příspěvek upraven 10.01.12 v 10:40
ja nekoji, u porodu jsem o dceru přišla. tak jsmemyslela že je dostanu ppo šesti nedělich
tak snad přijdou a laka mě to i brzo otěhotnět skrz to, že mam slibeny opět cisařský řez v 37týdnu
Slíbený císař? Já měla akutní císař po skoro 20ti hodinách kontrakcí… Jak se to dělá, že je pak slíbený??? Mně řekli, že mě asi nechají rodit normálně při druhém ![]()
To me mrzi
, ale pockala bych i tak s otehotnenim. Jsou zeny, kt. nekoji a MS dostanou az pozdeji a taky to neznamena, ze nemuzes otehotnet i tak, ale fakt bych pockala. Neni to zadna sranda zahravat si se zivotem.
Anonymní píše:
ja nekoji, u porodu jsem o dceru přišla. tak jsmemyslela že je dostanu ppo šesti nedělichtak snad přijdou a laka mě to i brzo otěhotnět skrz to, že mam slibeny opět cisařský řez v 37týdnu
s holčičkou mě to mrzí, já jsem měla plánovaný císař vše bez komplikací a chceme druhé, ale doktor mi to zakázal prý můžu otěhotnět až za rok. Už jsem podobné téma zakládala a holky tam psaly že otěhotněly mnohem dřív a to je pak císař většinou automaticky
a dostala jsem to až po sedmi měsících a kojila jsem jen čtyři
jsme tu nova a neviš kde je ten čllanek jak otěhotněli dříve??? no jen se bojim, abych tednebyla už těhu že nama ty měsičky, u první dcery jsme je měla hned po 6 nedělich, otěhotnět chceme brala bych i ted, ale jsou to dva měsice a dok by mě asi nepochvalila, říkam si tak že v březnu a to budou 4 měsice, že by jsme se začali snažit, co mysliet???? a jinak mam slibeny cisař o par tydnu dříve , že mimiminko vytahnou, aby se neopakovalo to stejne a neodešla mi z těla zase první placenta
měla jsem diskusi Otěhotněl někdo po císaři dřív než rok? a tam to právě bylo, chtěla jsem vědět jestli je císař automatický po prvním když otěhotníš do roka
V první těhotenství se mě vyhodila plotna v páteři a špatně jsme chodila…tudíž jsme měla plánovaný císař.Otěhotněla jsme po 3 letech a to jsme rodila císařem po 12 hodinách bolestí,takže akutně.První dítě jsme kojila 6 měsíců a MS jsme měla až po kojení,druhé dítě jsme kojila 3 týdny a MS jsme měla hned.
Myslíš 4 měsíce po prvním císaři?No ot mě přijde moc brzo,ale každý máme jiný názor.Jsme zdravotní sestra a fakt bych čekala déle
verjanku píše:
Slíbený císař? Já měla akutní císař po skoro 20ti hodinách kontrakcí… Jak se to dělá, že je pak slíbený??? Mně řekli, že mě asi nechají rodit normálně při druhém
spousta mých kamarádek a známých šlo za mudr. s obálkou a měly císaře jak vymalovaného. takže tak se to dělá. nebo úplatek za epidural, doktora u porodu atd.
jinak jedna z těch kamarádek otěhotněla, když měl malý půl roku a doktor jí řekl, že to neva.
ahojky chtěla bych se zeptat kdy a kdo jste otěhotněli po cisaři??? U mě cisař dopadl se špatnym koncem a dok říka rok, ale tak dlouho čekat nechceme, a kdy jste dostaly první měsičky???? ja jsme je ještě nedostala a už to budou dva měsice, tak se bojim abych nebyla těhotna už ted. díky