Kdy mám ovulaci?

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12
9.1.12 19:40

prosím o radu

prosím o radu
Hezký večer,mám menší dotaz,7.1. mě skončila MS,od kterého dne se počítá ovulace-plodné dny,podle jednoho výpočtu na internetu to je od 10.1-15.1,a podle jiných stránek je to 15.1.-19.1.,pokoušíme se o mimčo,a teď nevím kdy je ta správna doba........děkuji moc za radu
:,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
457
9.1.12 19:43

Musíš počítat ovulaci od prvního dne menstruace, ne posledního. Nemá to každá žena stejně, ale přibližně se počítá od 12 do 16 dne cyklu, ale opravdu je lepší to vyzkoušet a vypozorovat to na sobě. Příklad: Kdyby ti menstruace začala 1.1., tak tu ovulaci pravděpodobně čekej mezi 12.-16.1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.1.12 19:43

Nejde to spočítat, každá žena je jiná.
Ovulační testy, bazální teplota atd napoví mnohem víc, než kalkulačky na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
9.1.12 19:44

A jak áš dlouhý cyklus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
9.1.12 19:45

Já si taky počítala ovulaci na kalkulačce na netu a otěhotněla jsem úplně mimo „ovulaci podle netu“. Každá jsme jiná, takže asi jak radí holky - BT a testy.. Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
9.1.12 19:46

Hodně záleží jak dlouhý máš cyklus, u každého to může být jinak. Řídit se nějakým obecným doporučením asi není moc vhodné, spíš bych ti poradila sledovat svoje tělo, abys věděla přesně kdy k ovulaci dochází. Určitě si pročti tohle, mi to hodně pomohlo http://www.rodina.cz/clanek3633.htm.
Jinak druhá fáze cyklu po ovulaci trvá přibližně 12-14 dní u každé ženy, i když máš ovulaci třeba až 20 den cyklu. Takže pokud máš pravidelný 28denní cyklus tak ovulace je přibližně 14-16dc. Ale fakt si to vysleduj, nic na tom není.

Hodně štěstí a ať se brzo zadaří ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
9.1.12 19:55

Myslím že délku cyklu jsi klidně mohla napsat sem a ne do sz ;) . Takže si myslím, že ovulaci budeš mít někdy mezi 10-12.1. to bude tudíž největší šance otěhotnět. Tak dneska hezky do peřin :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
9.1.12 20:37

ahoj, nic nepočítej, doporučuji ob den tuli tuli a úspěch se brzo dostaví :). k hlídání ovulace bych se uchýlila až po ročním snažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.17 17:38

Ahoj, prosím o anonym. Menstruaci mám pravidelnou čtvrtého každý měsíc. Trvá cca do devátého. Takhle je to každý měsíc přesný. Bohužel, nam to s přítelem před pár dny ujelo 20.1. a dneska taky 28.1..Je možné, že bych v tyto dny měla ovulaci? Vůbec se v tom nevyznám. Vím, že každá to má jinak. Jen prosím o názor. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
3327
28.1.17 17:40
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o anonym. Menstruaci mám pravidelnou čtvrtého každý měsíc. Trvá cca do devátého. Takhle je to každý měsíc přesný. Bohužel, nam to s přítelem před pár dny ujelo 20.1. a dneska taky 28.1..Je možné, že bych v tyto dny měla ovulaci? Vůbec se v tom nevyznám. Vím, že každá to má jinak. Jen prosím o názor. Děkuji

Ano, je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.17 17:43
@Nowuka2 píše:
Ano, je.

Fuu, malá nebo velká?

• Citovat
  • Upravit
3327
28.1.17 17:44
@Anonymní píše:
Fuu, malá nebo velká?

To záleží jestli máš ovulaci podle průměru populace nebo mimo. Spolehlivě se to dozvíš až ti to 4. (ne)dorazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
28.1.17 18:10
@Anonymní píše:
Fuu, malá nebo velká?

Taková akorátní možnost. Hele, můžeš zkusit následující - zkus si každé ráno před tím, než vstaneš, změřit v pochvě teplotu. A uvidíš. Po ovulaci se držívá výš (ale každá to máme jinak), při těhotenství nastoupá ještě trošičku výš, pokud těhotenství není, teplota začne klesat a dostaví se menstruace. Já třeba mívala mimo těhotenství řekněme 39,9 a v těhotenství tak 37,2. Ale tímhle údajem se fakt neřiď, souvisí to s plno věcma. Spíš uvidíš, jak budou teploty vypadat u tebe. A jinak každý měsíc má jiný počet dnů, jak ti to může vycházet takhle přesně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.17 18:28
@Amys píše:
Taková akorátní možnost. Hele, můžeš zkusit následující - zkus si každé ráno před tím, než vstaneš, změřit v pochvě teplotu. A uvidíš. Po ovulaci se držívá výš (ale každá to máme jinak), při těhotenství nastoupá ještě trošičku výš, pokud těhotenství není, teplota začne klesat a dostaví se menstruace. Já třeba mívala mimo těhotenství řekněme 39,9 a v těhotenství tak 37,2. Ale tímhle údajem se fakt neřiď, souvisí to s plno věcma. Spíš uvidíš, jak budou teploty vypadat u tebe. A jinak každý měsíc má jiný počet dnů, jak ti to může vycházet takhle přesně?

Měření teploty v pochvě? To neznám, sem asi mimo tenhle svět úplně :nevim: čím se to měří? A proč ráno? No, já ti nevím jak je možné, že to mám přesně takhle tu menstruaci. A dokonce mi každý měsíc chodí mezi 12-18 h. Takhle už to mám cca 5 let. Než sem otěhotněla, bylo to třeba rozdíl 3 max 7 dní.

• Citovat
  • Upravit
3327
28.1.17 18:43
@Amys píše:

Pokud nikdy neměřila tak jí to bude k ničemu, nebude to mít s čím srovnat. To už je lepší počkat, jestli přijdou krámy nebo ne. To měření možná je fajn do budoucna, ale ne oro aktuální ‚problém‘ :nevim:

Anonymní, měří se to ráno ideálně ve stejnou dobu, aby byly hodnoty o něčem vypovídající. Klasickým teploměrem, můžeš i v podpaží, ale není to tak přesný. Hodnoty si pak zadáš do nějaké appky a budeš sledovat graf, před ovulací je dole, poté vyleze nahoru. Po takových 3 cyklech už bys z toho měla v pohodě vyčíst, kdy zrovna u tebe k ovulaci dochází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí