Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Strasne moc bych chtela poprosit o radu. Pred 3 mesici jsem vysadila antikoncepci. Jiz 2 mesice merim BT. Prvni mesic byl jasne anovulacni-ani ovu test nebyl pozitivni. S timto si vubec nejsem jista! BT se drzela dole (36.4- 36.5), potom byl pozitivni ovu test, hlen ukazkovy a druhy den vylitla teplota na 37.2. Dalsi den byla 37.1 a treti den 37. Bohuzel ted mam uz po dva dny 36.8 a 36.7. Absolutne nevim, co to znamena? Muze byt ovu test pozitivni, kdyz ovu vubec nebyla? Je pravidlem,ze se musi bt drzet po ovu kolem 37 stupnu? No a za jak dlouho jit popripade za doktorem, aby zacal s anovulaci neco delat?
Ovulka byla, krátce předtím než teplota vylítla na 37,2. Všechna pravidla pro potvrzení ovulky splněna byla, i pooovulační teploty se drží nad linií (nad 36,5) takže vše je v pořádku
S anovulací se nemusí dělat nic. Jednou dvakrát za rok ji má skoro každá žena, navíc po vysazení HA je to velmi běžné. Taky jsem to tak měla, po vysazení dva cykly OK, třetí anovulační a další už opět OK.
Vypadá to že tělo naskočilo a funguje ![]()
Pravidlo že by se měla teplota držet kolem 37 stupňů po ovulce neexistuje, protože každá žena má teploty jinak vysoké. Pravidlo je pouze to, aby třetí vyšší měření bylo alespoň o dva stupně vyšší než nejvyší z těch předovulačních, ke kterým se ty vyšší poovulační vztahují.
Ovulace neznamená, že teplota se jako klíště drží 37°C - stále kolísá, působí na ni milión vlivů. Podle toho, co píšeš, si myslím, že jsi ovulaci měla. O ovulaci si pamatuju: ovulaci lze považovat za proběhnuvší, pokud je bazální teplota alespoň 3 po sobě jdoucí dny vyšší než v 6 předcházejicích dnech, a za den, kdy proběhla ovulace, se považuje poslední den nízkých teplot. To máš splněno
. A jak píše andelka, dvakrát za rok je anovulační cyklus normální. Teploty bych si zapisovala a při návštěvě gyndy ukázala doktorovi, kdyby něco nebylo v pořádku, řekl by.
kacakaca píše:
Ovulace neznamená, že teplota se jako klíště drží 37°C - stále kolísá, působí na ni milión vlivů. Podle toho, co píšeš, si myslím, že jsi ovulaci měla. O ovulaci si pamatuju: ovulaci lze považovat za proběhnuvší, pokud je bazální teplota alespoň 3 po sobě jdoucí dny vyšší než v 6 předcházejicích dnech, a za den, kdy proběhla ovulace, se považuje poslední den nízkých teplot. To máš splněno. A jak píše andelka, dvakrát za rok je anovulační cyklus normální. Teploty bych si zapisovala a při návštěvě gyndy ukázala doktorovi, kdyby něco nebylo v pořádku, řekl by.
ahoj holky, tak jsem se od vás dozvěděla plno užitečných věcí
ještě zkusím zda byste nevěděli..na začátku cyklu se teploty drží 36,6 - 36,7, pak teplota klesne na 36,4 a pak už stoupá tak na 37,1 a drží se až do ms. A já ted nevím, zda ten pokles teploty 36,4 je už ovu, nebo až když začne teplota šplhat nahoru tak je ovu
díky moc za jakoukoliv radu ![]()
Já myslím, že ovulace je právě ten den, kdy teplota poklesne na 36,4°C. Teplota roste až po ovulaci.
kacakaca píše:
Já myslím, že ovulace je právě ten den, kdy teplota poklesne na 36,4°C. Teplota roste až po ovulaci.
no tak zkusím i dnes na manžela:hug: dík ![]()
S největší pravděpodobností je to ten den kdy klesne (asi 28%), případně den před nebo den po (oboje kolem 20%). Vajíčko zůstane oplodněníschopné asi 18hodin, takže první den vzestupu teploty je ještě docela plodný ![]()