Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nowuka2 Jo jsem si toho vědomá. Ale podle poklesu teploty těsně před mesntruací by mohla být klidnější tak o dva dny dříve
(Já osobně bych si taky prostě počkala, co taky jiného, ale je fakt, že pokud žena dobře zná svoje tělo, je pak schopná brzy identifikovat i to, jestli těhotná je nebo ne. pokud svoje tělo tolik nezná, tak začínat s nějakými soudy zrovna takto, je k ničemu, když není s čím srovnávat).
@Anonymní píše:
Zlatáděkuju, počkám na ty krámy, snad dojdou.
Ještě si můžeš zadat někam do kalkulačky, jestli jsi v danou dobu mohla mít ovulaci, či nikolv (stejně ti nezbyde, než na menses počkat, ale tak když už jsi zakládala, respektive oživila diskuzi, tak ať je to aspoň k něčemu, ne
) Našla jsem teď narychlo třeba toto ![]()
@Nowuka2 Než v podpaží tak spíš v puse pod jazykem. To aspoň měří tu bazální teplotu. Pokud vyloženě nespí s otevřenou pusou, je to taky dost spolehlivé. ![]()
@Amys píše:
@Nowuka2 Jo jsem si toho vědomá. Ale podle poklesu teploty těsně před mesntruací by mohla být klidnější tak o dva dny dříve(Já osobně bych si taky prostě počkala, co taky jiného, ale je fakt, že pokud žena dobře zná svoje tělo, je pak schopná brzy identifikovat i to, jestli těhotná je nebo ne. pokud svoje tělo tolik nezná, tak začínat s nějakými soudy zrovna takto, je k ničemu, když není s čím srovnávat).
Hihi, já zkoušela měřit právě proto, abych se ‚poznala‘ a protože jsem nebrala HA, tak jsme hráli na plodný a neplodný dny - říkala jsem si, to musí bejt spolehlivá ochrana, vyhneme se těm rizikovým a je… Fakt jsem měřila pravidelně, no krámy hrály proti mně, cyklus i 60 dní… Tak jsem se na to vybodla a v létě mám termín
ale je fakt, že jsme to fakt nikterak nehrotili, nechali jsme to vyloženě na náhodě, nebylo to že chcem ani že nechceme… Paradoxně v inkriminovaný měsíc jsme měli styk dvakrát
Můj má ze mě srandu, že jsem plodná jak…
no nevím jak to budem dělat po druhým (a posledním)
Takže za mě je měření dobrý když máš pravidelnej cyklus ![]()
@Litta píše:
@Nowuka2 Než v podpaží tak spíš v puse pod jazykem. To aspoň měří tu bazální teplotu. Pokud vyloženě nespí s otevřenou pusou, je to taky dost spolehlivé.
Jj, hlavně místa nestřídat ![]()
@Nowuka2 píše:Takže chcete mít že pod jazykem a ve vagíně je stejná teplota ?
Jj, hlavně místa nestřídat
@Amys píše:
Ještě si můžeš zadat někam do kalkulačky, jestli jsi v danou dobu mohla mít ovulaci, či nikolv (stejně ti nezbyde, než na menses počkat, ale tak když už jsi zakládala, respektive oživila diskuzi, tak ať je to aspoň k něčemu, ne) Našla jsem teď narychlo třeba toto
http://www.plodne-dny-vypocet.cz/
Jdu na to, děkuji ![]()
@Amys vůbec nevím co tam napsat, respektive nevím o co go
nikdy sem se o to nezajímala, budeš tak laskavá a hodíš mi tam ty tři datumy? ![]()
Bazální teplota je vnitřní teplota klidová, proto se měří v pochvě nebo v ústech, ale v pochvě je to přesnější a spolehlivější. A měří se ráno v posteli vždy ve stejnou dobu. Obecně pokud máš cykly cca 30 dní, tak ovulaci máš někde kolem 15 dne cyklu, takže toho 20 jste se mohli trefit do ovulace docela snadno.
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o anonym. Menstruaci mám pravidelnou čtvrtého každý měsíc. Trvá cca do devátého. Takhle je to každý měsíc přesný. Bohužel, nam to s přítelem před pár dny ujelo 20.1. a dneska taky 28.1..Je možné, že bych v tyto dny měla ovulaci? Vůbec se v tom nevyznám. Vím, že každá to má jinak. Jen prosím o názor. Děkuji
První datum změň na 4., do druhýho dej 30 a do třetího chlívku 5. Chtěla jsem ti vyfotit obrazovku, ale nějak mi to nejde…
Jinak plodné dny to ukazuje na 19. - 23.1., přičemž ovulace je psaná jako 21.1. No prostě úplně ideální ![]()
@Amys píše:
První datum změň na 4., do druhýho dej 30 a do třetího chlívku 5. Chtěla jsem ti vyfotit obrazovku, ale nějak mi to nejde…
Jinak plodné dny to ukazuje na 19. - 23.1., přičemž ovulace je psaná jako 21.1. No prostě úplně ideální
No už to mám. Takže teoreticky a vlastně i prakticky sem toho 20 teho měla ovulaci..Sex byl buď 19 nebo 20,ale koukám že to svítí zeleně asi 5 dní, takže…Snad se to neuchytilo, tyjo
takže dneska vlastně teda bych ovulaci nemela mít. Takze sem asi vystresla z toho co bylo před týdnem že?
@Anonymní píše:
No už to mám. Takže teoreticky a vlastně i prakticky sem toho 20 teho měla ovulaci..Sex byl buď 19 nebo 20,ale koukám že to svítí zeleně asi 5 dní, takže…Snad se to neuchytilo, tyjo![]()
takže dneska vlastně teda bych ovulaci nemela mít. Takze sem asi vystresla z toho co bylo před týdnem že?
No teď už bys měla mít neplodné období. Ale toho 20 jste to možná trefili. U mě teda vždycky stačilo se jednou nějak trefit do plodneho a bylo z toho mimi. Ale já jsem věděla v jaké fázi cyklu jsem. Naopak ve 30 cyklech k početí nedošlo protože vim kdy mám plodne dny a kdy ne. A to nemá úplně pravidelné cykly.
No moje poslední (a velmi chtěné a plánované!!!) dítě vzešlo z jednoho jediného sexu mezi služebkami, kdy jsme to vyloženě zkusili s tím, že to buď do té ovulace vydrží nebo holt ne. A vydrželo ![]()
Zlatá
děkuju, počkám na ty krámy, snad dojdou.