Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
zdravím všechny, kdo prožil to, co já. Potratila jsem v 8 týdnu a prodělala jsem kyretáž. Po 30 dnech jsem dostala menstruaci. Má někdo zkušenost s tím, že by otěhotněl hned po první MS??? Já bych chtěla hned až mi skončí MS zase se pokoušet o miminko a pokud možno by mi udělalo radost, kdyby nám to vyšlo hned takhle na poprvé. Předem děkuji za rady a za vaše zkušenosti. ![]()
@dituleska píše:
Jááá a výsledek mám v podpisu![]()
![]()
hele a ty si si počítala ovulační dny atd? nebo to prostě vyšlo ![]()
Nikdy jsem je nepočítala, prostě jsme to zkoušeli, myslím si že kdybych počítala a myslela na to tak se nepovede…Držím palečky at se zadaří
a at se malinké potom udrží ![]()
A tobě nedoporučili počkat? já jsem na doporučení čekala na 3 proběhlé cykly a pak se zadařilo na třetí cyklus. můj doktor mě varoval, že by se to nemuselo udržet, že po kyretáži si musí děloha odpočinout a dát sliznici čas, aby pořádně narostla. varoval před dalším potratem…
fakt ti nechci brát naděje, vím, jak to bolí, kor jestli to byla snaha o první dítko. ale aby sis ještě víc psychicky neublížila… ale najde se tu spousta holek, které odstup neřešily a byly úspěšné brzo a bez problémů.
@llsonik ahoj, ja jsem zrovan vcera na utz zjistila, ze miminku netluce srdicko. Divala jsem se tak na diskuze o potratech a holky psaly, ze otehotenly hned po prvni MS po cisteni. Takze sanci urcite mas, jen vychytat plodne dny
nebo se proste milovat obden
nebo treba kazdy den
drzim palce, at se vam to podari, az budu mit po cisteni i ja budu doufat v neco podobneho!!!
@nozu píše:
A tobě nedoporučili počkat? já jsem na doporučení čekala na 3 proběhlé cykly a pak se zadařilo na třetí cyklus. můj doktor mě varoval, že by se to nemuselo udržet, že po kyretáži si musí děloha odpočinout a dát sliznici čas, aby pořádně narostla. varoval před dalším potratem…
fakt ti nechci brát naděje, vím, jak to bolí, kor jestli to byla snaha o první dítko. ale aby sis ještě víc psychicky neublížila… ale najde se tu spousta holek, které odstup neřešily a byly úspěšné brzo a bez problémů.
můj doktor řikal že po první MS to můžem zkoušet úplně v poho.. a dneska mi to řikal taky..pila jsem kontryhelový čaj a v pohodě…tak když mi to dovolil, tak snad ví
no uvidíme no…
@dituleska píše:
Nikdy jsem je nepočítala, prostě jsme to zkoušeli, myslím si že kdybych počítala a myslela na to tak se nepovede…Držím palečky at se zadařía at se malinké potom udrží
Děkuju mockrát. já to taky nikdy nepočítala ani to nějak počítat neumim…a tobě gratuluju k mimi ![]()
@Freetibet píše:
@llsonik ahoj, ja jsem zrovan vcera na utz zjistila, ze miminku netluce srdicko. Divala jsem se tak na diskuze o potratech a holky psaly, ze otehotenly hned po prvni MS po cisteni. Takze sanci urcite mas, jen vychytat plodne dnynebo se proste milovat obden
nebo treba kazdy den
drzim palce, at se vam to podari, az budu mit po cisteni i ja budu doufat v neco podobneho!!!
Tak to mě strašně mrzí. vím co si prožíváš. naše miminko bylo strašně vytoužený a když já prodělala samovolný potrat, tak jsem málem v nemocnici zešílela…dneska mi doktor po měsíci ukončil neschopenku a zítra jdu normálka do práce…konečně zase normální život. ale až mi zkončí MS, tak hned budeme zkoušet. a tobě to taky určo vyjde. je fakt, že my ani nedodrželi šestinedělí. taky jsem pila kontryhelový čaj a ten je fakt dobrej.
@llsonik me se dnes v praci udelalo hrozne spatne, fakt moc, pritel me chtel zavezt do nemocnice tak tam volal a rekli mu at nejezdi, ze mi stejne nic neudelaji, ze me nechaji potratit samovolne. Je mi spatne uz druhy tyden a oni porad cekaji nevim na co. Uz to chci mit za sebou!!!
@Freetibet Děláš si srandu, že ti tohle řekli? Neměli ste tam volat a měli ste tam možná rovnou zajet. Nikde přece není psaný, že samovolně potratíš ne? A co na to tvůj gynekolog? Já začla v sobotu trošku krvácet a v pondělí v půl 3 ráno jsem malýho vyprdla ven ![]()
Ahoj, to mě moc mrzí, vím, jak se cítíš a že žádné povzbuzování typu příště to vyjde ti nepomůže. Mně řekli tuto větu v 11. týdnu, kyretáž jsem prodělala 5.10.2012, teď 2.11. stále čekám na MS. Ale ihned jak skončí, tak se chystáme znovu snažit, doktor mi doporučil 2 měsíce počkat, ale nejde to, chci být zase těhule
. V pondělí jsem byla na kontrole (po kyretáži za 3 týdny)a tam mi řekl, že sliznice je dorostlá. Piji kontryhelový čaj, tak snad to pomáhá.
Strašně Ti přeji, aby Ti to vyšlo a aby to vyšlo nám všem a dočkaly jsme se krásných a zdravých miminek.
Ahoj Stanuško. Takže jsi měla kontrolní UTZ po těch 3týdnech? A sliznice je v pořádku dorostláááá??? Teoreticky připravená na nové těhu? Já byla na UPT na začátku 15tt z důvodu, že se přišlo na Downuv Syndrom…„porod“ a následná kyretáž byla 14.8. takže 2,5měsíce. Vlastně zítra to bude 2měsíce a 20dní
takže téměř 12týdnů a téměř 3měs. Tak to už by mohlo být v pořádku, ne? Mě nejdřív Mudr. říkal, at pořkáme minimáááálně půl roku. A nejlépe čekat do léta, kvuli chřipkám atp. To fakt čekat nehodlám. Pak říkal minimálně 3měs. Mudra říkala min ty 2, 3menstruace. Tak snad už to bude v pohodě??? Na kontrole po 6nedělí mi dělal UTZ - děloha krásně zahojená, žádné zbytky tam nebyly, čípek v pořádku, cytologie byla v pořádku…jen jsem se trošku obávala té dorostlé sliznice, ale když píšeš, že to máš OK po 3týdnech?
Tak to je super! Takže my jdeme do toho a snad to tentokrát dopadne dobře musíííííííííííííííííí!!! Loni v srpnu ZT v 9tt (plod odpovídal 7tt), pak tromboza do nohy, museli jsme čekat 7měs léčby a pak 2měs detox od léků a zadařilo se pak hned. Bohužel Downuv Syndrom, takže vyvolávaný „porod“. Ted už to musíííííííííííííííí vyjít!!!
Myslíte, že ty 2měs a 3/4 jsou dostačující???
![]()
Jo ještě jsem chtěla doplnit, že po kyretáži vše naprosto v pořádku - bez komplikací. První porevizní MS po 5týdnech. Druhá přesně na čas (o 1den déle), také v pořádku…
Jinak také jsem pila po revizi 1,5měs čaj takovou směs po revizi a na otěhotnění. Bylinky. Super na dělohu, sliznici, proti infekcím atp.
Stejně je masakr, že co doktor to jiný názor. Jako zase nejsem střelec, abych do toho šla ihned po revizi, to bych fakt měla strach. Přeci jen další úspěch bych asi už nedala…ale jako čekat 7měs jenom kvuli počasííí? Proboha, pokud je mimi zdravé a vše je OK, tak ho přece nemůže „rozhodit“ kašel či rýma…takže čekat do léta??? nebudu ani náhodou.
Stanuško ty jsi byla v 11tt a dokror ti říkal, že stačí počkat 2měs??? Tak to máš vlasntě jednu MS a kousek si dávat pozor a v půlce cyklu můžete začít??? ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.