Těhotenství se srůsty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18
10.4.17 19:19

Zita

Ja taky mam srusty a prave sem otehotnila a bojim se mužů mi naky komplikace pri porodů ja tu jizvu mam osklivou a bojim se aby mi to nepraskalo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
4.10.17 10:53

Zdravím, tak jsem ted 17tt a doktor mi oznámil že ty bolesti co mám stále na pravé straně jsou srůsty…z prvního císaře.
Mimčo je tam díky tomu uplně narvané :( A musí to prej prostě roztáhnout jak poroste. Ale teda to je hruza jsem jak invalida, nemužu se kolikrát ani narovnat ani chodit. Máte taky některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.10.17 11:37

@Luciet2 ahoj, nerodila jsem císařem, ale po těžkém porodu jsem měla srusty taky. Druhé těhotenství to bolelo. Hodně, bohužel skoro celou dobu. Navíc jsem musela ležet, takže ani žádná úleva při pohybu. Druhy porod to dorazil a teď 14 měsíců po něm budu nejspíše muset na napravnou operaci, protože mam silne bolesti prakticky cely cyklus. Což jsem te asi moc nepotesila, ale jestli budeš rodit druhým císařem, tak jim to hlavně řekni v porodnici - třeba se vyhnes tomu, jak to dopadlo u mne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
5.10.17 08:24

@Tichošlápek No právě že mi říkají když bude vše ok tak cisař není potřeba a budu rodit normálně… což teda moc nechci :D Jinak mě neříkal vůbec nic o ležení dokonce chodím na těhu cvičení nevim jestli je to správně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.10.17 08:27

@Luciet2 Ja ležela kvůli hematomum - jinak je podle mne určitě lepší se hýbat ;) jestli chceš císaře, tak proste řekni, ze te začala bolet jizva po prvním - pochybuji, ze by to riskovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
6.10.17 19:31

@Tichošlápek fakt? myslíš že tím mi udělají cisaře? z toho že bolí jizva po prvním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
7.10.17 08:17

@Luciet2 holky po císaři to tu často zmiňují, když chtějí podruhé rodit zase cs ;) lékaři nechtějí riskovat prasknutí jizvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
7.10.17 10:46

@Tichošlápek Super tak to moc děkuju…jestli to vyjde tak jsem ti zavázaná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.19 07:34

Ahoj, jsem v 15. týdnu svého druhého těhotenství. Otěhotněla jsem s endometriózou v celé břišní dutině, IV. stupeň (podle doktorů neplodná), srostlá střeva s vaječníky a s dělohou atd. Nicméně povedlo se přirozeně.
Už od začátku těhotenství trpím občasnými dost silnými bolestmi v podbřišku, kdy si musím téměř okamžitě lehnout, nemůžu chodit, bolí mě i dýchat. Dvakrát jsem kvůli tomu navštívila akutně svého gynekologa a pokaždé bylo vše v pořádku.
Teď mě podbřišek pobolívá už asi 3 dny, především jde o pichlavou bolest kolem třísel. Při chůzi se zhoršuje. V noci na dnešek (spíš krátce po usnutí, mohlo to být do hodiny) mě probudila opravdu intenzivní ostrá bolest, ani nemůžu říct, odkud vycházela, prostě mě bodal celý podbřišek a bolest vystřelovala do beder a nohy. Nepomáhala žádná změna polohy, hořčík a dokonce ani paralen, kerý jsem si už ze zoufalství vzala. Až po víc jak dvou hodinách se mi nějak podařilo to zaspat.
Teď ráno už je bolest mírnější, snesitelná a opět se lokalizovala hlavně do jednoho třísla. Při chůzi je to horší, vleže ji skoro necítím.
Chci se zeptat maminek, které si něčím podobným prošly nebo procházejí, co jim pomáhalo. Začínám vážně zvažovat nástup na dlouhodobou neschopenku (Dr. mně ji nabízel, ale moc se mi nechce, protože u nás dávají minimum vycházek a já jsem s dcerou často sama - nevím, jak bych zvládala vše zařídit). Téměř půl roku „domácího vězení“ mě tak trochu děsí. Pomáhají třeba nějaké cviky - preventivně? Donedávna jsem hodně chodila, ale teď toho asi nebudu schopná. :-( A co dělat, když už to začne bolet? Jak se vám bolesti vyvíjely během těhotenství? Představa, že budu takto neschopná až do léta, mi nepřijde zrovna optimistická. :roll: Jak mám vůbec poznat, jestli je to bolest ze srůstů anebo se něco špatného děje? Krvácení ani špinění není…
Děkuju za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.1.19 07:58

@Štrample obecná ahoj,
tuto zkušenost nemám, ale tvé potíže pramení s velkou pravděpodobností ze srůstů. Má to i logiku, těhotná děloha roste a má nároky, utlačuje orgány v celém břiše. Které jí různě ustupují…To je fuška i pro zdravé břicho, natož tam, kde je kdeco přirostlé.
Naprosto chápu, že tě to trápí a zneklidnuje, koho by nerozhodila dlouhotrvající bolest, že? Ale pokud je u dr. vše v pořádku, miminko roste a ty nekrvácíš, pokus se psychicky uklidnit :hug:
Přeju ti, at se břicho umoudří a ty se brzy dočkáš zdravého miminka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.19 08:04

@pe-terka Děkuju za odpověď :)
Naštěstí mám pozítří poradnu, takže to pan doktor všechno zkontroluje. Poslední ultrazvuk byl před týdnem a taky bylo vše v pořádku (screening). Už je mi trapné tam kvůli bolesti pořád naklusávat. Navíc jako neobjednaná tam prosedím většinou celé dopoledne,
Mě ta bolest občas opravdu vyděsí, není to žádné pobolívání, ale regulérní tortura :mrgreen: V předchozím těhotenství mě břicho pobolívalo hodně, ale toto si teda nepamatuju. Hodně mi to připomíná bolesti z doby, kdy jsem měla aktivní endometriózu a pracovaly nějakým způsobem endometriózní cysty. To jsem taky nemohla dojít ani na wc. Jednou mi manžel volal sanitku.
Ještě jedna věc je u těch bolestí daková divná, že mám pocit, jako bych neuměla ovládat močový měchýř. Ne, že bych se počůrávala, ale naopak mám problém se vyčůrat, nějak jakoby nevím, jaký sval ovládat - těžko popsatelná věc, pamatuju si snad jen těsně po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.1.19 09:18

@Štrample obecná a první porod proběhl jak, klasicky nebo sekcí? Zřejmě je tam těch srůstů ted víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.19 09:48

@pe-terka První porod byl přirozený. I podle doktorů jsou teď ale srůsty horší než minule. Měla jsem endometriózu celkem divokou a cysty se mi sice díky životosprávě podařilo zmenšit na minimum, ale srůsty tam byly celkem velké. Bohužel jsem ztratila poslední zprávu s konziliárního ultrazvuku, kde bylo přesně popsáno, co k čemu je přirostlé. :oops: Hodně srůstů bylo v Douglasově prostoru, čili mezi dělohou a konečníkem. I dělohu jsem měla před otěhotněním kvůli srůstům uloženou asymetricky (plus ji mám v extrémním záklonu).
Ještě mě napadlo, jestli tomu nemůže přidávat grády i to, že jsem před otěhotněním měla celkem hodně vypracované břišní svaly. Měla jsem je už i vyrýsované, posilovala jsem 3-4× týdně. Tak jestli to teď nemám za odměnu. :mrgreen: Dnešní bolesti mi totiž připomínají stavy, kdy jsem to s posilováním břicha hooodně přehnala a pak jsem se druhý den nemohla narovnat. Teď to má tedy větší grády, ale bolest je typově podobná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
29.1.19 10:51

@Štrample obecná já měla diagnostikovanou taky end 4.stupně. než jsme se začali snažit podstupila jsem rozruseni srustu. A potom léčbu právě proto abych těhotenství zvládla. A i tak jsem měla hlavně na konci velké bolesti. Mimo jiné i v trislech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.1.19 10:52
@Štrample obecná píše:
@pe-terka První porod byl přirozený. I podle doktorů jsou teď ale srůsty horší než minule. Měla jsem endometriózu celkem divokou a cysty se mi sice díky životosprávě podařilo zmenšit na minimum, ale srůsty tam byly celkem velké. Bohužel jsem ztratila poslední zprávu s konziliárního ultrazvuku, kde bylo přesně popsáno, co k čemu je přirostlé. :oops: Hodně srůstů bylo v Douglasově prostoru, čili mezi dělohou a konečníkem. I dělohu jsem měla před otěhotněním kvůli srůstům uloženou asymetricky (plus ji mám v extrémním záklonu).
Ještě mě napadlo, jestli tomu nemůže přidávat grády i to, že jsem před otěhotněním měla celkem hodně vypracované břišní svaly.Měla jsem je už i vyrýsované, posilovala jsem 3-4× týdně. Tak jestli to teď nemám za odměnu. :mrgreen: Dnešní bolesti mi totiž připomínají stavy, kdy jsem to s posilováním břicha hooodně přehnala a pak jsem se druhý den nemohla narovnat. Teď to má tedy větší grády, ale bolest je typově podobná.

to si nemyslím. Naopak, posílila sis pánevní dno a možná díky tomu otěhotněla přirozeně i s těmi srůsty :palec: Bolest je podobná, ptž při srůstech vzniká jizevnatá vazivová tkán, která má zkrátka horší vlastnosti…Takže reaguje bolestivě na hormonální podněty, změny počasí, změny vnitřního prostředí (při viroze třeba)…Někomu takto reagují i jiné jizvy, artrozou postižené klouby a podobně. Pokud máš srůsty v Duglasu, je ta bolest zákonitá, ptž děloha roste a mění se její sklon…Co s tím nevím, protože ted ti nemůže extra pomoct ani fyzioterapeut třeba manipulačnímu technikami, nápravou per rectum a pod…Možná nějaké cvičení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí