Menstruace vs. těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
391
23.12.12 21:12

Menstruace vs. těhotenství

Ahoj holky,

potřebovala bych poradit. Mám chlapečka, nyní 18 měsíců. 20/listopadu/2012 jsem vysadila hormonální antikoncepci Cerazette. 17/prosince jsem začala slabě špinit, cca 4 dny, ale špinila jsem vždy jen přes noc (hnědá krev), přes den nic. S manželem bychom se rádi nyní pokusili o druhého prcka a teď můj „problém“ - jelikož jsem nedostala normální menstruaci, tak nevím jestli je se mnou všechno v pořádku a můžeme se snažením začít :mrgreen: nebo mám počkat až se mi dostaví normální menstruace (červená krev) a pak až začít se snažením :think:, díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
23.12.12 21:16

PO HA může tělu trvat, než nahodí běžný cyklus, než začneš ovulovat, růst pořádně sliznice…
Vzhledem k tomu, že ovulace předchází menstruace, tak bych tomu zatím nechala volný průběh, na běžnou sílu ms bych nečekala, není důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
23.12.12 21:24

@Gladys díky!!! Já jsem prostě ze „staré školy“ tak jsem měla strach aby se mnou bylo všechno v pořádku než se s manželem začneme snažit o miminko :lol: Myslíš, že je to věc názoru nebo je to opravdu jedno zda klasická MS po vysazení antikoncepce dorazí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
23.12.12 21:28

Vůbec bych to neřešila a prostě se „snažte“ a uvidíš příští měsíc ;)
A hlavně po vysazení nemůžeš počítat s klasickou menstruací, krvácení které přichází není menstruace, je jen ze spádu hormonů, takže uvidíš další měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
23.12.12 21:35

@Verca1989 Tak joo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luuca L
23.12.12 21:38

Ahoj holky, jsem v 9 tt a zitra nebo za dva dny mam mit menstruaci, minuli mesic jsem ji nemela, ale neni mozny ze se ted dostavy?

• Citovat
  • Upravit
31594
23.12.12 21:53

@malinkaNy tak samozřejmě, že pokud by to pokračovalo stejně a nedostavila se ani během půlroku běžná ms a ty bys nebyla těhotná, tak by to ok nebylo, protože by to značilo příliš nízkou sliznici a embryo by se nemělo kde chytit. Ale to bych teď neřešila, síla krvácení nemá vliv na kvalitu a vývoj embrya jako takového, takže nevidím důvod se teď třeba nějak chránit a čekat na normální sílu ms.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
24.12.12 16:16
@Luuca L píše:
Ahoj holky, jsem v 9 tt a zitra nebo za dva dny mam mit menstruaci, minuli mesic jsem ji nemela, ale neni mozny ze se ted dostavy?

ahojík tak já jsem v 19tt - ale na začátku v 9tt a v nějakým týdnu už nbepamatuji v kterém, jsem na termín menstruace začla špinit - jela jsem raději k dr a ta říkala to samé jelikož nenašla vůbec nic ani hematom - nasadila ustroš, který jsem brala do 16tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5382
28.8.13 11:37

@Ladule88 Test jsi nezkoušela? Ten bych asi udělala jako první věc. Já jsem byla těhotná 2× i přes proběhlou MS, obě těhotenství sice dopadla špatně, ale to s tím nemělo nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
28.8.13 11:39

@Ladule88 a test sis dělala? Pokud byl negativní, tak to může být jen rozhozený cyklus. Pokud jsi ho nedělala, tak si ho ještě udělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5382
28.8.13 17:32

@Ladule88 Je těžké poradit, může to být to i to, základ je ten test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
29.8.13 19:21

No, pokud plánuješ těhotenství, tak test je dobré mít po ruce. Protože kdyby si ho měla, tak by mohl být pozitivní a v takovém případě by ti tu většina poradila, ať jedeš na pohotovost, může to být nějaký hematom (v začátku těhotenství poměrně častá záležitost). Pokud by byl negativní, tak spíš nějaká hormonální nerovnováha. To, že bývá MS i v těhotenství klidně 2-3cykly není také nic neobvyklého. Bývá tedy o něco slabší, kratší dobu, prostě trochu jiná než jindy, ale taky být může. Bez testu to je věštění a pak jen vydržet do kontroly k Dr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.17 17:43

Ahoj maminky :mavam:.
Měla bych takový dotaz s přítelem se snažíme o miminko a menstruaci jsem vždy dostávala fakt pravidělně a trvala cca 6-8 dní od doby co jsem vysadila prášky jinak sem jí vždy měla 5 dní.. prášky už neberu cca rok jen že sem to dostala o den dříve ale to jsem pouze špinila nic víc.. a v den kdy sem to měla dostat mi to zase odešlo neměla jsem vůbec nic ani při utírání a nemám ani žádné příznaky vždy docela trpím a mám to hrozně moc ale teď? už je to 3 den a já nemám vůbec nic.. myslíte že bych mohlo jít o těhotenství? :oops: dělala jsem si test ale ještě před MS cca 5 dní a test vyšel jako negativní tak vůbec nevím zda ho zkusit znovu nebo počkat? :roll: :roll: vím že je to hloupá otázka ale aspoň nějaká rada, odpověď děkuji :oops: :*

Prosím o anonym.

• Citovat
  • Upravit
21311
23.6.17 18:03

Udělej znovu test a uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
23.6.17 18:10

Test znovu, me se jeste v den ms neukazalo nic..az dalsi den