Těhotenství se srůsty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
130
25.12.12 10:02

Těhotenství se srůsty

Ahoj holky,
jsem rok a půl po laparoskopické operaci endometriózy, kromě toho jsem měla dost srůstů, které se snažili rozrušit. Nyní jsem po úspěšném uměl. oplodnění na konci 7.měsíce. Již snad od 4.měsíce těhu mám ale problémy. Pocity strašně nafouklého břicha, nejvíce večer, to myslím, že prasknu. Dále problémy při chůzi, stačí kratičká procházka, nebo nákup v obchoďáku a mám dost, bříško mě táhne, hrbím se, i malá fyzická aktivita mě zmáhá a jak říkám, již tak od 4. nebo 5.měsíce. Pořád přemýšlím, čím to může býti, vždyť holčiny v mém okolí, které byly těhotné, tak mi přišli v pohodě. Nikdo mě nechápe, každý řekne, počkej bude hůř, koukají na mě jako na nějakou ufňukanou květinku, ale já jsem fakt vyřízená. Tak mě napadlo, jestli to nemůže být tím, že mi v břiše zůstali, nebo se po laparoskopii vytvořili další srůsty. Když mě na začátku před uměl. opl. vyšetřoval doktor v IVF centru, tak řekl, že mám přirostlou dělohu někam dozadu. Tak přemýšlím, jestli mé problémy prostě nemohou být těmi srůsty. Má gynekoložka nad vším mává rukou a lifruje mě pryč, že prý se to už nedá zjistit a předepsala mi jen hořčík, který na to stejně nezabírá. Nemáte někdo zkušenost se srůsty v těhotenství a při porodu?
Díky moc a hezké svátky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.12.12 10:51

Ja mam srusty po laporosopii, ale teda zadne problemy jsem nemela, ani v tehotenstvi, ani u porodu. Jediny „problem“ byl, ze UTZ byl hure viditelnej prave diky srustum.

• Citovat
  • Upravit
2331
25.12.12 11:18

Já jsem těhu po druhé - první ok, teď mě ty srůsty taky trápí - zejména teď ke konci - kolikrát nemůžu vstát z postele páč mě to táhne :zed: dost mě to bolí po stranách, kde ty srůsty mám a ač jsem po přerušení srůstů tak i tak je to nepříjemné :nevim: pomůže asi jen porodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.1.13 19:13

Ahoj :mavam:
no já si myslim, že to bude těma srůstama, a že mám to samý, před rokem jsem byla na laparoskopii, už po druhé a to už jsem měla srůsty, který teda odstranily, ale logicky se tam asi utvořily další..no a ted sem na začátku 6měsíce a sem hotová :) ptala sem se doktorky a ta mi to potvrdila, řikala, že po všech těch zákrocích je to tam citlivější než normálně a že se to musí bohužel vydržet.. navíc mám ještě stojací zaměstnání, pomalu 12hodin na nohách, takže je to záhul.. nicméně tě chápu s tou bolestí, jak to táhne a záda a tak… ale už to máš za pár skoro, tak se drž!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.1.13 19:24

Jinak jaký to bude při porodu, to by mě taky zajímalo.. :) taky mě mrzí, že vypadám jak ufňukanec, ale kdo to nezažil..jj :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pecmenka
10.2.13 22:53

Ahoj holky, já mám též srůsty…jsem ve 25tt a pořád trpím bolestmi..bud to tlačí, nebo píchá, nebo mám křeče…můj ginekolog je primář a říká že je tam vše v pořádku, že bolí ty srůsty při tom jak se tam vše přispůsobuje atd…můsíme hold vydržet :pankac:

• Citovat
  • Upravit
4197
10.3.13 18:51

Holky a jak vám na ty srůsty přišli prosím? Ty přece nejsou na UTZ vidět, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pecmenka
10.3.13 19:45

Nejde,,ale doktoři nejsou blbí…mají zkušenosti!

• Citovat
  • Upravit
4197
10.3.13 22:18
@pecmenka píše:
Nejde,,ale doktori nejsou blbí…mají zkušenosti!

No já bohužel už doktorům nevěřím po tom co se mi stalo, takže se snažím si najít co nejvíc info. Díky! Uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pecmenka
11.3.13 12:23

A ty máš taky bolesti??? já je mám teda šílený,,ještě ke všemu mi začlo tvrdnout břicho…kolik máš za sebou operací???mě je 25 a už mám za sebou 4..slepák a pak vše co se týká cysty nebo vaječníků…takže já tomu věřím že mě zlobí ty srůůsty… :,(

• Citovat
  • Upravit
1801
11.3.13 12:34

@Tinakaterina Myslím, že srůsty se dají potvrdit jen laparoskopicky, tedy u mne to tak bylo…a teoreticky magnetickou rezonancí, ale tím si nejsem jistá, jen jsem to někde četla…Ale třeba moje doktorka to pozná, protože mě už prostě zná :nevim: dokáže si představit, jak to vevnitř asi vypadá :think: Jinak nevím, co jsi zažila, že už doktorům nevěříš, ale já jsem na tom dost podobně, po svých zkušenostech mám s důvěrou dost velký problém :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
29.11.15 22:56

Holky má tu někdo podobnou zkušenost jako já? Otěhotněla jsem hned po laparoskopické operaci slepáku a „dělali“ něco i s dělohou. Nyní jsem ve 14tt a dost mě bolí břicho, ne děloha, ale prostě celé břicho, jak při pohybu tak i v noci když spím. Mohou to být ty srůsty? Četla jsem, že jak se děloha zvětšuje „lepí“ se na střeva a o to víc vznikají srůsty. Nevíte jak je to po porodu? Když se děloha zavinuje zpátky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
29.11.15 23:41
@brulinka píše:
Holky má tu někdo podobnou zkušenost jako já? Otěhotněla jsem hned po laparoskopické operaci slepáku a „dělali“ něco i s dělohou. Nyní jsem ve 14tt a dost mě bolí břicho, ne děloha, ale prostě celé břicho, jak při pohybu tak i v noci když spím. Mohou to být ty srůsty? Četla jsem, že jak se děloha zvětšuje „lepí“ se na střeva a o to víc vznikají srůsty. Nevíte jak je to po porodu? Když se děloha zavinuje zpátky?

Ahoj, nemam sice stejnou zkusenost, ale treba pomuze. Podstoupila jsem akutni klasickou operaci zanetu slepeho streva v puberte. Zustalo mi po ni nekolik srustu, ktere me behem vsech 3 tehotenstvi pomerne bolely. Nejhorsi to bylo behem prvniho tehotenstvi (ve 30 letech). Kdy jsem mela opravdu velke bolesti bricha az jsem si myslela, ze snad musim mit zauzleni strev ci neco podobneho. Bolest me budila treba i v noci a ja casto i pochodovala po byte a nevedela, zda jet na pohotovost nebo ne. Nakonec se to trochu uklidnilo a gynekolog mi vysvetlil, ze to mohou byt bolesti od napinajicich se srustu. Nejvice me to bolelo v pravem podbrisku, ale nejen tam. U dalsich tehotenstvich jsem bolest take pocitovala, ale nebyla jiz tak intenzivni a dala se vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
30.11.15 08:33

POdle mě je to spíš z toho, že se zvětšuje děloha. Brala bych magnezium

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.16 09:36

A mate ty bolesti stale jen na jednom miste? Ja to mam vzdy na prave strane v podbrisku, treba i tri dny v kuse, bez prestavky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky