Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, zakládám novou diskuzi z důvodu, že sem nenašla žádné extra odpovědi
Zajímá mě jaká je šance otěhotnět při nebo po menstruaci? Kdy ste otěhotněli vy? Byli ste těhotné i kyž ste menstruovali?(Moje mamka menstruovala u dvou těhotenství, tak mi říkala, abych se nelekala, když to tak budu mít) My se snažíme o miminko od 25.8 a v září sem měla dva dny menstruaci a ted v řijnu také jen dva dny, obvykle ji mám cca 4dny
Hlavně vůbec nehlídám ovulku, ale snad tento měsíc se zadaří, přítel jezdil pracovně pořád někam, tak tento měsíc je celý doma
Popř teď mám cykly 26,25 kdy může být ovulace?
PS: Vím, že je to otázek hodně a že bych tohle všechno někde našla, ale myslím si, že to zajímá spousta z nás
Děkuju za případné odpovědi
Ovulace je cca 10-16dni pred menzes..tj ovu muzes mit mezi 10-16dc.. Proste zalezi jakou mas lutealni fazi…pokud mas neobvyklou ms udelej si test.
Mě jen zaráží menstruace, která trvala dva dny, skusím a uvidíme, teď už jen čekat na ovulku
Člověk je tak nedočkavý :/
Otěhotnět lze pouze během ovulace. Kdy ji máš, těžko říct, jsou ženy, které ji mají těsně u menstruace a tak třeba otěhotní ze sexu při menstruaci.
Blbe googlis, to je uplny zaklad, tyhle informace se omilaji furt vsude dokola.
Nicmene - typicky cyklus je 28 dni, prvnich nekolik dni menstruace, kolem 14. dne ovulace, pak kolem 28. dne zacatek dalsi ms. Jenze v realu se to lisi u kazde zeny. Kdyz mas kratsi cykly, nejspis bude ovulace drive, tj blize ke konci menstruace, nektere zeny ji maji i tesne po nebo ke konci. Vsechno se da zjistit sledovamim ovulace dle nektere z metod - merenim bazalni teploty, sledovamim hlenu, cipku nebo na UZ.
Stejne tak nektere zeny krvaceji v prubehu tehotenstvi jakoby v terminech ms, hlavne ze zacatku. Jinak treba moje mamka to tak se mnou mela (v dalsich 2 tehotenstvich ne), ja mam jedno dite a krvaceni nebylo zadne, takze to neni „nutne“ dedicne ![]()
Jinak tady mas asi nejlepsi laickou sbirku informaci, jakou znam ![]()
http://merenibt.xf.cz/index2.html
ahoj, možná zvláštní dotaz, ale nedá mi to. Je možné 31. DC s neg. těhu testem těhotná? díky