Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky už sem tady několikrát psala zatím jsem ok,22.7jdu na kontrolu jestli už bude srdíčko jinak chci se jen zeptat myslíte že můžu pít Kofolu?práve že se radši zeptám..
já ji pila často před tím mám na ni chuť ale pokud ne tak si ji radši nedám ani do bazénu nechodím spíš se sprchuju vlažnou vodou a koupila sem si ventilator ty horka jsou hnus co ,a chci jen napsat že beru Utrogestan ale třikrát denné si ho zavádím do … doktorka mi neřekla kolik denně si jich mám vzít?Mám dvě krabičky děkuji krásný den
![]()
Příspěvek upraven 13.07.10 v 10:04
Kofola si myslím že ti neublíží, ale moc často bych jí tedy nepila, jen tak třeba dvě sklenky za den a dost, v těhlech vedrech spíš jsou lepší čaje;),ale znám to, závislost na kofole,pepsině…Ale v těhotenství to doporučované opravdu není:-( ![]()
Já si od začátku těhotenství odpustila všechno nezdravý i to kafe, ale kofolu jsem pila, ne teda na litry denně, ale třeba při nevolnostech mi celkem pomáhala po lžičkách chlazená. Takže myslím, že když si dáš někde na procházce půllitr kofoly, tak to moc neuškodí.
já teda nevím, ale kofola obsahuje kofejn. Takže pokud pomáhá při nevolnostem tak o.k. jinak bych jí nepila ![]()
me teda doktor rikal, ze ani jedno slabe kafe v tehotenstvi nevadi, takze v kofole toho nebude o moc vic ne? jedna sklenka asi nebude vadit…
utrogestan ja si mela zavadet 1 rano a 2 vecer ![]()
Kiki,čaj obsahuje tein, což je temer to same jako kofein..ale v rozumné míře neuškodí..clovek, kdyby mel hlidat vsechno,tak by nemohl nic..
Ja bych se ted treba neobesla bez piva ![]()
Ani bazen neni skodlivej, pokud mas vsak obavu, jsou i nejake napustene tampony, ktere jsou do bazenu vhodne.
Zaira píše:
Kiki,čaj obsahuje tein, což je temer to same jako kofein..ale v rozumné míře neuškodí..clovek, kdyby mel hlidat vsechno,tak by nemohl nic..
Ja bych se ted treba neobesla bez piva
Ani bazen neni skodlivej, pokud mas vsak obavu, jsou i nejake napustene tampony, ktere jsou do bazenu vhodne.
Ale existuje čaj pro těhotné ![]()
Jenze to neni caj, ale odvar z bylin
. Jinak v tehu je limit pro kofein 250 mg na den, sklenka koly, cca 250 ml, obsahuje 60 mg. Toz tak. L.
taky mam obcas desnou chut na kofolu.. 3decky denne ti neublizi, jak mi rekl doktor.. pry, ze piti kofoly v tehotenstvi zpusobuje vetsi hyperaktivitu miminka a problemy se spankem, takze bych byla opatrna..
Já ji nepiju radši už nemám chuť na ni vůbec..Jinak mi není špatně vůbec a chutě nemám jen mi šíleně často kručí v bříšku asi cca 2 a půl hod jím norlmálni porce ale častěji ![]()
no, já mám dr. rovnou doma.. a tatínek by asinenarozenému miminku nijak vědomě neškodil..
rozhodně mi vařil kafe, klidně i tři denně - slabé, s mlíkem.. , kupoval kofolu, klidně i 1/2 l točené kofoly..
v kofole/cole je kofeinu hrozně málo… v některých dokonce žádný, jen aroma.. (spíš bych ji nepila kvůli bublinkám - nadýmání a cukru - tloustnutí, ale to platí pro druhou pulku těhot.. zpočátku mi ohromě pomáhala …)
jinak čokoláda, čaj, silná černá káva - tohle všechno má stejné účinky.. a čokoládou se hodně těhotných cpe bez rozpaků,. tak proč se rozpakovat nad kafčem nebo kofolou?
myslím, že v těhotenství platí ono „všeho s mírou“ více než kdy jindy.. tím bych se řídila především! ![]()