Těhotná a krátký vztah

Anonymní
31.5.23 18:45

Těhotná a krátký vztah

Ahoj holky, prosím anonymně.
Zjistila jsem, že jsem těhotná ( neplánovaně, brala jsem antikoncepci ). Vzhledem k tomu, že jsem proti interupcím bychom si s přítelem miminko chtěli nechat. Mám už dceru z předešlého vztahu (5 let) a přítel s ní vychází báječně. Jen jsme spolu teprve půl roku, známe se ale už ze školy, takže to není nikdo cizí.
Jen mám strach z reakce rodiny. Znám moje rodiče a už teď vím, že když jim řeknu, že si miminko chceme nechat, tak si vyslechnu plno řečí o tom, že jsme nezodpovědní, že jsem se zbláznila že si to chci nechat apod.
Prošla jste si něčím podobným také? Jaká byla reakce rodiny, případně poradíte mi, jak se vůči takovým proslovům obrnit? :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
31.5.23 18:49

Jestli nechat nebo ne záleží čistě na partnerech. (pokud spolu jsou spolu). Nikdo další se do toho nemá co míchat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.23 18:50

@Atisia takto to mam nastavené taky, jenže naši jsou bohužel takoví a celý život mi do všeho mluví, mám z toho úplně hrůzu až jim to oznámím

• Citovat
  • Upravit
7221
31.5.23 18:53

Tak jste. A to dva ne? Vždycky se najde někdo kdo má narážky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
31.5.23 18:56
@Anonymní píše:
@Atisia takto to mam nastavené taky, jenže naši jsou bohužel takoví a celý život mi do všeho mluví, mám z toho úplně hrůzu až jim to oznámím

Jezis a oni Te zivi, bydlis u nich zadarmo nebo co?? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31.5.23 19:06

A kolik ti je? Máš strach z reakce rodičů jako by ti bylo 17… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.23 19:08

@slivovickapalena 28.. vím, také s tím už dlouho bojuju a snažím si nastavovat hranice.

• Citovat
  • Upravit
2047
31.5.23 19:10
@Anonymní píše:
Zjistila jsem, že jsem těhotná ( neplánovaně, brala jsem antikoncepci ). Vzhledem k tomu, že jsem proti interupcím bychom si s přítelem miminko chtěli nechat. Mám už dceru z předešlého vztahu (5 let) a přítel s ní vychází báječně. Jen jsme spolu teprve půl roku, známe se ale už ze školy, takže to není nikdo cizí.
Jen mám strach z reakce rodiny. Znám moje rodiče a už teď vím, že když jim řeknu, že si miminko chceme nechat, tak si vyslechnu plno řečí o tom, že jsme nezodpovědní, že jsem se zbláznila že si to chci nechat apod.
Prošla jste si něčím podobným také? Jaká byla reakce rodiny, případně poradíte mi, jak se vůči takovým proslovům obrnit? :?
@Anonymní píše:
Prošla jste si něčím podobným také? Jaká byla reakce rodiny, případně poradíte mi, jak se vůči takovým proslovům obrnit? :?

Přesně jste na to dva, a jestli někdo řeší že jste spolu půl roku tak jste spolu půl roku ;) :jazyk: zase je lepší že se to povedlo než pak běhat někde po dr. A nikdo přesně neřekne kdy je vhodná doba otěhotnět, jestli budou brblat tak po chvíli je to přejde 😊 držím palec. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.23 19:14

Mohlo by pomoct vůbec nepřipouštět diskusi a vystupovat stylem “rozhodli jsme se takto”, “chceme to takto” a jejich “argumenty” vůbec nekomentovat.

Pokud bys chtěla být joo nepříjemná (nebo spíš už ze zoufalství), můžeš námitky shodit ze stolu stylem “jojojo, no jasně, to víš, že jo”. Ale chápu, že se k tomuhle člověk moc nechce snížit. S některými typy příbuzných je to o nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.23 19:14
@Anonymní píše:
@slivovickapalena 28.. vím, také s tím už dlouho bojuju a snažím si nastavovat hranice.

Tak to určitě začni.

Každopádně ze svého okolí můžu říct, že ty vztahy, které byly krátké, a objevilo se u nich těhotenství, kolikrát vydrží déle, než ty přechozené několikaleté vztahy. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
31.5.23 19:17

Čekáš s ním dítě ty, ne tvá rodina. Dítě bude živit on. Takže reakce rodiny by mě byla u zadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.5.23 19:26
@Anonymní píše:

Reakce rodičů je podružná. Jestli jste si jistí, chcete ho oba, tak si ho nechte. V nejhorším budeš samoživitelka se dvěma dětmi 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76855
31.5.23 19:34
@slivovickapalena píše:
Tak to určitě začni.Každopádně ze svého okolí můžu říct, že ty vztahy, které byly krátké, a objevilo se u nich těhotenství, kolikrát vydrží déle, než ty přechozené několikaleté vztahy. :palec:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76855
31.5.23 19:35
@Russet píše:
Reakce rodičů je podružná. Jestli jste si jistí, chcete ho oba, tak si ho nechte. V nejhorším budeš samoživitelka se dvěma dětmi 8)

a založí diskusi, s partnerem si nerozumíme, jdeme od sebe, mám dvě děti, na co mám NÁROK? na městský byt a na kauci a na tři nájemné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
31.5.23 19:38
@Anonymní píše:

Nikomu do toho nic není. Pokud dítě bude vyrůstat v harmonickém prostředí s milujícími rodiči, tak je jedno, kdy bylo počato :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky