Těhotná a migrény hlavy

611
26.3.15 10:25

těhotná a migrény hlavy

Ahoj, jsem těhotná a mám dva dny strašní migrény hlavy, neví někdo, co proti tomu pomůže? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
941
26.3.15 10:30

Jejda, tak to ti moc nezávidím. Já jsem v 38 tt a zpočátku jsem na to taky trpěla. Já uživala Paralen v pravidelných intervalech, studený obklad na hlavu. A taky mě vcelku pomohlo dát si paralen a na to hned kávu :nevim:, možná jsem měla nízký tlak. A nebo jít do pelechu a odpočívat. Asi moc neusnout, abys nebyla zase přespaná, to té bolesti taky nepřidá.

Přeji ať to brzo přejde, protože je to opravdu hrozná bolest, když si člověk nemůže nijak pomoci od ní. :mavam: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
26.3.15 10:31

Ahoj, měla jsem to taky, skoro celý první trimestr. :( Obrovské bolesti trvající několik dní v kuse. Ale asi ti moc neporadím. Jako těhotná skoro nic nemůžeš. :nevim: Když už se to nedalo vydržet a nemohla jsem spát, vzala jsem si Paralen. Trochu mi pomohly studené obklady. Koupila jsem si takovou tu chladivou gelovou masku, to trošku pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
26.3.15 10:31

Pokud ještě nejsi ve třetím trimestru, tak můžeš Neo-Cephyl, ten mi zabírá jako jediný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
26.3.15 10:32

Cola, sladka voda s citronem, zalezt, zaspat, mokry hadr na hlav, cucat led… Hlavne zadne pc, televize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1750
26.3.15 10:33

@esmeralda44 pokud jsi ve druhém trimestru tak můžeš paralen. A pokud by nepomohl tak k Dr. Také jsem na to trpěla ve druhém trim. a stačila pulka paralenu a bylo po bolesti ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
26.3.15 10:45

Já jí taky měla, pak jsem se ptala doktorka a ten se na mě usmál a řekl „Že jste vlivem internetu přestala pít kafe?“ a já jen tak kývla a on - no tak ho zase začněte pít a ono to přestane… Tak jsem se tomu divila a on říkal, že nikdo tu souvislost nedokáže vysvětlit, ale že sama uvidím a na mímo má prý horší dopad ta migréna než kafe… No nebudu to napínat, začala jsem pít kafe a už jsem až do porodu neměla migrénu ani jednu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
26.3.15 10:46

Mě pomohl jedině paralen. Když jdu bolest zaspat, tak se probudím s úplně stejnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
26.3.15 11:21

@esmeralda44 Mně doporučovala doktorka už v prvním těhotenství hořčík. Pak můžeš Paralen a důležitý je pravidelný režim. Spát dost, ale zas se nepřespat, to je taky spouštěč. Soucítím, trpím na to v obou těhotenstvích :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
26.3.15 11:44

Trpěla jsem na to všechny tři těhotenství strašně moc. Vliv hormonů. Začalo to koncem prvního trimestru a zmizelo koncem druhého. U prvního dítěte jsem se snažila být co nejpoctivější, a žádnými léky se moc necpat, takže maximum byl paralen, když už bylo fakt zle. Zajímavé pokusy byly s mazáním spánků thajskou tygří mastí. Nemůžu říct, že by to vůbec nepůsobilo. Jinak teda hlavně hodně spát, hodně pít, nekoukat do pc ani na televizi a denně alespoň chvíli na čerstvý vzduch. Když se tohle všechno dodrželo, bylo to lepší. Hlavní byl asi ten spánek, já tou dobou byla jako šípková růženka. Každopádně úplně to vyřešit nijak nešlo, byly to hormony. U druhého těhotenství už člověk musel fungovat s prvorozeným dítkem, takže režimových opatření nebylo tolik, ale zato bylo více paralenů a aspirinů (aspirin se nemůže až ve třetím trimestru, paralen je neškodný, v prvním trimestru je snad údajně lepší aspirin, ve druhém paralen, neověřená informace). No a ve třetím těhotenství už i ibalginy byly (ten se nesmí ve třetím trimestru, hrozí vada srdce). Takže záleží jen na tobě, jak moc na to chceš jít poctivě a jak moc můžeš ovlivnit svůj režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
26.3.15 12:06

@esmeralda44 Můžeš zkusit Paralen a kafe (Colu). Dle mých informací můžeš Paralen vždy, ve 2. trim i Ibalgin (v 1. a 3. ne). Lék vzít hned, jak to začne, nečekat. A pak do postele do tmavý místnosti a snažit se to zaspat.
Pravidelně jíst, pít, spát. Když to nepomůže, doktor :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
26.3.15 12:27

@esmeralda44 Můžeš Paralen a pokud nejsi ve 3. trimestru tak i Ibalgin. Ve třetím trimestru už jen ten Paralen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
26.3.15 12:41

Záleží v kterém trimestru jsi.
V prvním těhotenství jsem migrénu léčila paraleny a taky to tak vypadalo. V druhém jsem se dostala pro jiný problém do rizikové poradny a tam mi v klidu napsali silnější léky, které mi na neurologii nechtěli dát (možná už to je dnes jinak).
Od II. trimestru jsem mohla Novalgin - myslím že v kapkách to je algifen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
26.3.15 12:58

Spravne uvadis „migreny hlavy“, protoze existuje i vzacna brisni migrena :-)

muzes bezne leky na bolest (vyjma tretiho trimestru, kdy nesmis NSA, ale paralen jo) a muzes i triptany. urcite ti neuskoti horcik ve vetsim mnozstvi (Magnosolv). Novalgin taky a radu dalsich alternativnich leku na bolest, co ti napise tvuj neurolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
26.3.15 14:57

Ze své zkušenosti doporučuju nic.!! Já skončila v nemocnici, rvali do mě algifen, paralen a ibalgin, podávali kontrastní látku a dělali ct mozku a skončila jsem akutním císařem pro odlučování placenty v 36tt. Jsem přesvědčená že podělali co mohli a takhle mi zku. rvili porod a vše okolo. život dítěte a mě…syn má k tomu ještě vrozenou vadu(nebo ne, to se ještě uvidí jestli ne to jejich vina-jod) Kdybych zůstala doma a vyspala se, plácla si hadr na čelo plus kafe tak by to možná dopadlo jinak. Ale tenkrát jsem byla vyděšená co se to děje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí