Těhotná do Norska?

9
14.4.13 09:28

Těhotná do Norska?

Zdravím děvčata, doposud jsem nenašla žádnou podobnou diskuzi a nevím co dělat.
Mám zaplacený zájezd do Norska - středně těžká turistika, v té době budu v druhé polovině 5.měsíce těhotenství a nevím, zda do toho jít či ne. Spaní ve stanu, cesta busem tam i zpět. Máte někdo podobnou zkušenost? Raději bych, kdyby jste mi dali někdo pozitivní odpověď, že jste také něco takového podstoupily a šlo to. Nevím, jak se budu cítit v 5.měsíci, jak velké bude břicho apod. prosím o rady. Děkuji. J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4151
14.4.13 09:47

Záleží spíš na tom, jestli jsi na takovou zátěž zvyklá. pokud ano, tak by to neměl být problém. břicho ještě bude dobrý. hlavně mít kvalitní vybavení jako spacák a podložku abys neprochladla od země. i když rána bývají teplejší než při stanování v čechách.
i když pokud jedete do hor, kam si nosíš s sebou i veškeré jídlo a musíš mí 30kg batoh a piješ vodu z potoka, jak jezdí můj tchán s thcyní, tak na to bych se asi vykašlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
14.4.13 09:51

Ahoj, Norsko je hezké, byla jsem tam předloni…a svým autem (kdyby se něco stalo, nemusím se ohlížet na jiné a frčím domů)… Ale to jsem nebyla těhotná. Cesta tam je dost dlouhá, budou ti natékat nohy. Pozor na to, že pojištovny nepojistí budoucí mamču cca od 25. týdne. Dobře si to rozmysli, je plno komplikací, které tě mohou potkat a budeš si to vyčítat celý život. Já jsem například z ničeho nic začla krvácet (hematom) a musela jsem povinně ležet a proležela jsem tři měsíce :(. První těhotenství bylo úplně v pohodě. Do Norska můžeš jet jindy i s dítětem, to si užijete taky a možná i víc. Zkus se zeptat u cestovky na vrácení peněz nebo to probrat s gynekologem, třeba ti napíše pro cestovku lék. zprávu. Já bych po své zkušenosti rozhodně nejela, být v tu dobu někde v Norsku, tak bych asi po té zpáteční cestě potratila. Jinak bříško už je v 5. měsíci vidět. Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.4.13 09:52

Děkuji za odpověď. Dovča je celá o horách, ale na zádech budu mít jen vak na vodu a nějakou svačinku, o ostatní se postarají kamarádi :o) Do stanu plánuju vzít matraci s 10cm výškou, jen jde o ty výšlapy. A co si myslíš o výletu na raftech? To asi vynechám, ale já se na to tak těšila, tak pořád váhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
14.4.13 09:58

To je silene individualni, nekoho netrapi nic a funguje normalne a nekdo holt cele tehotenstvi prolezi. Mne bylo první tři měsíce pořád na zvracení, další tři měsíce jsem byla neustále nachlazená a vyřízená a ted v sedmém měsíci se mi vrátily nevolnosti a to i v noci, takže je mi hodně mizerně. Do práce sice chodím celou dobu, ale zrušila jsem i prodloužený víkend v zahraničí, protože bych to prostě neuchodila. A to jsem před těhotenstvím nemocná nikdy moc nebyla a byla jsem zvyklá hodně cestovat po celém světě a hodně chodit. A to nemluvím o tom, že když chvíli chodím, tak se mi chce okamžitě na záchod. :-)
Moc ráda bych Tě povzbudila, ale fakt to je kus od kusu a nikdo Ti neřekne, jak Ti bude. Ale já bych v pátém měsíci po několika hodinách v autobuse, nebyla schopna vůbec ničeho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
14.4.13 10:01

Ja bych teda nejela :nevim: NIkdy nevis co se zrovna stane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
14.4.13 10:03

Ahoj, záleží podle mě taky na tom, jakou máš fyzičku :think: Já v Norsku na turistice taky byla, spali jsme ve stanech na karimatkách. Těhotná jsem teda nebyla, ale náročnější byl pouze jeden turistický výšlap, ostatní byly celkem v pohodě, byli tam všechny věkové kategorie.
Doporučuju ti hlavně-vem si dobré BOTY a především dej pozor, ať nejsou nové, ale ať je máš už prošlápnuté a pohodlně se ti v nich chodí. To je základ úspěchu :! Já tam měla nové turistické boty a myslela jsem, že radši budu chodit pěšky, jak mi to bylo nepříjemné, měla jsem pak i puchýře.
Jinak si myslím, že na miinko to žádný negativní vliv mít určitě nebude, možná jen kdybys někde spadla na břicho nebo něco podobného.
Hned bych jela s tebou, miluju Norsko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.4.13 10:09

No moc jste mi nepotěšily, ale máte pravdu, nikdy nevíte, co se může stát. Problém je, že jsem na tuhle dovču sehnala další tři lidi, ukecala je, aby tam se mnou jeli a nakonec se na ně vykašlu?!Jasně, že to pochopí, ale už se tam s nima nikdy nepodívám, každý nemá na to jezdit, co pár let na drahé dovolené a všichni jsou ve věku, kdy si během roku dvou pořídí také děti. Stále váhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.4.13 10:12

Děkuji ti „suwari“, teď jsi mě nakopla, už se zase víc stavím, k tomu jet. Také Norsko miluju a chci tam. Myslím, že mimi to štěstí prožije se mnou a bude spokojenější. Jaké boty jsi měla? Nevím, co koupit, mám jen tenisky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2918
14.4.13 10:14

Ahoj. Nevim, zdali budou moje zkusenosti prinosne, protoze prubeh tehotenstvi je u kazdeho dost individualni. V Norsku busem na turach jsem byla jako netehotna a za sebe bych to asi tehotna nedala. Nejde ani tak o velikost bricha :) V 5. mesici to na me skoro ani nebylo videt. Ale na dovolenou jsem jela do Chorvatska, lehnout si na plaz :) I kdyz jsem jinak dost akcni clovek. Brala jsem to jako posledni moznej odpocinek v zivote :D V Norsku jsem byla zacatkem srpna, spali jsme v chatickach a musim rict, ze to bylo sileny. Teplota za celych 14 dni nevystoupila nad 11 °C. Porad jen prselo a byla mlha. Takze bych se spis bala toho, ze tam nastydnu a omarodim to. Cesty busem bych se nebala ani na takovou dalku. Pokud jsi zvykla hodne chodit, tak bys mela i ty tury zvladnout v pohode. Jen mozna budes unavenejsi a snadno se zadychas. Ja i s brichem porad jezdila na kole. Tchyne z toho silela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
14.4.13 10:15

Záleží jak se cítíš, a jakou máš fyzičku. Já jsem byla celý těhotentví ok. Břicho mi vylezlo až v 7.měsíci. A kdyby nebylo břicha ani bych nevěděla, že jsem těhotná. Až poslední týden mi natekly nohy. :roll: Takže já bych jela. ;)

• Citovat
  • Upravit
2918
14.4.13 10:19

A to pojisteni jsem jako tehotna sehnala u Allianz. Ale neni moc pojistoven, co pojistuji tehotny nad 20. tyden. Bohuzel netusim, v kolikatem jsem tehdy byla, kdyz jem jela do zahranici… Zkusila bych se poptat. Nepojistena bych asi nejela, to bych se bala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
14.4.13 10:22

@Jajulin Hlavně si uvědom, že pokud by se něco stalo, tak tím zkazíš dovolenou všem. A tohle je zrovna věc, kterou (také budoucí rodiče, jak píšeš) oni jistě pochopí. A neboj, cestovat se dá i s dítětem :lol: My teda spíš jezdíme do Švédska, ale už se těším, až ta naše princezna povyroste, že tam opět pojedem. Skandinávie je pro děti skvělá. Přeji chladnou hlavu při rozhodování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.4.13 10:24

Děkuji za podporu. No fyzičku myslím, že mám lepší než dobrou, stále se hýbu a makám na sobě, tak snad se to do pátého měsíce neztratí. To počasí by mě asi mrzelo, kdyby bylo takové, jak píšeš „janiczka82“. Ale i na to musím být připravená, vitamínky, čajíčky sebou., Máte nějaké doporučení, co sebou?
S tím kolem, to ti věřím, to asi moc lidí nezkousne :D, ale já také jezdím na kole, takže uvidím, co mi na to řekne okolí, hihi. Zatím to nikdo neví a dokud to na mě neuvidí, nikomu říkat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.4.13 10:36

Myslim že jako každá těhule si musíš odpovědět sama na pár otázek
když se něco stane-krvácení atd.. je tam v blízkosti dobrá nemocnice?
když budeš unavená mužeš jen ležet?
pokud nebudeš pojištěná máš na to zaplatit výdaje za hospitalizaci?¨
je pro tebe ten výlet tak duležitý že bys nelitovala kdyby se něco stalo?

myslim si že taková dovolená pro těhotné v žádném případě není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky