Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky jsem 28tydnu tehotna, jsem na UP v evidenci i pritel a chci se zeptat na par otazek:
1-kdy mam zajit na matriku o urceni otcovstvi.
2-kdy zaridit maly jejiho doktora
3-kdy zajit na socialku vyridit materskou a mam narok i na pridavky?
DĚKUJI…
1. na matriku ještě před porodem s otcem dítěte a vašima OP a rodnými listy (klidně jděte už teď, budete to mít z krku)
2. někde chtějí dr zařídit už v 5. měsíci. Já zařizovala až na poslední chvíli a dr mě sprdla, že má nával, že se musí registrovat včas (musela jsem jí dlooouho ukecávat)
3. mateřskou si zažádáš až v momentě kdy ti gyndař dá papírek na mateřskou a dávky se zařizujou až s rodným listem dítěte. Jinak to nejde.
Mám otázku OT. Z čeho žijete? Kde bydlíte? Z čeho zařizujete výbavu pro dítě? Není to rýpání, jen mě to a mého partnera zajímá. Děkuji za odpověď ![]()
Pokud jsi na UP, tak mateřskou asi nedostaneš… leda že by jsi za poslední 2 roky měla odpracovaných 270 dní, kdy jsi platila socku. Pak teda si po porodu dáš žádost o mateřskou, oni ti ji zamítnou a s tim papírem si rovnou zažádáš o rodičák. Ale to já dělala až po porodu.
Zijeme z podpory a pritel si jeste privydelava 20tisic:)vybavicku uz mame davno nakoupenou a neee malou:DDDD
bydlime v podnajmu 1+1
@mejdylko píše:
Pokud jsi na UP, tak mateřskou asi nedostaneš… leda že by jsi za poslední 2 roky měla odpracovaných 270 dní, kdy jsi platila socku. Pak teda si po porodu dáš žádost o mateřskou, oni ti ji zamítnou a s tim papírem si rovnou zažádáš o rodičák. Ale to já dělala až po porodu.
jj spletla sem se nemyslela sem materskou ale porodny:d
Gynekolog ti sice lístek na mateřskou dá, ale pokud na ni nemáš nárok, musíš zažádat až o rodičák a to po narození dítěte. Délka rodičáku záleží na tom, jak jste dlouho na ÚP.
@ojchlajch17 porodný, přídavky na dítě a i rodičák se zařizuje po porodu. Musíš k tomu mít RL dítěte. ![]()
@ojchlajch17 @Susan23
to je super no. byt registrovani oba na UP, mit zdarma zdravotni i socialni, zinkasovat porodne i pridavky na dite a pritom vydelavat 20tis ![]()
takovi lidi me vzdycky hrozne potesi, ze existuji… ![]()
edit:zapomnela jsem blijiciho smajlika…
Příspěvek upraven 13.04.13 v 18:54
@ojchlajch17 on pobírá dávky na ÚP a ještě si přivydělává? Jestli to chápu správně, tak jste jednou nohou v průšvihu, protože to nelze. Nehledě na to, že být na ÚP, nechat si za sebe platit soc a zdra a vydělávat tolik peněz - počítám že na černo… no raději to nebudu komentovat
@ynax Nechtěla jsem rýpat, ale taky mě to nadzvedlo. Ale třeba vydělá tolik peněz jen občas. A nebo v sezoně… A pak se můžeme divit, že je stát tam kde je…
@Ali-Ali píše:
@ojchlajch17 @Susan23
to je super no. byt registrovani oba na UP, mit zdarma zdravotni i socialni, zinkasovat porodne i pridavky na dite a pritom vydelavat 20tis
takovi lidi me vzdycky hrozne potesi, ze existuji…
úplně jsi mě předběhla…to sem zakladatelka ani neměla psát…tohle mě vždycky totálně nas***…fakt, že jo… ![]()
@Ali-Ali píše:
@ojchlajch17 @Susan23
to je super no. byt registrovani oba na UP, mit zdarma zdravotni i socialni, zinkasovat porodne i pridavky na dite a pritom vydelavat 20tis
takovi lidi me vzdycky hrozne potesi, ze existuji…
a jeste k tomu potom nadavat tohle me vzdycky zvedne ze zidle
![]()