Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kura, zas provokační diskuze
proč některé uživatelky tak rády usilují o mé duševní zdraví a píšou zde takové kydy
![]()
@ynax píše:
NE, pozor! Nikdo se nerozčiluje nad tím, že zakladatelka jako absolventka (která už dlouho absolventkou není) bere peníze od státu, ale… zakladatelka sama od sebe píše, že si přítel vydělá 20tis a i když jsem to četla několikrát dokola, byl to příspěvek, který vůbec nevypadá, že si dělá legraci. Naštvala se až za delší dobu… Ale všichni ji tu pranýřují, protože mají sociální dávky z ÚP + si přítel přivydělává - ono je jedno, jestli má 4 nebo 20tis… jde o to, že dávky a práce bez smlouvy je prostě podraz. Oficiálně nic nemám, státe dej a já si k tomu ještě něco přivydělám a jinak se nám žije dost dobře, děkuji za optání…
no jo jenze neni jedno jestli 20 tisic nebo 4 tisice jak pises, to je velkej rozdil, protoze pritel to ma na smlouvu brigadnickou a kdyz je na UP tak si muze privydelat ty 4 tisice
@ynax Pokud si vydělá 4000,– hrubého, tak je to v pořádku, to může. Ale absolvent nedostane podporu z pracáku. Ale zase když se zakladatelky zastanu, tak musím říci, že třeba v SM kraji je fakt najít práci problém a to prosím nejsem absolvent a praxi a maturitu mám, ale stejně jsem bez práce. Ale mám partnera, který vydělává a prostě mě živí on, ale není to sranda vyjít a začínáme se dostávat do upomínek…
@Tiger-lily asi tak nějak
takhle diskuze je pro lidi s nízkym tlakem…mě se zvedl tak rychle až to hezky není
![]()
@chatwenna nemůžeš si vydělat k podpoře ani kačku!- resp. můžeš, ale po dobu brigády - jejíž začátek a konec musíš na ÚP nahlásit, ti podporu pozastaví.
@Yamaha píše:
Přece fenystil!!! A zapít sirupem a do dna!!!
možná že by stačil jenom fenyklovej čaj
![]()
@Claire Bare píše:
@Tiger-lily asi tak nějak![]()
takhle diskuze je pro lidi s nízkym tlakem…mě se zvedl tak rychle až to hezky není
![]()
No tak to aspoň využiju ke svému prospěchu ![]()
já mám tlak nízký - dneska ušetřím za kafe ![]()
@ojchlajch17 píše:
dekuju za zastani…romka nejsem.
to bud rada, protoze kdybys byla…tak te tu asi zaziva online sezerou ![]()
@ynax píše:
@chatwenna nemůžeš si vydělat k podpoře ani kačku!- resp. můžeš, ale po dobu brigády - jejíž začátek a konec musíš na ÚP nahlásit, ti podporu pozastaví.
tak to je samozřejmost ze po dobu brigady.
@Miška68 píše:
Budete se tady rozčilovat nad tím, že těhotná absolventka bere od státu peníze..To dokáže fascinovat mě..! Co takhle naši romští spoluobčané, ani si nedokážete představit kolik berou pěněz NAŠICH peněz!!! Tak za zakladetelky přítele platí UP zdravotní a socialni, myslíte že se to dá srovnat s tím kolik dostavají oni!!! V životě nehli prstem, nešli by ani na pitomou brigadu do toho Tesca za 4000 a víte proč? Protože nemusí.. Protože berou hříšný prachy.. Jezdí v drahých autech!!! Tak se laskavě přestante navážet do člověka, jehož finanční situaci skoro vůbec neznáte!!!
@Tiger-lily taky taky…no co jsem se tady nedozvěděla :-/ taky si asi zajdu zažádat o nějakej příspěveček
jsem na rizikovym takže na neschopence a nic moc ![]()
@chatwenna To není pravda! Jako hlášená na UP si můžeš vydělat 4tisíce hrubého, ale nedostaneš podporu! Odvedou za tebe SP a ZP, ale pokud bereš podporu, nemůžeš si přivydělat ani korunu!!!
V Tescu jsem byla na inventuře a i z toho jednoho dne mi strhli SP a ZP, ale je to tak 4-5 let zpět.
@ynax Ja jsem si opravdu jista, ze k podpore v nezamestnanosti si muzes vydelat ctyr tisice.
Tak to nesouhlasim. K podpore si muzes ctyri litry vydelat.. Takze v tomto pripade je ctyri a dvacet rozdil..
Tim se ovsem nezastavam zakladatelky.