Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ojchlajch17 píše:
zajimave..tak si precti zakonik prace a uvidis sama ze muzes mit podporu a privydelat si 4 tisice…tak potom nase socialka je jina nez u vas:)))to bych se ale divila..
Právní úprava je v Zákonu o zaměstnanosti a ne v zákoníku práce
Myslím si, že zakladatelka skutečně nelhala v prvních příspěvcích a skutečně lhala v příspěvcích následujících
Teď nás tady všechny rozsekla, cítí se ublíženě, děkuje za zastání… Pojďme téma opustit, jediné co z toho vzniklo je, že jsme rozčílené, mnohé ve sporu a hlavně naštvané. Zakladatelka ať se chytne za nos a my pojďme slušně žít a radovat se ![]()
Příspěvek upraven 13.04.13 v 21:02
To se zase někdo baví
![]()
Nejlepší provokace na emiminu:Jsem těhotná, jsem na úp a přítel taky a berem dávky od státu
Takovým diskusím, já osobně moc nevěřím, hlavně potom co jsem si přečetla, myslím to jak se zakladatelka vyjadřuje!!!Uráží aniž by měla proč
Takových tu už bylo ![]()
@nosanek přesně tak! Znám to ze svého povolání, ale neměla jsem potřebu to slečně vysvětlovat, protože prostě kecá ![]()
@T.Hololinka píše:
To se zase někdo baví![]()
![]()
Nejlepší provokace na emiminu:Jsem těhotná, jsem na úp a přítel taky a berem dávky od státu
Takovým diskusím, já osobně moc nevěřím, hlavně potom co jsem si přečetla, myslím to jak se zakladatelka vyjadřuje!!!Uráží aniž by měla pročTakových tu už bylo
A ještě bude ![]()
@Monty 1 píše:
Myslím si, že zakladatelka skutečně nelhala v prvních příspěvcích a skutečně lhala v příspěvcích následujícíchTeď nás tady všechny rozsekla, cítí se ublíženě, děkuje za zastání… Pojďme téma opustit, jediné co z toho vzniklo je, že jsme rozčílené, mnohé ve sporu a hlavně naštvané. Zakladatelka ať se chtne za nos a my pojďme služně žít a radovat se
Zdravím,
urážky jsem z diskuze smazala a zakladatelku za ně blokovala.
Monika
Pravda je, že od loňského roku se díky změně zákona nesmí při evidenci na úřadu práce přivydělat ani koruna, aniž by zároveň nebylo pozastaveno vyplácení dávek - ověřené info: http://www.nicm.cz/…t-az-4000-kc Tož tak.
Dnes jsem 15+0, vím, že je ještě brzy, ale co vše si mám před porodem, kdy a kde přesně zařídit.
Jsem vdaná, v práci mám smlouvu na dobu neurčitou a jsem zaměstnanÁ cca 6 let v kuse
![]()
Vůbec se neorientuju:
1. co před porodem - kdy a kde??? ![]()
2. co po porodu - kdy a kde??? ![]()
Tak před porodem teoreticky nic zařizovat nemusíš. Pokud budeš chodit do práce tak ti pak 6-8 týdnů před porodem Dr. vypíše papír na mateřskou, který odevzdáš v práci.
Do porodnice potřebuješ rodný list a oddací list-kvůli příjmení dítěte
Po porodu vyřídíš rodný list dítěte. S tím pak musíš dítě přihlásit na pojišťovnu. Pak taky bude mít dítě trvalé bydliště jako ty a musíš za ně platit svoz odpadu.
Tak jak říká zichisek možná ještě na matriku před porodem ohledně jména dítěte a uznání otcovství,,
Na matriku se kdyby nebyla vdana. Kdyz je vdana, automaticky je otcem manzel. Papir na krestni jmeno dava myslim doktor.