Těhotná do Norska?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
767
14.4.13 12:39

A já bych zase jela, pokud máš těhotenství normální. Kamarádka teď nedávno byla v 26. týdnu na Novém Zélandu na 3 týdny… taky stan, tůry, cestování, dlouhý let… A v pohodě. Rozhodni se podle sebe a podle doporučení doktora. Tady to za tebe stejnak nikdo nerozhodne a většina ubojených tě bude strašit. Užij si to! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
14.4.13 12:47

Ono dokud se neco nestane, tak je vetsina tehotenstvi normalnich, pokud uz clovek nemel problemy treba v predchozim tehu. Ale kdyz se ti pak neco stane, jak jsem byla rada, ze jsem byla za 10 minut v nemocnici, to ani nemusis byt ubonana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
14.4.13 13:00

Poptala bych se lekare a taky bych cinkla do te cestovky, jak to vidi oni, jestli je tam moznost nejake rychle dostupne pece. Norsko letecky, 14dnu pod stanem, mam za sebou a za sebe bohuzel musim rict, ze jsem se domu tesila jako snad nikdy v zivote. Chcalo, byla zima, mlhy, na konci uz vetsina veci mokra (ale mozna ususis v buse)a padala jsem na usta. Jako tehule si to neumim predstavit. Pozjistovala bych si nazory lekare, cestovky, moznosti pojisteni, dostupnost lekarske pece. Verim, ze pro fyzicky zdatne a dostatecne nadsene kousky to muze byt super zazitek…ale ja takovy nejsem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
14.4.13 19:03

Ahojky, řeším něco podobného, ale na poznávací zájezd do Itálie ve 4. měsíci. Odjezd je v pátek a do teďka nejsem vnitřně pevně rozhodnutá. Je to vysněná dovča, ale náročná. Fyzičku mám výbornou, nevolnosti přešli, jen mě trápí únava. Rizikem je, že se může ze dne na den stát cokoliv (krvácení, křeče, potrat). Ve středu jdu na kontrolu na gyndu, kde padne verdikt. Je to vždy velmi individuální.

Pokud pojedeš, tak pozor na pojištění, paušálně dávané pojištění (k platebním kartám, dárcům krve…) nemají vysoké krytí!!! Takže pak můžeš doplácet, vyplatí se zainvestovat pár stovek do pojištění od ERV pojišťovny a jsi krytá do 6 mil, a ůžeš sio přidat i krytí storna. Zjisti si u CK, jak je to s případnou dostupností lékařské péče a její kvalitou (ať již sanita, vrtulník). Dál se poptej po WC v autobuse, já osobně 3 hodiny nevydržím, takže kvůli mě budou zprovozňovat WC v buse, což dělají velmi neradi, byť je psáno jako standard. Dál si zjisti, zda si můžeš v případě únavy a nevolnosti dát někde pohov (zůstat v busu, campu). A poslední je dostupnost kvalitní vody a potravin, studánek a kohoutků se v cizině bojím, raději dám majlant za vodu v láhvi (v CR problém nemám). Podle toho bych se rozhodovala, u mě všechno vyšlo pozitivně :potlesk:

Držím palce, ať je tvé rozhodnutí správné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.4.13 19:41

Děvčata, děkuji Vám všem za názory a rady, dle toho, co píšete, jsem se víc přiklonila k tomu - nejezdit, ale moje srdce říká jeď. Ještě si nechám ty 3týdny, co mohu odmítnout a pokud bude vše v těhu ok, nejspíš pojedu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
23.1.15 21:25

No pěkná aktivita, nicméně po shlédnutí dokumentu ruské TV o stejné tématice se celkem bojím že je to tak nějak zbytečné a ničeho se tím nedocílí, spíš bych po pročtení posledních informací, ke kterým jsem se dostala čirou náhodou, bych byla pro masové zveřejňování toho že do budoucna tato zrůdnost hrozí a nejspíše kní směřujeme i u nás, prakticky nikdo to neví
 http://sonasvobodova.blog.idnes.cz/…-rodice.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
23.1.15 22:13

@kouřící králík zdej si juvenilní justice, vyjede ti dost zajímavý video o sociální službě v norsku, já na to taky koukala pohledem jako ty, pak jsem se dostala k více informacím a teda myslela jsem že neusnu když jsem si uvědomila tu zrůdnost a případnou možnost že se jednoho krásného dne může toto stávat i u nás, je to velmi reálná možnost. Vstupem do EU jsme museli převzít spousty zákonů o kterých bohužel člověk neví pakliže se o to nezačne zajímat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí